Forum Replies Created

Page 118 of 253
  • harp

Member
    3. novembra 2008 at 7:24 in reply to: Hľadám spolupracovníkov

Samozrejme ze som ochotny zapojit sa do projektu a dat k dispozicii obrazky ku takmer kazdemu heslu.

• harp

Member
    17. októbra 2008 at 19:17 in reply to: Dancingrabbit

Zaujimala by ma ako je vyriesena izolacia podkrovneho priestoru. Vyzera to zaujimavo.

• harp

Member
    16. októbra 2008 at 10:29 in reply to: Najlepsie loga roku 2008

Pre inspiraciu:

za zmienku stoji aj logo dnesnych dni…

• harp

Member
    15. októbra 2008 at 8:13 in reply to: Vápenná omietka

WTA CZ – Vědeckotechnická společnost pro sanace staveb a péči o památky ve spolupráci s Kloknerovým ústavem ČVUT v Praze a a Fakultou stavební VUT v Brně Vás zve na odborný seminář VÁPENNÉ OMÍTKY PRO PAMÁTKOVOU PÉČI Seminář k prvnímu českému vydání směrnice WTA 2-7-01/D

Termín konání: 21. října 2008 od 10,00 – 13,00 hod.
    Místo konání: Brno, Fakulta stavební VUT v Brně, Žižkova 17, 4. patro, Z401.

Program:
    1. Úvod a seznámení s obsahem směrnice
    Doc. Ing. Jiří Kolísko, Ph.D., Kloknerův ústav ČVUT
    2. Vápno a vápenné historické omítky.
    Prof. RNDr. Pavla Rovnaníková, CSc. – VUT Brno
    3. Význam vápenných technologií v památkové péči.
    Ing. Arch. Miloš Solař, NPÚ Praha
    4. Přehled vápen vyráběných v ČR a jejich vybrané vlastnosti
    Ing. Lukáš Peřka, VÚMO
    5. Praktické aplikace vápenných technologií a jejich využití na památkových objektech.
    Ing. arch. Jan Bárta – AQUA Obnova staveb s.r.o.

Odborný garant semináře:
    Doc. Ing. Jiří Kolísko, Ph.D., tel. 224353537
    Prof. RNDr. Pavla Rovnaníková, CSc. 541147633

Organizační pokyny:
    Přihlášku na seminář zašlete na adresu: WTA CZ, Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1,
    fax: 221082629, e-mail: wta@wta.cz
    Ve vložném je obsažen výtisk prvního vydání směrnice WTA 2-7-01/D, který obdrží každý účastníci semináře

Seminář je zařazen do Projektu celoživotního vzdělávání ČKAIT s ohodnocením 1 bod.

Platba účastnické poplatku:
    pro členy WTA CZ 500,- Kč
    pro nečleny WTA CZ 900,- Kč
    Úhradu můžete provést v hotovosti na místě nebo bankovním převodem na účet
    u KB č. ú. 35-8088350297/0100, v.s. 20071121, k.s. 0308. Daňový doklad obdrží
    účastník na semináři, pokud platba dojde včas. Jinak bude odeslán poštou.
    Naše IČO: 750 887 62.

• harp

Administrator
    7. októbra 2008 at 20:48 in reply to: predam pec Sparta 103

Rad by som videl jej fotografiu, mal by som zaujem.

• harp

Member
    7. októbra 2008 at 20:39 in reply to: Software vybavenie pre genealoga ci heraldika

Myslim ze sa teraz javi ako najlepsi soft My Heritage na http://www.myheritage.sk
    da sa zdielat inymi ludmi a naviac aj publikovat na nete ako rodinna stranka. Na to som sa este neodvazil vdaka mojej paranoi. :lol:

Podla mna je stranka myheritage.sk dost nevydarenou lokalizaciou medzinarodnej sluzby ktora ani nema k dispozicii dobry preklad a import z gedcomu automaticky rozhodi diakritiku.

Jednoznacne vsetkym odporucam uz spominany programy http://www.rodokmen.webzdarma.cz. Je spetne kompatibylny z akymkolvek programom. Co sa uz o spominanej stranke neda povedat.

Otazna je aj bezpecnost vasich udajov.

A jasne je ze uzivatel enlil je adminom stranky ktory by si rad spravil reklamu. Naco by sa inak registroval? Aby poskytol len strohu informaciu a hlavne s linkom!

• harp

Member
    7. októbra 2008 at 20:32 in reply to: Plavecký hrad

Velmi pekna fotografia z akej knihy pochadza? Pekne prekreslenie.

• harp

Member
    7. októbra 2008 at 20:29 in reply to: nater (farba) na drevenicu

Zvazil by som pouzitie chemie, hlavne ked chcete priestor obyvat. Pozrite si starsie temy na tomto fore kde sa popisalo o osetrovani drevenic uz vela.

• harp

Administrator
    3. októbra 2008 at 12:34 in reply to: SOČ – namet z oblasti umenia, historie a archeologie

Zaujimavou temou by bolo zmapovanie prenesenych a znicenych pamiatok pri napustani oravskej priehrady a popis ich stavu. <<< Monitoring

Bol som pred casom v Trstenej a takychto drobnych pamiatok je tam mnozstvo.

