Diskusia aj o novom hoteli bude v Art Café 6. mája (B. Štiavnica)

Štiavnický život 7/2005, Rastislav Marko
Kultúrne dedičstvo – neobnoviteľný zdroj je názov diskusie, ktorá sa bude konať 6. mája o 15.00 v Art Café. Hlavnými témami budú niektoré pálčivé problémy a kauzy týkajúce sa pamiatok v Banskej Štiavnici – Kalvária, nový hotel v centre, Hellov dom, zmeny v ochrannom pásme MPR a stav ďalších pamiatok v historickom jadre.Diskutujúcimi budú zástupcovia cirkví – rím. – kat. cirkev svojho zástupcu ešte upresní, za ECAV Mgr. Adriana Matejková, za Pamiatkový úrad ing. arch. Iveta Chovanová a ing. arch. Nižňanská, ing. arch. Pavol Fabián, za Mesto Banská Štiavnica ing. Kavický a samozrejme aj Vy všetci, ktorí môžete prísť, klásť otázky a zapájať sa do diskusie.

Predbežne dohodnutou moderátorkou poobedia bude Janka Knoppová.
Nenechajte si preto ujsť príležitosť a príďte si podebatovať o pamiatkach v rámci podujatia, ktoré organizuje Slovenské banské múzeum v spolupráci s Art Café v rámci festivalu Envirofilm.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.

Marína šťastne vydatá

BANSKÁ ŠTIAVNICA (RM) – Občianske združenie Paradajz a Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici si dovoľujú touto cestou oznámiť ctenej verejnosti, že slečna Mária PISCHLOVÁ, teda MARÍNA Andreja Sládkoviča, bude v piatok 17. decembra roku pána 2004, vo svojom rodnom dome v Banskej Štiavnici od 16-tej hodiny konečne šťastne vydatá.

ENVIROFILM 2003 B. Štiavnica

SBM, Banska Štiavnica
Už tradične sa naše mesto v jeden májový týždeň (6. – 10. 5.) premení na oslavu prírody. Do nášho mesta opäť zavíta medzinárodný filmový festival Envirofilm. Okrem množstva filmov, ktoré si budú môcť účastníci podujatia vychutnať v kine Akademik, pripravilo Slovenské banské múzeum v spolupráci s Mestom Banská Štiavnica a Slovenskou agentúrou životného prostredia niekoľko zaujímavých podujatí.