Umenie reštaurovania v Galérii Medium

Priblížiť a popularizovať reštaurátorskú tvorbu a zároveň predstaviť niektoré z projektov Katedry reštaurovania Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave chce od štvrtka výstava Reštaurovanie/ veda/ umenie made in VŠVU v bratislavskej Galérii Medium. Diela, ktoré kurátorsky zostavil Ivan Pilný, ponúknu v sídle galérie na Hviezdoslavovom námestí 18 možnosť nahliadnuť do zákulisia reštaurovania. Návštevníci spoznajú procesy a postupy, ktoré ostávajú verejnosti zväčša skryté a nepoznané.

Výstava predstaví výskum a reštaurovanie napríklad: súboru talianskych kresieb zo zbierok Slovenskej národnej galérie, historických fotografií z Getty Centra v USA, barokovej drevenej polychrómovanej sochy sv. Sebastiána zo Starej Haliče a ďalších umeleckých diel. Vystavovať ich budú reštaurátori: Jarmila Tarjčáková, Jana Križanová, Zuzana Weiglová, Michaela Vilhanová, Juraj Gazdík, Anabela Bačíková, Barbora Němečková, Ladislav Pleva a Renata Zubčeková.

Výstavu slávnostne otvoria vo štvrtok o 18:00 a potrvá do 23. apríla. Galéria je otvorená denne okrem pondelka – v stredu, piatok, sobotu a v nedeľu od 10:00 do 17:00, v utorok a vo štvrtok od 12:00 do 19:00.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

K PRIPRAVOVANEJ VYSTAVE KATEDRY RESTAUROVANIA V GMB

Onedlho, 4. maja tohto roku /asi1995?/ otvoria v Galerii mesta Bratislavy vPalffyho palaci reprezentativnu vystavu restauratorskej tvorby naSlovensku pod nazvom Katedra restaurovania Vysokej skolyvytvarnych umeni v Bratislave. Pedagogovia a posluchaci1949-1995. Vystava je prispevkom do volneho cyklurestauratorskych vystav, ktore uz maju v GMB svoju tradiciu. Narozdiel od predchadzajucich monografickych prezentacii (DorotaFilova, Gabriela Englischova) pojde o uceleny pohlad na tvorbukatedry restaurovania VSVU od jej pociatkov az po sucasnost,ktory pripravuje dvojica komisarov PhDr. Zelmira Grajciarova(GMB) a Doc. Ivan Rusina (VSVU)…

Výstava Umenie reštaurovania o ochrane kultúrneho dedičstva

Výsledky členov Komory reštaurovania priblíži takmer 80 obnovených diel: BRATISLAVA 3. marca 2000 (SITA) – Výstavu prác slovenských reštaurátorov Umenie reštaurovania (Reštaurátorská tvorba 2) slávnostne otvorí v utorok o 17:00 Galéria mesta Bratislavy (GMB) v Mirbachovom paláci. Na vernisáži sa zúčastní sochár Bedrich Hoffstädter a predseda Komory reštaurátorov Ivan Rusina.

Kam za kultúrou v Nitre – II. 2003

NITRIANSKA GALÉRIA, Župné námestie, č. tel.: 037/772 17 54
Reprezentačné sály NG:
Rekonštrukcia výstavných priestorov
Salón NG: 27.2.- 6.4. Výstava prác študentov katedry reštaurovania VŠVU. Vernisáž o 17.00 h.
Galéria mladých: Do 16.2. Jana Šabíková – Farmanová. Maliarska tvorba mladej nitrianskej výtvarníčky.
Od 19.2. Juraj Kollár – maliarska tvorba študenta VŠVU v Bratislave. Mimezis. Vernisáž o 17.00. Výstava potrvá do 16.3.