Kazdopadne nech sa pustis do cohokolvek, radi zverejnime tvoje vysledky. :)

• harp

Member
    2. októbra 2008 at 22:28 in reply to: Údržba starej dlažby

ta dlazba vyzera ako lisovana cementova dlazba. Jej urzba resp. „ozivenie“ je problematicke pokial nebola osetrena na zaciatku. Zacal by som tym ze by som ju dosledne vycistil a potom uvidis ake flaky tam zostali.

Existuju rozne komercne impregnacie, napr. na tehlovu dlazbu. Tie by mohli byt vhodne aj na tuto dlaznu.

Skus vsak najskor dosledne vycistenie a odmastenie.

• harp

Administrator
    2. októbra 2008 at 18:41 in reply to: Vtip dna

Akú vetu zo slovenciny tažko preložíte do anglictiny?
    – Lala ho, papluha, ogrcal mi krpce!

Možný preklad (pokus):
    – Oh shlit, look at the fuclker, he puked all over my folk costume shoes!

Následný preklad do slovenciny:
    Kurlva, pozri na vyjebanca, vytyckoval sa mi na folklórne papuce.
    Z coho vyplýva aký sme my boli národ slusný a co z nás spravila amerika.

• harp

Administrator
    2. októbra 2008 at 18:09 in reply to: Co pocuvate pri prezerani Obnova.sk

K prvému výročiu sprístupnenia bezplatného katastrálneho portálu vydal Úrad geodézie, kartografie a katastra pesničku. Spieva ju Vašo patejdl.

UHA

• harp

Administrator
    2. októbra 2008 at 18:01 in reply to: SOČ – namet z oblasti umenia, historie a archeologie

Dobry namet Eo Ipso, mina doporucujem ti tento vyber. Ak by bol pre teba narocny. Prips z akeho mesta si a doporucume ti nieco regionalne. Tiez napis co ta najviac z troch spomenutych oblasti zaujima. Mozes byt aj konkretna a uviest par prikladov.

• harp

Member
    2. októbra 2008 at 17:57 in reply to: Trnava – nove nalezy

V Trnave objavili najstarší kostol

TRNAVA. Počas archeologického výskumu v okolí Dómu sv. Mikuláša v Trnave objavili základy doteraz najstaršej sakrálnej stavby na území Trnavy.

Monumentálnu kamennú rotundu s polomerom až 7,6 metra našli v hĺbke šesť metrov na východnej strane dómu. Podľa archeológov však nejde o Rotundu sv. Juraja, ako sa pôvodne domnievali, ale zrejme o rotundu sv. Michala. „Potvrdzuje to aj blízkosť kostola sv. Michala, ktorý mali postaviť po zničení rotundy,“ uviedol Erik Hrnčiarik z Katedry klasickej archeológie Trnavskej univerzity, ktorý výskum viedol.

Tím archeológov pôvodne hľadal románsku Rotundu sv. Juraja, o ktorej boli zmienky v spisoch z 18. storočia. Výskum však priniesol iný záver. „Pravdepodobne to bola teória vykonštruovaná historikom,“ vyjadril sa Hrnčiarik. Na základe spisov archeológovia spočiatku hľadali rotundu na opačnej strane kostola v časti bývalej sakristie.

Rotunda, ktorá je jednou z devätnástich na Slovensku, zanikla v roku 1360, dátum jej vzniku však nie je jednoznačný.

„Predpokladáme, že stavba vznikla zároveň s Dómom sv. Mikuláša v 11. storočí, ale podľa ostatných nálezov v lokalite je možné, že vznikla už v období Veľkomoravskej ríše,“ uviedol Hrnčiarik.

Výskum odkryl aj iné zaujímavé nálezy. „Objavili sme 166 kostrových hrobov a časti troch základových murív z doposiaľ neznámych architektúr,“ informoval Hrnčiarik. V hroboch datovaných od počiatku mesta až po obdobie Jozefa II., ktorý zrušil pochovávanie pri kostoloch, našli aj rôzne predmety, najmä textílie.

Archeologický výskum vyvolaný stavebnými prácami súvisiacimi s odvlhčením Dómu sv. Mikuláša sa začal 28. júla 2008. Mesto na všetky práce vyčlenilo z rozpočtu 2,5 milióna korún (82 985 €). „Je predpoklad, že v rozpočte na budúci rok vyčleníme takú čiastku, aby sa mohol výskum dokončiť,“ vyjadril sa hovorca mesta Pavol Tomašovič. Výskum nateraz prerušili, opäť ho spustia v apríli alebo v máji budúceho roka. Dovtedy nálezisko zakryjú a oplotia.

zdroj: SITA

• harp

Member
    29. septembra 2008 at 13:14 in reply to: Lietavsky hrad

Pracovalo sa aj na korune starej veze. Ales Hoferek tu muroval v drsnych vysokohorskych podmienkach.

Page 118 of 253