V Snine si pripomínajú 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste

Obrázok k článku

Od piatka 15. do nedele 17. septembra potrvajú v Snine oslavy Dní mesta. Trojdňové podujatie, ktoré je súčasťou osláv 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste, sa začalo v piatok 15. septembra o 12:30 na sninskom námestí. Jeho súčasťou bude aj 27. ročník Sninského jarmoku.

 

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa mesta Snina Eva Mihaliková, v prvý deň čaká na návštevníkov podujatia bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpia folklórny súbor Šiňava, tanečný odbor Základnej umeleckej školy, folklórny súbor Vihorlat a Rusínske holosy. O 15. hodine sa s programom Rockom krokom predstaví tanečná skupina Čarovné ostrohy. Záverečnú hudobnú bodku o 17. hodine urobí koncert skupiny No Name. Súčasťou piatkového programu bude tiež akrobaticko-silová šou a predstavenie umelcov 24. medzinárodného výtvarného festivalu.

 

Sobotňajší program osláv bude pokračovať na mestskom futbalovom štadióne a bude sa niesť v duchu 90. výročia vzniku sninského futbalového klubu. Program sa začne o 14. hodine a účastníkov podujatia bude vítať Malá dychová hudba Sninčanka. Svoju choreografiu predvedú mažoretky Flowers z Prešova a diváci sa môžu tešiť aj na futbalovú šou v podaní mladých futbalistov. Súčasťou programu bude priateľský futbalový zápas československých internacionálov. V piatok 15. a sobotu 16. septembra sa v rámci osláv uskutoční aj 27. Sninský jarmok. Návštevníkom bude k dispozícii sto stánkov s rôznym tovarom od textilných výrobkov, domácich potrieb, priemyselného tovaru až po občerstvenie.

 

Dni mesta zavŕšia v nedeľu 17. septembra v areáli starého ihriska. Budú patriť obľúbeným podujatiam Človek, pes a kôň, Sninské tatarčané pirohy či Dožinkové slávnosti. Návštevníci sa môžu tešiť aj na 4. ročník podujatia Stretnutie historických vozidiel pod Vihorlatom. „Organizátori avizovali, že súčet rokov ich štvorkolesových miláčikov bude sedemsto, keďže aj táto akcia bude súčasťou osláv 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste,“ prezradila hovorkyňa mesta. Nedeľný program sa začne o 10:30. V kostole Povýšenia sv. Kríža sa bude konať slávnostná dožinková svätá omša. „V rámci podujatia Človek, pes a kôň uvidia diváci vystúpenia psovodov, ukážky práce služobnej kynológie riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície, ukážky agility, voltížne ukážky, súťaže furmanov, ukážky práce horskej služby, ľudových remesiel a veľa ďalšieho,“ uviedla Mihaliková. Návštevníkov príde zabaviť Ander z Košíc a na podujatí vystúpi aj hudobná skupina BB Country. Pripravená bude tiež tombola.

 

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články