Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Ocenenie reštaurátorke Márii Spoločníkovej

KOŠICE 31. októbra 2003 (SITA) – Významnej reštaurátorke Márii Spoločníkovej udelil Plaketu primátora Košíc Zdenko Trebuľa. Ako uviedla hovorkyňa magistrátu Zuzana Bobríková, primátor odovzdal dnes ocenenie Márii Spoločníkovej pri príležitosti jej päťdesiatročnej nepretržitej reštaurátorskej tvorby a za významný podiel na záchrane umeleckých pamiatok mesta Košice.

Zomrel významný zberateľ umenia Ernst Beyeler

Švajčiarsky obchodník s umením a jeden z najvýznamnejších zberateľov umenia Ernst Beyeler zomrel vo veku 88 rokov. Informovala o tom v piatok jeho nadácia. “V noci 25. februára 2010 nás opustil Ernst Beyeler. Zomrel v pokoji v spánku vo svojej rezidencii v Riehene,” uvádza sa vo vyhlásení Beyeler Fondation.

Oravská galéria v Dolnom Kubíne: Spoznávajme galériu

Oravská galéria v Dolnom Kubíne pripravila pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí a galérií od 17. do 20. mája 2005 týždeň „SPOZNÁVAME GALÉRIU“ spojený so superkvízom pre deti a mládež dolnokubínskych škôl, pre ktoré sú pripravené otázky, ktoré preveria ich vedomosti o Oravskej galérii a jej zbierkach, ktorá tento rok oslavuje 40. výročie svojho založenia.

Krajské osvetové stredisko Košice zriadilo galériu

Galériu otvoria v piatok, 28. januára, o 16:30 vernisážou fotografií z prvého medzinárodného krajinárskeho plenéra fotografov – Sivec 2004
KOŠICE 23. januára (SITA) – Novú galériu poskytujúcu priestor predovšetkým amatérskym umelcom otvorí vo svojich priestoroch na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach Krajské osvetové stredisko (KOS), ktorého zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK). Ako ďalej informovala agentúru SITA riaditeľka KOS Eleonóra Kovalčíková, nové výstavné priestory otvoria v piatok, 28. januára, o 16:30 vernisážou fotografií z prvého medzinárodného krajinárskeho plenéra fotografov – Sivec 2004, ktorý organizoval KOS.