Forum Replies Created

Page 241 of 253
  • harp

Member
    15. júna 2003 at 3:00 in reply to: Ohodnotenie obrazu

Pozrel som sa na to, ale mozno by sa hodil aj celkovy pohlad na dielo. Existuju vzorniky signatur. Aj teraz je nieco take nove v predaji pozrem sa na to.

poslite aj celkovy pohlad

• harp

Member
    15. júna 2003 at 2:25 in reply to: Rotacne mini-brusky

Bol som sa informovat aj dalej. na slovensko dovaza profi-brusky dnes uz len fa. Proxxon (dufam ze sa tak vola.

Dovaza brusky 230V a 12V.

Tie 12V su dodavane bez ale aj z trafom. Taktiez bez aj z regulaciou otacok od 5000 do 25 000. Tiez si mozno vybrat trafo z regulaciou otacok alebo regulaciu na „tuzke“.

Tiez dostat 12V gravirovacku.

Ceny: trafo: 1000 – 1700SK
    pristroj 1300 – 1850 sk

gravirovacka cca.: 900Sk

Fa Bosch uz nedovaza ziadne mikronaradie vraj sa im to neoplatilo tesne po roku 1990 doviezli par kusov a potom nic.

Je mozne este obiednat mikronaradie aj na dobierku. Videl som take u fa. Konrad (www.kontrad.sk) tam su vsak premrstene ceny.

Takze mam uz par informacii chcelo by to aj kupit :) aj ked mam jednu uz dlhsie pozicanu taku modlearsku.

• harp

Member
    12. júna 2003 at 3:51 in reply to: Stranka SNM-EM

mag:
    Iba mi tak padla do rany. Je ich ale vac takych. A mozno preto, ze som tam pracoval. Ked chces daj inu linku na prediskutovanie.

Vyborna stranka: http://www.metmuseum.org/, prepracovana | viem:neporovnavat

• harp

Member
    12. júna 2003 at 3:44 in reply to: Muzea a EU

No oni to pochybnosti neboli, len som chcel ponuknut namet nadiskusiu. Ja viem ze niektore muzea maju velmi schopnych ludi. Az sa im niekedy cudujem preco tam este pracuju.

Ale chcel som proste vediet ako to v tejto oblasti funguje. Tesi ma ze funguje, aj ked este stale neviem ako dobre.

BTW: Ziadne pochybnosti len podnet!

:)

• Prosim poslite opis a fotografiu do fotoalbumu a pripadne co by ste chceli obnovou/restaurovanim dosiahnut (aky stav?)?

• harp

Member
    12. júna 2003 at 3:30 in reply to: Rotacne mini-brusky

No nieco sa rucne neda. Ked mas napriklad hrdzu zakliesnenu lokalne v polichromii. Ale pozriem sa po tom.

• harp

Member
    12. júna 2003 at 3:27 in reply to: Ohýbanie dreva

Naparenie fakt pomaha zistil som to ked som loparikom zakryl variace sa cestoviny. Nemusim vysvetlovat co sa stalo…

Takze naparit, dat predmetu tvar a nechat vychladit ci vyschnut. Ja som ten loparik pritlacil stolom a bol vcelku vporiadku.

• harp

Member
    12. júna 2003 at 3:23 in reply to: Kalvaria s Kalvariou (v B. Stiavnici)

Mate nieco konkretnejsie? Kalvaria stave. Mozno ze by bolo zaujimave osviezit sa novou informaciou aj ked nie moc prijemnou.

Cakam a urcite nie som sam :)

• harp

Member
    28. mája 2003 at 3:11 in reply to: Stranka SNM-EM

No neviem ci je dobra ale viem ze ten kto ju robil ma pri monitore prirucku (html) Ako na www pre zaciatocnika. Bol to clovek na VPP.

Nerobil ju nik zo SNM v BA.

• harp

Member
    28. mája 2003 at 3:07 in reply to: Chemicke pokovovanie

Studujes muzeologiu a kde? A kde sa da studovat odbor technik restauratora dreva?

• harp

Member
    28. mája 2003 at 3:04 in reply to: vojensky vozik

Treba poslat fotografiu s opisom do fotoalbumu. Tiez napiste popis tu do diskusii. Pomohli by: nadpis, nazov, farba, rozmery… aj historia aj ked kratka

http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index&do=upload

• harp

Member
    26. mája 2003 at 18:34 in reply to: Kuriozyty v pamiatkach

Ano aj to ale aj susosie pred arealom. Na plombovanie tam boli pouzite velmi netrvace materiali.

Na to schodiste nadaval aj spravca, kostolnik.

Rozpraval na ma ja o restauratoroch ktori restaurovali umely mramor na stenach. Vraj ich museli vzhodit lebo raz zahresili a v nadavke pouzili meno „bozie“

• harp

Member
    25. mája 2003 at 18:32 in reply to: Radnicne namestie v Bardejove

…..že táto forma je prijatelnejšia , ako celok uverejnť na www. stránkach. Slovenskú verziu , teda môj pôvodný text…..

Ak ste materiual pisala na pocitaci budem rad ak mi ho odoslete na e-mail michal …zav_nac… obnOva b0tkA sk. Zverejnim len co to bude mozne.

• harp

Member
    24. mája 2003 at 2:13 in reply to: Rotacne mini-brusky

Fotografia takejto brusky od Bosch-u je tu:

Tuto maju v Stredoslovenskom muzeu v BB.

http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index&do=showgall&gid=28

• harp

Member
    24. mája 2003 at 2:11 in reply to: Zelezna cizma

Julo,

Ozivujem tuto temu a dufam ze iniciativa zostane nepotrestana. Posli nam fotografiu tvojej cizmy. Jeden sused sa ma na nu po precitani tvojho prispevku pytal.

Ak si teda nezanevrel???

Page 241 of 253