zepa
Forum Replies Created
-
zepa
Member9. novembra 2006 at 22:01 in reply to: Úvod do mechanického a chemického čistenia starých krámovJe tokrásne opísané, podrobné….pre človeka znalého alebo profesionála …jednoduché. Ale čo úplný začiatočník, amatér ? Nebudem si predsa pre pár vecí zariaďovať dielňu, pretože v bežných bytových podmienkach je to dosť komplikované. Nájde sa niekto, kto by bol ochotný aj tých pár vecí amatérovi urobiť (samozrejme za patričnú odplatu) na profesionálnej úrovni ? Uvítam kontakt…
-
Prvá lastovička spolpráce medzi profesionálmi a detektoristami :
http://www.khh.estranky.cz/
Stalo sa to síce v Česku, ale ktoho vie….možno sa niekto umúdri aj u nás… -
pre Paťa : Rád s tebou na túto tému prehodím pár slov…tiež som tam bol už velakrát.
-
Jedna amatérska otázka (mimo témy) na Duchampa : Ak je kyselina fosforečná na odhrdzovanie prekonaná, čo sa teraz na odhrdzovanie používa ?
-
Tak to mi s tými fotkami nejako nevyšlo….
…hmmm mohli byť trochu svetlejšie
dobrá víla -
Aby bola predstava o čom hovoríme, prikladám pár fotiek :
-
Pozrel som tam, žiel bohu nič také ako kyselina ortofosforečná tam neponúkajú. Na čo sa to inak používa ?Niečo som sa dočítal, že asi v potravinárstve. Tak kde ju kúpiť ?
-
K tej konzervácii železa…. kde sa dá zohnať kyselina ortofosforečná ?
-
El Mino…. Hovoríš mi z duše.Myslím, že keby všetci profesionáli do toho investovali tolko času a peňazí ako niektorí nadšenci amatéri, nebol by v slovenskej archeológii finančný problém. A okrem toho…aj starí klasici vyšli z radov amatérov.
-
El Mino…. Hovoríš mi z duše.Myslím, že keby všetci profesionáli do toho investovali tolko času a peňazí ako niektorí nadšenci amatéri, nebol by v slovenskej archeológii finančný problém. A okrem toho…aj starí klasici vyšli z radov amatérov.
-
Nemyslím si, že máš celkom pravdu. Aj najkvalitnejšíe šampanské nevydrží pravdepodobne viac ako 30-40 rokov, ale nejaké zbierková hodnota zostáva. Tá flaška je, myslím si ,dosť velká rarita a nie je tam ani velmi podstatné, či je to víno pitné alebo nie. Myslíš si, že tie viac ako 100 ročné vína, ktoré sa predávajú za neskutočné sumy na aukciách sú pitné ? Určite nie. Rád by som sa na to popýtal odborníka, ak sa taký tu nájde…
-
Velmi zaujímavé…škoda, že sa nehovorí aj o prínose hladčov. Viď forum Hradisko Bojná.Keby ich tam nebolo, dodnes by to bola prakticky bezvýznamná lokalita, mimo väčšieho záujmu archeologov…ono podla toho čo sa tam robí, aj tak to nevyzerá na nejaký velký záujem z ich strany.
-
Ak myslíš z profesionálov, tak vedúcim výskumu je Dr. Pieta. Ak myslíš z amatérov, tak tých je velmi vela…ale nemenovaných.
-
Bol som tam…prezentácia bola OK, nálezy sú nádherné a bezosporu unikátne. Len mám jeden nie celkom dobrý dojem, že sa tu niečo zanedbalo. Nálezy pochádzaju zo súkromnej zbierky a boli zakúpené za peniaze štedrého sponzora (Agrokomplex NR). Stálo to určite nemalé peniaze, zakúpené boli ešte pravdepodobne v r.2003. Za tú dobu sa nestihlo viac, ako preskúmať plocha cca 20×20 m zo 14 ha hradiska. Na výstave bolo prezentované velké množstvo nálezov, no podla viditelného označenia len máloktoré z muzeálnych zbierok.takže nadobúdam trochu dojem, že sa tu niekto pýši cudzím perím a k tej velkej sláve prispeli veľkou mierou tí zlí „vykrádači minulosti“