harp
Forum Replies Created
-
Nostalgiu mame uspesne za sebou, ake s nej mate pocity? Zucastnili ste sa prednasok ci diskusii? Napiste nam o tom.
Ja osobne som bol na Nostalgii v stvrtok. Zucastnil som sa aj odborneho kolokvia: Omietka – ochrana a krasa architektury.
Avsak z mnozstva prispevkov, ktore odzneli sa mi pozdavali azda len tri.
Aky mate nazor vy?
-
Nostalgia Expo 2002
ODBORNÝ VEĽTRH OCHRANY A SPOLOČENSKÉHO UPLATNENIA KULTÚRNEHO DEDIČSTVA
Dom umenia, Námestie SNM, Bratislava
27. novembra – 1. decembra 2002
Organizátor: D & D STUDIO
Záštita: minister kultúry SR
Gestor: MK SRZÁKLADNÉ INFORMÁCIE
Výstava bude otvorená:
27. 11. 2002 od 10.00 do 19.00 hod.
28. 11. 2002 od 10.00 do 19.00 hod.
29. 11. 2002 od 10.00 do 19.00 hod.
30. 11. 2002 od 10.00 do 19.00 hod.
1. 12. 2002 od 10.00 do 16.00 hod.Vstupné: 30,- Sk
20,- Sk zľavnenéOrganizátor: D&D Studio spol. s r.o.
Kontakt: Ing. Michal KolíkV priecinku Program na strankach http://www.nostalgiaexpo.sk kde som nasiel tieto informacie je uvedene toto:
Program bude uverejnený najneskôr 15. novembra 2002
stranky som navstivil 24. 11. 2002
-
Na tejto adrese, je mozne prezriet si fotografiu programu seminarov o Omietkach na Nostalgii 2002
http://www.obnova.sk/images/diskusie/nostalgia2002-program.jpg
-
Predsa len sa mi podarilo na slovenskom internete najst informacie o Nostalgii tu su:
Nostalgia expo
3. ročník odborného veľtrhu zameraného na kultúrne dedičstvo
28. 11. – 2. 12. 2001
Dom umenia, Nám. SNPPravda:
http://www.pravda.sk/dennik/2002/09/28/bratislava/65/article.69356.html…V polovičke októbra chystajú bratislavskí pamiatkari bilaterálne kolokvium o kultúrnom dedičstve Viedne a Bratislavy. Do Pálffyho paláca na Zámockej ulici naň prídu pamiatkari, historici a ďalší odborníci z oboch miest. Hovoriť majú o tom, čo dve hlavné mestá spája a čo je v nich špecifické. „Garantovať budeme aj kolokvium, ktoré sa uskutoční pri príležitosti otvorenia 4. ročníka výstavy Nostalgia expo v novembri v Národnom osvetovom centre,“ prezradila Husárová. Podľa nej by sa tu českí, rakúski, maďarskí a slovenskí odborníci z oblasti ochrany a výskumu pamiatok mali posunúť o krok dopredu. Témou budú totiž omietky a farby, ktoré pamiatkarom ponúka súčasný trh.
-
Uz dlhsiu dobu sa neviem dopatrat k datumu konania Nostalgie expo 2002.
Viem iba, ze by sa mala uskutocnit koncom mesiaca November. Od znameho som sa dozvedel ze nosnou temou tohtorocnej Nostalgie by mali byt omietky /minule to vraj bolo drevo ci okna/, vedel by mi niekto napisat viac.Dakujem
-
harp
Member4. novembra 2002 at 2:40 in reply to: Z klastora supershopa vs. zodpovedni spia spankom spokojnychDnes som prechadzal okolo supermarketu, skoda len ze ma nenapadlo nafotit co sa tam deje. Supermarket sa snazi napodobnit povodnu stavbu piliermi narohoch stavby so stiepaneho kamena. Stara budova /zvysok celej stavby/ bol podla mojho skromneho nazoru velmi nevhodne zrekonstruovana.
Vsak uvidite, coskoro vam prinesiem fotoalbum. Ocenil by som keby mi niekto poslal aj starsie fotografie, odpublikujem ich uz v spominanom fotoalbume.
-
Tak co nik nema argumenty, len sa nebojte prispiet svojim nazorom
…..dajte mi niekto argumenty ktorimi by som mohol obhajit to preco by bolo potrebne dokumentovat pamiatky a uvadzat ich do povodneho stavu. Preco by sme ich jednoducho nemohli prekryt cele dalsou vrstvou omietky alebo preco by sme nemohli vyburat otvor tam kde sa to paci mne….
-
Portal Obnova.sk bude mat za sebou coskoro / 31.12.2002 / rok fungovnia, dovedy sa budem snazit ustalit graficku stranku aj obraz portalu.
Koncom roka vam prinesiem clanok o roku skusobnej prevadzky.
harp
-
Skus odstranovac starych naterov. Aj ked kamenu to moc neprospeje.
-
Obnova uz po dlhsej prestavke od dnes znova funguje, prechadza a bude prechadzat zmenami. Znacne sa oproti povodnej verzii ziednodusila.
Takze budem rad ak sa znovu pustite do diskusii.
-
Malo to byt 10. 7. 2002 ale termin sa presuva na 1. polovicu septembra.
Skolenie by malo byt v Ziline v Dome techniky, alebo pri Topolcanoch v zamku Oponice v sidle zdruzenia zachranme hrady.
Ja urcite pridem.
Na stranke http://www.zachranmehrady.sk zatiel nie su dostupne ziadne informacie o tejto akcii, ale coskoro ich tam urcite najdete.
-
Dnes som sa dozvedel aj o nemeckom casopise Detajl. Skus v nom vychadzaju tam tematicke cisla. Napr. aj o kameni.