Archeológovia objavili pri obnove hotela historické nálezy

Trenčín, Hotel Tatra

Pri rekonštrukcií Hotela Tatra v Trenčíne našli historické zvyšky pece či rôzne úlomky nádob. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Holding SYNOT Magda Pekařová. V budúcnosti by mali byť podľa nej prístupné návštevníkom v zrekonštruovanom hoteli.

Na stavebné práce dohliada Krajský pamiatkový úrad v Trenčíne, ktorý nariadil archeologický výskum. Ten robí súkromná spoločnosť Via Magna, s. r. o. z Vrútok. Archeológovia momentálne tieto nálezy spracúvajú, s čím by mali skončiť asi o mesiac. Podľa Milana Horňáka z Via Magny však v tomto prípade zrejme nenašli nič

V Trenčíne česká spoločnosť Holding SYNOT zrekonštruuje secesný hotel Tatra za viac ako 10 mil. eur. Časť peňazí, a to 3,9 milióna eur pôjde z prostriedkov Európskej únie. V štvorhviezdičkovej Tatre pribudne wellness centrum a presklená hotelová hala s Lobby barom. Menšou zmenou by mali prejsť i hotelové izby. Hotel je pre verejnosť uzatvorený, otvoriť by ho mali v máji 2012. Spoločnosť Holding SYNOT sa podľa Pekařovej bude snažiť rešpektovať secesnú architektúru budovy, ktorá patrí k historickým pamiatkam Trenčína. Je to tak i vďaka nápisu na trenčianskej skale, ktorý momentálne prekryli.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Rekonštrukciu hotela Tatra stavebný úrad zastavil

NITRA – Rekonštrukcia slávneho hotela Tatra v pamiatkovej zóne Nitry nepokračuje. Stavebný úrad rozhodol, aby práce okamžite zastavili.
Nadstavba hotela nie je podľa úradu v súlade s vydaným stavebným povolením. Firma, ktorá hotel rekonštruuje, podľa úradu výrazne zmenila geometriu krovu a tým aj výraz budovy.