harp
Forum Replies Created
-
Netvrdil som ze vosk nieco spevni, proste treba pouzit bud epoxid (za co ja moc niesom), alebo Solakryl.
Tu su kontakty na dodavatelov Solakrylu:
Barlas: 057/77/22/99/8
Krivosudsky s.r.o.: 02/44-888-488 – spolu z faxom -
Rad zverejnim projektovu dokumentaciu na Obnova.sk. Ak vsak nechcete zverejnovat graficke casti poslite ju aj sami cez http://www.obnova.sk/submit.php.
Alebo ju poslite na:
michal …zav_nac… obnOva b0tkA sk
tomboy …zav_nac… obnOva b0tkA skFotografie som zverejnil. Je to krute!!!
-
Jedine v kniznici a v antikvariate, alebo v obchode ju uz nezozenies. vzsli 3+1 diely.
-
to by bolo fajn ale ta je krehka a nestala pri UV ziareni. preto by som radsej pouzil Solakryl.
Niekto este stale petrifikuje kolofoniou, ta je este horsia ako epoxid. Ked pouzijes *Solakryl v toluene znicis aj vsetko zive v dreve. Solôakryl musis zaviest najlepsie ponorom a potom otriet aby sda neleskol. Nezabudni predmet pred tym dobre ocistit solakryl zakonzervuje aj spinu.
Ak mozem vediet o co sa jedna?
-
e-mailom som dnes dostal toto:
Sandorcinova:
ospravedlnujem sa, ze pisem trochu neskor.
medzitym som sa dozvedela, ze by to mala byt „beninska maska“ a
falzifikat samozrejme.
Aj tak Vam ju posielam v prilohe.Do fotoalbumov, v rubrike starozitnosti, zaradujem fotografiu masky.
-
harp
Administrator8. mája 2003 at 2:34 in reply to: Zhanam akekolvek info o renesancnom nabytku na SlovenskuBudeme vsak radi ak nam poslete informacie aj dodiskusii nech sluzia aj ostatnym. Ale skuste Historicke Muzeum – SNM su tam state o Nabytku. Ale poviem vam ze nieco take sa hlada tazko.
Teda, tesim sa na novinky z tejto oblasti od vas.
-
No ja by som k tomu dodal asi tolko, ked si spomenul Stiavnicu. Kde by bola bez turizmu. Teda nehovorim ze obcania a urady vyuzivaju jej potencial naplno. Ale predsa keby som bol turista v Stiavnici, nezaujimalo by ma ze aj ked je v tomto dome teraz blikajuci MaC, predtym tam bola prekrasna napr.: freska ci dvere, ci okno. Ja by som to ako turista chcel vediet. No a ked si niekto z ludi s akehokolvek pamiatkoveho mesta postazuje na urady ze mu stazuju opravu jeho domu. Mal by si uvedomit ze keby nebolo jeho domu a atmosfery z jeho a inych jemu podobnych domov nebolo by turizmu no a ked mesto zije prevazne s turizmu…atd.
Minule sa mi dostal do ruk katalog z jedneho historickeho mesta. Nazov si uz nepamatam. Proste mestecko plne cierno-bielych domov z hrazdenymi konstrukciami stien. Tento katalog, ci informacny material bol cleneny na odiely. Vkazdom sa pojednavalo o niecom inom… Strecgha, fasada, okna, dvere, dokonca aj vyklady a napisy na obchodoch ci pub-och.
V kazdej kapitole bolo rozobrate ake typy (napr.:striech) sa v meste najcastejsie pouzivali a a ku kazdemu typu boli zadane aj tech. informacie. Napr pri strechach bol zadany sklon, typ, typ krytiny, farba krytiny… Vsetko bolo dopodrobna vymedzene a rozpisane.
