Do Dlhej noci múzeí sa zapoja aj historické električky

V Rakúsku bude sobota 2. októbra 2010 patriť Dlhej noci múzeí. V celej krajine sa do akcie zapojí 680 múzeí a galérií. Len vo Viedni ponúkne podujatie vo svojom jedenástom ročníku 107 kultúrnych inštitúcií. Po prvý raz sa do tohto podujatia zapoja aj historické električky, prezentujúce múzeá počas 15-minútovej okružnej jazdy po viedenskom Ringu. Návštevníkov a návštevníčky čaká od 18:00 do 1:00 nočný pohľad na umelecké zbierky, výstavy i expozície v Albertine, Umelecko-historickom múzeu či viedenskom planetáriu.

V Albertine sa záujemcovia a záujemkyne v rámci Picassovej výstavy môžu nechať portrétovať študentmi a študentkami výtvarných odborov v štýle slávneho maliara. Bank Austria Kunstforum pozýva popri prehliadke výstavy Fridy Kahlo aj do súťaže o najlepšie napodobenie výzoru mexickej ikony umenia. a Frida Kahlo Look-Alike sa dostane na obálku časopisu Wien live. Židovské múzeum láka výstavou o Turkoch vo Viedni a Dom hudby ponúkne popri prehliadke aj koncerty kapiel Marko Simsa & Safer Six, Francis International Airport a Cluster. Špeciálny program čaká na deti v 46 viedenských múzeách a galériách.


Na všetky vstupy je potrebný jeden lístok za trinásť eur, v prípade uplatnenia zľavy za jedenásť eur. Kyvadlová doprava je zahrnutá v cene vstupenky, centrálnym miestom je námestie Heldenplatz. Po prvý raz je možné lístok Dlhej noci múzeí použiť aj v prostriedkoch verejnej hromadnej dopravy Wiener Linien, a to od 2. októbra od 16:00 do 3. októbra do tretej hodiny ráno.


Na ostatnú Dlhú noc múzeí prišlo 443 500 ľudí.


Agentúru SITA informovala vedúca Kancelárie mesta Viedeň Compress Erika Rožková.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vo Viedni bude Noc múzeí

5. októbra 2004 (SITA) – V sobotu sa v rakúskej metropole uskutoční kultúrne podujatie s názvom “Dlhá noc múzeí”. Ak to návštevníci časovo zvládnu, budú si môcť od večera do jednej hodiny v noci vychutnať nočný pohľad umeleckých zbierok a aktuálnych výstav v 61 múzeách, ku ktorým patrí Historické múzeum, Múzeum Sigmunda Freuda, Leopoldovo múzeum, Židovské múzeum a mnohé ďalšie.

Odpovede

  1. Do Dlhej noci múzeí sa zapoja aj historické električky

    Noc múzeí sa v súčasnosti organizuje v mnohých krajinách. No v rôznom čase a s rôznymi ponukami. Aj tá luxemburská je jedinečná a neopakovateľná. A bez dlhých radov. Tejto známej akcii patril deň 9. október 2010.
    Čítajte viac: TU

Comments are closed.