O názov námestia v Trenčianskych Tepliciach súťaží päť návrhov

Obrázok k článku

O názov zrekonštruovaného námestia v Trenčianskych Tepliciach súťaží päť nápadov. Obyvatelia mesta si môžu zvoliť medzi Kúpeľným námestím, Kúpeľným korzom, Námestím baróna Sinu, Námestím Ilešháziovcov a Námestím Andreja Bagara. Informácie zverejnilo mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke. Definitívny názov námestia by mal byť podľa primátora Štefana Škultétyho známy v polovici septembra.

S rekonštrukciou námestia by mali skončiť do konca letných prázdnin. Do konca júla bola hotová zámková dlažba, tento mesiac pribúdajú fontány a mobiliár. V rámci rekonštrukcie plánujú vybudovať aj pódium na promenádne koncerty, obnoviť verejné osvetlenie a upraviť zeleň.

Mesto získalo z eurofondov na rekonštrukciu takmer milión eur, ale keďže náklady sú vyššie, mestské zastupiteľstvo schválilo aj úver vo výške 433-tisíc eur. Práce plánovalo mesto pôvodne ukončiť na jeseň minulého roka.

Pôvodný názov námestia bol Kaštieľske námestie, neskôr Námestie starého kostola. Tieto názvy vystriedalo jednoduché spojenie Hlavné námestie, ktoré bolo neskôr dočasne nahradené názvom Hlinkovo námestie. Po roku 1950 nebol pre miesto v centre mesta určený žiaden oficiálny názov.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Mesto Levoča začne v tomto roku s rekonštrukciou námestia

Mesto Levoča chce tento rok začať s rekonštrukciou Námestia Majstra Pavla. Obnova hlavného levočského námestia bude jednou z investičných priorít mesta v tomto roku. “Mali sme začať už v októbri – novembri 2010. Finančné prostriedky z Európskej únie na prvú etapu rekonštrukcie máme, lenže žiaľ, verejné obstarávanie sa zaseklo na Úrade pre verejné obstarávanie,” uviedol pre SITA primátor Levoče Miroslav Vilkovský. Primátor predpokladá, že s rekonštrukciou prvej časti námestia začnú v tomto roku.

Trenčín zrekonštruuje historické námestie

Do konca leta by mala byť vypracovaná dokumentácia k rekonštrukcii Mierového námestia v Trenčíne. Napriek hospodárskej kríze a výpadku príjmov trenčianska samospráva naďalej plánuje už v budúcom roku začať renovovať historické námestie a najstaršiu časť Trenčína. Trenčín je posledným krajským mestom, ktorého centrálne námestie neprešlo zásadnou rekonštrukciou.