harp
Forum Replies Created
-
Program Združenia na záchranu Lietavského hradu na mesiac júl 2005.
2. – 3. júla – Práce na hrade Lietava
5. – 8. júla – Práce na hrade Lietava
11. – 13. júla – Workshop na hrade Cimburk v rámci projektu Culture 2000.
15. – 17. júla – Práce na hrade Lietava
18. – 22. júla – Inštalovanie výstavy Culture 2000 v knižnici Považskej galérie
19. – 20. júla – Pracovná brigáda na hrade Oponice
23. – 26. júla – Workshop na hrade Lietava v rámci projektu Culture 2000
27. – 31. júla – Akcia Strom života na Lietavskom hrade ( ??? )
29. júla – Benefičný koncert Rock Lietava areál pohostinstva Lietava – Majer
„Urcite nie ved tato praca vykonana jednym zdruzenim za jeden mesiac nemoze mat vyznam.“ Ze?
-
Program Združenia na záchranu Lietavského hradu na mesiac júl 2005.
2. – 3. júla – Práce na hrade Lietava
5. – 8. júla – Práce na hrade Lietava
11. – 13. júla – Workshop na hrade Cimburk v rámci projektu Culture 2000.
15. – 17. júla – Práce na hrade Lietava
18. – 22. júla – Inštalovanie výstavy Culture 2000 v knižnici Považskej galérie
19. – 20. júla – Pracovná brigáda na hrade Oponice
23. – 26. júla – Workshop na hrade Lietava v rámci projektu Culture 2000
27. – 31. júla – Akcia Strom života na Lietavskom hrade ( ??? )
29. júla – Benefičný koncert Rock Lietava areál pohostinstva Lietava – Majer
-
Prislo eMailom:
„Drenáž“
Postačí geotextília, nakoľko piesok je jemný a sám postupne zaplní drenážny systém. Je dobré geotextíliu obsypať ešte praným štrkom /bez piesku/ pre lepšiu priepustnosť a potom zeminu.Posledná vrstva štrk – je možné ju použiť pri málopriepustnej zemine, aby voda prípadne nestála na povrchu. Štrk sa dáva aj pre jednoduchšie osadenie okapového chodníka. Ivan C -
Este drobnost: Spristupnene jaskyne na Slovensku: (12)
Jaskyna Driny
Harmanecka jaskyna
Demenovska ladova jaskyna
Demenovska jaskyna Slobody
Bystrianska jaskyna
Vazecka jaskyna
Belianska jaskyna
Dobsinska ladova jaskyna
Ochtinska aragonitova jaskyna
Jaskina Domnica
Gombasecka jaskyna
Jasovska jaskyna -
Tento vikend som navstivil Beliansku jaskynu. Pekne dobry sprievodca. Azda len mohla trochu viac povedat o vzniku a jednotlivych zlozkach jaskyne. Zamerala sa namiesto toho na pikosky a stalagnity, kt. nieco znazornuju.
Vyskusala na nas aj, zevraj, typicky trik so zasnutim svetla. Komentovala ho s tym, ze: „takto to vyzeralo pocas objavovania jaskyne“.
V Celku nas vylet hodnotim a navstevu jaskyne hodnotim ako vydarenu.
Cela trasa nasho vyletu: Banska Stiavnica -> pamatnik Nemcka -> Poprad Aqualand -> Kezmarske Zlaby (chata) -> druhy den -> Belianska jaskyna -> Kezmarok -> Kostolik Velka Lomnica -> Strbske Peso -> tura na Popradske pleso -> Certovica -> Banska Stiavnica.
-
Pokial viem nieje medzi nimi rozdiel. Zalezi len na tom ako su filtrovane, rozdiel by mohol tusim nastat pri majstrovskom (pre riedenie olejovych farieb) a beznom terpentine.
-
Preco nie. Pouzit a obnovovať. Je vsak riziko, ze si ludia znecistia od vosku oblecenie. Dalo by sa to riesit tak, ze na kostolnu lavicu by ste umiestnili podusku. Ta by by vosk dolestovala a zaroven chranila ludi od vosku a chladu z lavic. Treba spravit test.
V tomto pripade je dolezite ako sa vosk nanasa. Povrch treba dobre ocistit. Pred nanasanim vosku by som pretrel miesto najskor liehom, neskor riedkym voskom. Treba nechat zaschnut a dalsie vrstvy zhustovať. Na zaver prelestit, a jeto. Napiste ako to dopadlo.
-
Akaze to zmena? Skoda celkom sa mi tykanie pacilo. K malomestu: Ma Stiavnicu rad inak by som tu dobrovolne nezil.
Ale dost bolo, podme sa venovat niecomu uzitocnejsiemu. Napr.: nejakemu Long drink-u.
-
Skoda, a co keby som navstivil ja vas? V ktorom muzeu pracujete. V narodnom to nebude. Alebo pisete len z domu?
-
O kalnych vodach muzejnej praxe co to viem. Prezerel som si hadam vsetko co je k dispozicii na evidenciu zbierok v ramci celeho sveta. Aspon co som nasiel. Ani jeden program sa nedal nasadit na vsetky muzea. CEMUZ nepoznam natolko aby som mohol hovorit o jeho specifikach. Veim vsak ze myslienka nie je zla. Knihovnici sa takto zjednotili iba pred par rokmi.
Tiez si vsak myslim ze je to o ludoch. Ked vies ze je cely program v rozpore so zakonom, preco nepodas trestne oznamenie. Je to tvojou povinostou, iank sa dopustat porusenia zakona. Dost ale. Viem aky mas vztah k nasmu statnemu zriadeniu.
Obnova.sk je tu aj pre to aby obcas zabrdla do ziveho. Ked poznas nedostatky CEMUZU a kalne pozadie sem s nim. Mas odvahu a cas?
-
Black & White? Pridavam este jednu otazku? V akej oblasti pracujes Colly?
-
Colly je az nenormalne ako s lahkostou kritizujes ostatnych a sam neodpovies na zakladnu otazku. Bojis sa konfrontacie?
A keby si trochu vypustil paru mozno ze by si napisal aj prispevok neosocujuci ostatnych. Neviem napriklad preco ma arogantne oslovujes harpik. A zatlacas ma do B.S. ako niekoho kto nikdy nic ine nevidel.
Citam vsetky prispevky. Mozem ta ubezpecit :)
S nich som sa o tebe dozvedel ze si nenapisal ani jeden prispevok ktory by nebol urazajuci.
A je mi cudne ze prave ty pises ze ochrana pamiatok nie je cierno-biela. Neodpovedal si ani na to kolko krat si sa rozpraval s pamiatkarom.Nehovorim, ze aj ja som nemal s pamiatkarmi konfrontacie. Je to ale o dohode a nie za kazdu cenu vystupovat radikalne.
Preto na zaver 3 otazky pre Collyho.
1.) Co je pre teba pamiatka?
2.) Kolka krat si sa rozpraval s pamiatkarom?
3.) Kde sedis ty, ze vsetko vidis a vsetko vies? (je to myslene tak ako je to pisane) -
Colly: poznam koordinatora, ak teda hovorime o tom istom (J@no), a tiez sme sa na tuto temu rozpravali. Musim vsak povedat, ze mi povedal ze mu na tom nejake drobnosti vadia. Nebolo to vsak prevazne negativne. Ved ktora praca sa kedy podari na 100%.
Co myslis tym ze nie je v sulade s legislativou. Jeho skladba a polozky ci program ako cely?