Chorváti majú múzeum zlomených sŕdc

V chorvátskom Záhrebe otvorili múzeum venované zlomeným srdciam. Dražen Grubišič a Olinka Vistica sa rozhodli otvoriť toto netradičné múzeum potom, čo zozbierali množstvo predmetov od svojich priateľov, ktorým nevyšli vzťahy.V múzeu si tak záujemcovia môžu pozrieť listy a rôzne upomienkové predmety. “Nikdy sme nepočuli o tom, že by niekde podobné múzeum existovalo. Veríme, že budeme dobrou terapiou pre ľudí so zlomeným srdcom. Zozbierali sme spomienkové predmety, listy a množstvo rôznych predmetov od ľudí, ktorí stratili lásku,” povedal Grubišič.

“V našom múzeu nájdete všetko – od romantických a dojemných listov cez rôzne darčeky ako plyšové hračky až po fotografie. Pri každom jednom predmete je podrobne popísaný vzťah, ktorý za ním bol a ako sa s tým osoba vyrovnala. Aj preto si myslíme, že by sme mohli mať dobré terapeutické účinky,” dodal.

Zdroj: SITA.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Nižná Myšľa má unikátne múzeum

O Nižnej Myšli sa hovorí, že ju pozná celá Európa, len jej obyvatelia nie. Vďaka unikátnym nálezom z doby bronzovej, ktoré v súčasnosti obdivujú návštevníci múzeí vo Florencii a vo Varšave, sa natrvalo zapísala do archeologickej mapy Európy.

Vo Viedni bude Noc múzeí

5. októbra 2004 (SITA) – V sobotu sa v rakúskej metropole uskutoční kultúrne podujatie s názvom “Dlhá noc múzeí”. Ak to návštevníci časovo zvládnu, budú si môcť od večera do jednej hodiny v noci vychutnať nočný pohľad umeleckých zbierok a aktuálnych výstav v 61 múzeách, ku ktorým patrí Historické múzeum, Múzeum Sigmunda Freuda, Leopoldovo múzeum, Židovské múzeum a mnohé ďalšie.