Dni európskeho kultúrneho dedičstva v Martine

V dňoch od 11. – 15. 9. 2003 budú prebiehať v Martine Dni európskeho kultúrneho dedičstva, ktorého hlavným organizátorom je Slovenské národné múzeum – Etnografické múzeum. Mesto Martin ako spoluorganizátor akcie pozval zástupcov partnerských miest a pripravil samostatné sprievodné podujatia.Srdečne Vás pozývame na niektoré z podujatí:

12. 9. 2003 o 18.00 bude prebiehať v Turčianskej galérii klavírny koncert švajčiarskeho umelca Richarda Franka a zároveň od 17.00 do 22.45 program na Divadelnom námestí /účinkujú Turčianske mažoretky, DEEP Martico, FS Liptov, skupiny Olympia, Brix , Deus Pacis a DESMOD.

13. 9. 2003 je pripravený v Evanjelickom kostole Komorný koncert spevokolov Cantica z Martina a Ozvena z Vranova nad Topľou.

Srdečne Vás pozývame.

Zdroj: Mesto Martin

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Pripravujú 12. ročník Dní európskeho kultúrneho dedičstva

8. septembra 2003 (SITA) – Téma Od súkromných zbierok k národným inštitúciám… je mottom 12. ročníka Dní európskeho kultúrneho dedičstva, ktoré sa uskutočnia 11. až 14. septembra v Martine. Súčasťou otvorenia medzinárodného podujatia organizovaného každoročne pod záštitou Rady Európy je vernisáž k 100. výročiu narodenia sochára Fraňa Štefunka.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva venované technickým pamiatkam

Technické a industriálne pamiatky budú témou Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Tohtoročné otváracie podujatie sa uskutoční od 8. do 12. septembra v Banskej Štiavnici. Sprievodné akcie sa budú konať počas septembra na celom Slovensku. Súčasťou slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva bude aj odovzdávanie výročných cien revue Pamiatky a múzeá za rok 2009.