harp
Forum Replies Created
-
Inspiracia retrom. Sucasny dizajn.

-
Odpoved na prispevok z Kaviarne.
Po zmŕtvychvstaní našej Obnovy sa počet návštevníkov zdvojnásobil. Úroveň príspevkov však klesla na takú úroveň, že sa pomaličky začínajú vytrácať aj aktívni redaktori a tí menej aktívny už na Obnovu ani nepáchnu. Nie je sa čo čudovať. Sám som u admina loboval za sprísnenie pravidiel ale márne. Nuž čo sa dá robiť. Bude si musieť zvyknúť na nový imidž, taký moderný, súčasný, ktorý pravdepodobne vyhovuje väčšine návštevníkov Obnovy. Čo k tomu dodať? Odporúčam rozšíriť zoznam zakázaných, vybraných slov v mutáciách s diakritikou aj bez nej.
S pravidlami suhlasim. Ale kde zacat? Vylucit uzivatela z fora nema zmysel. Sam to dobre vies Saša. Bezne dnes ktokolvek pouziva proxy. Zmysel ma azda len zavedenie povinnej registracie pre zaslanie odpovede v niektorych diskusnych forach. Prvym adeptom je diskusia o archeologii. Pred tym by som vsak upratal strukturu fora. Preto sem s navrhmi.
-
Ja som si urobil ozarovac z mikrovlnnej truby, za 1000 korun super pristroj, staci odstranit bocnu stenu a vlozit dovnutra vlnovod, funguje super a za par korun a hlavne ekologicky, ziadne agresivne chemikalie, info na .
Mohol by si nam o tom napisat viac? Ako ozarujes, robil si aj nejake skusky. Ako s achranis pred vlnenim?
-
Prepa cmozno som tvoj prispevok nepocohpil, ale kde je v nom otazka? Kedze si z Martina a ja kurie v turci trochu poznam. Mozno ze by sme sa mohli bavit aj konkretne, pokial sa prave tomu nechces vyhnut.
Zeby Kostany nad Turcom?
-
Nemyslim si ze by moderatori nerobili svoju robotu v pripade rubrik kde realne moderatori pracuju. Napr.: Tradicne a nizkonakladove stavitelstvo, Hrady, Starozitnosti, restaurovanie a konzervacia. Problem je vsak v tom ze fora typu archeologia nemaju moderatora.
Suhlasim so zmenou struktury fora. Zvazoval by som vsak aj jednu uroven podkategorii. AKo som uz niekde pisal…
Stavitelstvo
|
– sucasne (architektura)
|
– tradicne
|
– obnova pamiatok, technologieRemesla
|
– kovacstvo
|
– rezbarstvo
|
– …Suhlasim ze je nezmysel vytvarat rozne rubriky na prvej urovni, ale v podurovaniach mozu napomoct cleneniu. Kde by si zaradil prispevky typu municia, zbrane…?
Cakam podnety na clenenie for na Obnova.sk. Mojim liekom na neprehladnost je tvroba sub-for. A jasne pridelenie moderatora rubrike.
-
Spajanie tem:
temy by som nespajal, skor by som ich vytvaral viac a drzla sa ich temy. Co je myslim v pripade tejto komunity obrovsky problem. A cez to sa dostavame k dalsej otazke. Ak vytvorime specialnu rubriku pre vojensku historiu (navrhnite nazov rubriky!) kto bude garantovat ze sa cela rubrika nepremeni na osocovanie a burzu nalezov ci detektorov.Kto by bol dobrym moderatorom? Podla mna Saša. Da sa na to? Moderator si moze urcit este tvrdsie podmienky ako ma cele forum Obnova.sk vratane archeologie. Je to na nom. Vratane zakazu vstupu do fora neregistrovanym uzovatelom. Tomu by som sa vsak rad vyhol.
-
Prešovskí archeológovia: Našli hrniec z 13. storočia!
„Na predmety natrafili robotníci pri rekonštrukcii rozvodov. Jeden z nich počul počas výkopov zvonivý zvuk, takže sme zavolali archeológov,“ vraví jedna zo spolumajiteliek budovy Jarka Krušková. Tí boli nadšení. „Ešte nikdy sa nám v Prešove nepodarilo nájsť hrniec z 13. storočia v takom dobrom stave, aby bola nádej, že sa nám ho podarí celý zrekonštruovať,“ vraví Peter Harčár z prešovského Pamiatkového úradu.
viac:
http://www.bleskovky.sk/cl/10/233457/Presovski-archeologovia-Nasli-hrniec-z-13–storocia- -
Definicia tradicionalizmu podla vikipedie:
Tradicionalizmus
tradicionalizmus je preceňovanie tradicie, tradovaného (vo vede, umení, viere, zvykoch a obyčajoch); tkvie v základe každého konzervatívneho myslenia.
-
Ked budes vkladat fotku riad sa pokynmi pod okienkom kde sa fotografia vklada. V nazve fotografie si mala medzeru.
-
Priznam sa, ze ten citat som pridal do citatov Obnova.sk ja ako volnu parafrazu citatu ktory som pocul davnejsie. Je jeden z mojich najoblubenejsich.
Vratane toho: Kazda vojna sa konci dohodou, preco sa nemozno dohodnut na zaciatku. (Co sa lahko pise, ale tazsie plni! :) )
-
Akademická obec ponúka odborné znenie slovenských prísloví:
Kinetická energia eroticky motivovaného vzťahu môže byt použitá
na transport veľkých geologických útvarov.
(Láska hory prenáša.)Prenos informácie od jedinca s kalorickým deficitom
k jedincovi s kalorickou potrebou už saturovanou, je blokovaný.
(Sýty hladnému neverí.)Chemická zlúčenina vodíka s kyslíkom, ktorá produkuje
minimálnu úroveň hlasitosti, spôsobuje eróziu vrstvy hornín,
uložených pozdĺž jej trajektorie.
(Ticha voda brehy myje.)Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia
od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu.
(Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)V závode na spracovanie obilia, riadenom nadprirodzenou bytosťou,
je nízka produktivita prace vyvážená úplnou spoľahlivosťou.
(Božie mlyny melú pomaly, ale isto.) -
Tak co? Nepoznate ziadneho programatora kt. by chcel participovat na projekte Obnova.sk? Programator si popri doprogramovani obnova.sk dokaze zarobit aj na inych komercnych projektoch.
-
Vidim, ze ti nikto neodpoveda. Napis kde si obraz ziskal. Ja si vsak myslim, ze by si nemal mat velke ocakavania.
-
Aj taketo prekazky musia prekonavat ludia co sa staraju o hrady. Vcera sme vytahovali po bahne sklznuteho Forda.