Forum Replies Created

Page 230 of 253
  • harp

Member
    17. februára 2004 at 0:05 in reply to: povrchová úprava skrine

Martin: mohol by si napisaj aj nice viac o politure… Ak sa pouziva Selak, aky Indicky ci Pomaranc(Citrus :))?

Starostlivost:
    Je to pravda selak je sice vyborny dychavy a dobre prilnutelny material je vsak aj nadmieru krehky.

• harp

Member
    16. februára 2004 at 4:53 in reply to: povrchová úprava skrine

Petre:

Ked ide o Biedermeier nie su sucastne trendy dolezite. Treba zistit aky bol povodny povrh a nadviazat nan pokial mozno povodnym materialom.

Tedamoze ist o morenie a naslednu upravu voskovanim, ale tiez je tu vysoka pravdepodobnost ze na vasej skrini sa bude nachadzat selakova politura.

Ako vzdy treba skrinu a poskodenia popisat a zaslat fotografiu do fotoalbumu cez http://foto.obnova.sk. Urcite sa niekto najde.

• harp

Member
    16. februára 2004 at 3:26 in reply to: spolupraca s NUP

Konecne sa mozno zlepsi spolupraca z NPU, novy program by mal poskytnut celkom zaujimave moznosti pre nezamestnanych.

Nazov:
    Program udržiavania pracovných návykov evidovaných nezamestnaných občanov formou vykonávania menších obecných služieb organizovaných obcou. (tusim ze to je nazov)

Maju moznost sa za 1000 Sk mesacne zamestnat u org (obec, OZ….) Organizacia tiez dostane prispevok. Podmienkou je tusim odpracovat 20 hodin tyzdenne.

Len neviem kolko ludi tuto moznost vyuzije. Ked som v TV pozeral anketu vatsina dlhodobo nezamestnanych sa vyjadrila priblizne takto: „Co je to 1000 korun? To je v dnesnej dobe nic.“

Uvidime

• harp

Member
    16. februára 2004 at 3:08 in reply to: Radnicne namestie v Bardejove

Podarilo sa nam ziskat nove historicke fotografie Bardejova. Ak tiez vlastnite podobne fotografie prosim poslite nam ich cez formular na http://foto.obnova.sk.

• harp

Member
    11. februára 2004 at 3:59 in reply to: restaurovanie

Maxi ozvyte sa mi prosim stratil som vase telefonne cislo!

• harp

Member
    11. februára 2004 at 3:58 in reply to: Leštenie a oprava starožitností

p. Vojcik… staci zaradit prispevok 1x. Ludia citaju vsetky fora :) Teda Dufam. Rozpiste nam nieco o svojej praci, napiste nam aj o nejakom zaujimavom predmete…

• harp

Member
    5. februára 2004 at 22:09 in reply to: restaurovanie

Fotografiu som prezeral s koleginou a usudili sme, ze by sme potrebovali tu konkretnu vec vidiet. Mosime vediet v akom je to stave a v akom stave je podkladove platno ak je to vobec platno. Zavolam vam coskoro zatial ak mozete poslite vzorky.

• harp

Member
    5. februára 2004 at 21:35 in reply to: Obnova kostela sv. Kateřiny Alexandrijské, Ostrava-Hrabová
  • harp

Member
    3. februára 2004 at 2:39 in reply to: gobelin

No mozno ze by som vedel ale nebude to lacne!!!

• harp

Member
    3. februára 2004 at 2:38 in reply to: busty

Tam ucis?? To som teda necakal. A kde v RK? Povedz ake busty by si chcela. Mozno ze by som ti vedel poradit, kedze aj ja som dopadol ako ty a ucim tiez. Napis na e-mail. Ale tak sa mi zda ze ked sa zakladal odb. restaurovanie v BS brali busty z STU v BA a VSVU.

Ale ak by ste mali vazny zaujem dodam vam nejake aj ja. Len treba specifikovat co? Ci chcete Lenina :) alebo nieco klasickejsie. Nie ze by lenin nebol vsak. A ak hladas Lenina mame spolocneho znameho z MT u koho par tychto bust urcite najdes.

Dost bolo for-u napis co potrebujete najlepsie na e-mail.

Inak mali by sa ucit kreslit podla ziveho modelu. To len na okraj.

• harp

Member
    31. januára 2004 at 22:26 in reply to: avu

Napis niekomu na AVU, nech ti podaju podrobnejsie info… a potom nam to mozes poskytnut aj tu. A napis aj potom ake si myl dojmy a ako si dopadol.

http://www.avu.cz

• harp

Member
    31. januára 2004 at 22:19 in reply to: Podlahové vykurovanie

tomboy:tazko je implementovat tento typ vykurovania do akehokolvek pamiatkovo chraneneho kostola. A ak nao nesmu sa tam nachadzat nijake malby ci vzacne omietkove vrstvy.

V pripad ze by niekto namietal ze takyto typ vykurovania je mozne zahlbit tam kde takyto povrch nie je: na okraji zon kde by tento system bol by sa zacali zarucene vyzrazat soli kedze urcita cast, mapa, by bola prehriata a prechod by bol viditelny prave tymito vyzrazanimi solami.

Ale to je len jedna z moznosti ake poskodenie tu moze nastat.

• harp

Member
    30. januára 2004 at 0:02 in reply to: material pre restaurovanie

Daj na neho cislo ci e-mail…

Ja som sa mu pokusal uz viac krat dovolat, ale vzdy tam bol fax. A ked som im faxoval ohladom cennika. Neozvali sa. Asi nemali zaujem zarobit…

:]

• harp

Member
    29. januára 2004 at 23:54 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

Gratulujeme! :]
    Poslite fotografiu…

• harp

Member
    29. januára 2004 at 23:38 in reply to: drevenica

To urcite cervotoc je vlastne iba kozmeticka zalezitost. Ale mravce vazne poskoduju aj statiku. Ako aj tesarik. BTW: Kuknite temu Muzea: Konzervacia v fotoalbumoch nazval som to cervotoc, ale su to pravdepodobne mravce.

Page 230 of 253