Kameň zabil archeologičku počas obhliadky

TRENČÍN – Archeologička Trenčianskeho múzea 63-ročná Tamara Nešporová zahynula v utorok popoludní pri obhliadke kláštora na Skalke pri Trenčíne. Zo starého múru sa uvoľnili kamene a jeden z nich ju zasiahol do hlavy.

Správca kláštora Ivan Horváth, ktorý bol s archeologičkou pod narušeným múrom, stihol uskočiť. „Zbadal som prasklinu, tak hovorím: Pozor padá. Ja som skočil do brehu a ona mala tú smolu, že ju trafil kameň do hlavy.“ Snažil sa jej poskytnúť prvú pomoc. „Mŕtva bola prakticky hneď,“ povedal. „Úraz sa stal pri prácach, ktoré spočívali v odkrývaní muriva ohradenia kláštora,“ povedal Viliam Gajdošík z Inšpektorátu práce v Trenčíne, ktorý tragédiu vyšetruje. Podľa jeho slov sa archeologička pri obhliadke dostala do blízkosti zrejme nezabezpečeného muriva a náhle sa uvoľnil materiál.

Tamara Nešporová pracovala v trenčianskom múzeu od roku 1967 a všetky veľké výskumy, ktoré sa odvtedy robili na Trenčianskom hrade, boli pod jej vedením.

zdroj: (tasr), www.sme.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Na Zobore nad Nitrou objavili archeológovia stredoveký kamenný vodovod

Nitra, 1. augusta (TASR) – Vedecký výskum Benediktínskeho kláštora svätého Hippolita na nitrianskom Zobore robia v tohtoročnej sezóne pracovníci Archeologického ústavu SAV v Nitre. “Doteraz odkryté archeologické nálezy potvrdzujú existenciu kláštora v období od 11. do 15. storočia. Ide o významnú archeologickú lokalitu. Zoborský kláštor bol podľa známych prameňov najstarším podobným duchovným centrom na Slovensku,” povedal dnes pre TASR vedúci výskumu Marian Samuel.

Odpovede

  1. Kameň zabil archeologičku počas obhliadky

    2107 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-11-15 12:59:16 harp, Dakujeme velmi pekne. A preco reagujes prave v tejto teme?

    2107 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-11-15 08:08:04 vasa stranka je super

    2107 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-10-12 12:38:02 harp, Zamrazilo ma ked som toto pocul od kolegu. Bola to vsak hrozne nepravdepodobna nahoda.

Comments are closed.