Tento katalog dostal kazdy obcan centra a ked chcel nieco so svojim domom robit uz dopredu vedel odkial – pokial sa moze pohybovat. V kazdej casti boli uvadzane fotograficky dobre a zle priklady. Pri tych zlych bolo aj vysvetlene preco to bolo vykoane zle.Ludia ten to material prijali a vedeli ze je potrebny pre zachovanie razu ich mesta a pre trvale udrzanie turizmu v ich meste.
-
Ten dlhy prispevok je fakt vyborny. Viete ono je na Slovensku viac pokazenych budov. No nie vzdy je to zasluha pamiatkara. Vlastne zasluha/“pruser“ pamiatkara by to nemala ani byt.
Ja som z Martina, urcite vsetci viete ze Martin moc historicke mesto nie je. Aspon uz nie je . Pamiatkovy urad kt, tu existuje (Pobocka zo ZA, Riaditel PhDr. Slamenova) Sa skor zamierva na okolite dedinky a v nich na kastiele a kostoly. (napr.: Klastor p. ZNIEVOM) Nase namestie je jedna velka skladacka. Mramor z Ciny, Lampy z Talianska… Prva etapa sa este dala zniest. Travniky vystupujuce nad uroven namestia o 1m, preco nie aspon su vzdy zelene :).
Avsak druda etapa je zmasou nezmyselnych a hlavne zbytocne drahych rieseni. Je pravda ze terajsi stav je o nieco lepsi ako betonom obohnany park z pred 2-3 rokov, ale chyba tu zelen, mramor ktory bol polozeny museli po zime prerabat lebo sa uvolnil, svetelne stlpy ktore aj hraju boli uz par krat pokazene, (namiesto 6-10 farieb uz svietia max 2-ma) V obiekte Milenia byva neznesitelne teplo. Ale ak chcete mozete sa za 100 Sk v suterene Milenia osprchovat. :) Proste treba sa prist pozriet a vyskusat to na vlastnej kozi. Prvu fotografiu najdete aj v novych fotoalbumoch.
-
Prva fotografia spominaneho Domu Milenia sa nachadza v novych fotoalbumoch, budu aj dalsie. tato je fotografovana z narodneho domu | Strecha.
-
Dakujem za vybornu odpoved zistoval som si ceny od fa. Bosch bolo to od 4000-7000 Sk. Ine som nenasiel ale urcite sa po nich popozeram. Ta cena co ste napisali 1200 Sk ma potesila.
K tomu aku-naradiu niekedy to nie je az take zle, napr ja som minule leto pouzival utahovacku od Bosch, vydrzalo dost a dokazala zavrtat samorezku aj do tehly. Ale je to individualne. Fakt poznam niektore podradne znacky kde su napr.: uhliky hned zosuchane….atd
Dik za radu. Ked pobeham prinesiem prehlad cien.
-
poslite nam jej fotografiu do fotoalbumov dostanete sa do nich tak ze kliknete na obrazok v lavom menu. , na titulnej stranke. Mna sameho by zaujimala taka maska. Ak mate aj ine podobne predmety prosim zaslite nam aj tie.
Vdaka
-
Kazdu fotografiu predavajucej starozitnosti uz mozete aj s popisom zaradit do fotoalbumu. je na to vyclenena kategoria: Starozitnosti | Na predaj
Fotoalbum je praqfe v rozbehu coskoro ho naplnime aj starsimi fotografiami z povodneho albumu na adrese http://www.obnova.sk/fotoalbum.php
-
Skuste nam nejake fotografie poslat cez novy fotoalbum: priamo zo stranky dostanete sa na nu cez tento link:
http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index
alebo ked kliknete na malu fotografiu na lavo v bloku na titulnej stranke.
-
Opytal som sa priamo ludi z hradu. A podla mojho ocakavania to bola novinarska kacica. Je pravda ze hrad ma sice par statickych chyb, ale o ich vaznosti moze rozhodnut len statik a nie novinar.
-
V poslednom case sa mediami rozbehla sprava o zruteni hradnej kaplnky na Oravskom hrade. Viete niekto o tom viac?