Forum Replies Created

Page 160 of 253
  • harp

Member
    1. decembra 2006 at 13:29 in reply to: gyc

Pri nasej ceste do Strasbourgu sme navstivili prave prebiehajucu vystavu / aukciu moderneho umenia. A aha co sme nasli:

foto: cocovicka

• harp

Administrator
    1. decembra 2006 at 12:53 in reply to: Zastavme nicenie fungujucich neziskovych organizacii

Politici chcú zrušiť asignáciu dvoch percent a nahradiť ju darom

Po rokovaniach výborov Národnej rady SR gestorský výbor odporúča plénu Národnej rady SR prijať návrh novely zákona o dani z príjmov, ktorý zruší od budúceho roka možnosť asignácie dvoch percent z dane.

Podľa tohto návrhu sa za rok 2006 uskutoční posledná asignácia 2% (znížených o minimálne 360 miliónov slovenských korún kvôli zavedeniu limitu 1 milión korún pre právnické osoby) a v ďalších rokoch bude asignácia fyzických aj právnických osôb úplne zrušená s tým, že sa od roku 2008 zavedie nový systém – dar ako odpočítateľná položka z daňového základu do výšky 1%.

Predstavitelia mimovládnych neziskových organizácií združených v Kampani Ľudia ľuďom zásadne nesúhlasia s týmito návrhmi, pretože prostriedky, ktoré mieni štát v budúcnosti poskytnúť tretiemu sektoru, klesnú na desatinu toho, čo doteraz prinášali dve percentá.

„Takýmto necitlivým a drastickým spôsobom dôjde ku zrušeniu funkčného systému a k zavedeniu administratívne náročného a nemotivujúceho systému, ktorý vyvolá chaos, neprehľadnosť a útlm hodnôt, ktoré 17 rokov tretí sektor úspešne budoval,“ myslí si Helena Woleková z Nadácie SOCIA a dodáva: „Považujeme tento návrh ako celok za likvidačný a zásadným spôsobom meniaci charakter tejto krajiny, čo určite nezostane v treťom sektore bez odozvy.“

zdroj: changenet.sk

• harp

Member
    1. decembra 2006 at 9:40 in reply to: cistenie kovov

ja pouzivam na cistenie kovov zvycajne : silichrom . da sa to kupit v obchode v takej tube. je to na cistenie kovov . dobre s tim vycistis a aj pekne vylestis . ja nakoniec lestim zo servitkou . ale este ked je kov poriadne zhrdzaveny tak pouzivam kysleinu chlorovodikovu a potom tu vec poriadne oplachnem a natrem to odhrdzovacom . ten da este pres male necistoty. alebo jednoducho handricka namocena v otce a drhnut . ale nie vsetky kovy s tim idu. a nikedy ked to dobre neoplachnes od octu alebo od kysleiny tak ti to zacne znova hrdzaviet .

Ja myslim ze by si si mal precitat tuto tento serial. Mozno by si sa cosi dozvedel.

Uvod do mechanickeho a chemickeho cistenia starych kramov
    http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1270

• harp

Member
    1. decembra 2006 at 9:40 in reply to: Úvod do mechanického a chemického čistenia starých krámov

Skoda, ze serial zastal. Mna by napriklad zaujimal vas postup pri konzervacii polychromovaneho kovu. NApriklad uz pri spominanych truhliciach kde sa takmer vsetky prvky pokovovali, pripadne pozlacovali.

Ja som postupoval po skuskach rozpustnosti pripadne naleptavania tak ze som mechanicky priamou bruskou odstranil co najviac korodovanej ocele, nasledne som postupoval podobne ako v tvojich serialoch. Ako konzervacnu zaverecnu techniku som pouzil tanatovanie. Nakoniec niekolko nasobny nater Vcelym voskom.

• harp

Member
    30. novembra 2006 at 15:28 in reply to: Archeologicky (ne)nalez

co sa stane ak sa najde napr. nejaky predmet a mohol by to byt archeologicky nalez a spitate sa samozrejme nejakeho archeologa o co sa jedna alebo ho idete dat do nejakeho muzea ale neviete predmet identifikovat ze ci to je a. nalez alebo nie. a ked to neivem urcit ani muzeum . co sa s tim vlastne robi . moze si to muzeum zobrat ci nie. ci vam to nezoberu ?? ci ako ?

Tazko sa k tejto teme vyjadrovat. Cokolvek co najdes v zemi a ma to povahu clovekom pozmeneneho materialu by malo teoreticky patrit statu.

• harp

Member
    30. novembra 2006 at 15:26 in reply to: municia

podla mna je lepsie byt normal user. a nie anonym . kazdy by mal vediet s kim vlastne pise . a nie sa schovavat za anonymnost . ale kazdy ma na to iny nazor ……..

Spravne! Anonymne / bez podpisu / pisu ti co svoj nazor chcu prejavit ale su natolko neodvazeny ze sa neregistruju. Co ked by potrebovali ponadavat ci napisat nieco ine protichodne. Radsej takto pisu anonymne a nekoncepcne.

• harp

Member
    30. novembra 2006 at 11:01 in reply to: municia

Lebo Veľký Brat počúva.

Pocuva, ale pokial je vstko v norme tak velky brat. Je umierneny a nezasahuje do diskusii. Anonymnost je aj tak iba zbozne zelanie.

• harp

Member
    28. novembra 2006 at 11:10 in reply to: Priezvisko Bihari

Rudo, daj mi tvoj mail,poslem ti vyvod mojich predkov s menom Bihari.

Vsak ho mozes ulozit aj tu. System ho zmensi a ty ho potom mozes prezerat po kliknuti v osobitnom okne. Zvaz ci ano alebo nie.

• harp

Member
    22. novembra 2006 at 21:57 in reply to: Popovič

Priezvisko Popovič sa vyskytuje na východe Slovenska medzi gréc.kat.kňazmi.
    Aj priezvisko Popovič je od toho odvodené t.j. pop = kňaz. Prípona – ič, ovič vyjadruje u východo- a juhoslovanských národov rodinný vzťah. V tomto prípade sa jedná o syna popa teda syna kňaza.

Rudo

Zaujimave citanie rudo. Mas nejake zdroje na povody priezvisiek?

• harp

Administrator
    22. novembra 2006 at 12:55 in reply to: Zhanam akekolvek info o renesancnom nabytku na Slovensku

Tato diskusia ma skutocne rozveselila ludia sa tu bavia s odstupom troch rokov. Internetovy diplomant uz davno oddiplomoval :D .
    Internet je dobra a rychla pomocka ale s autormi je to ako keby ste mali ducha pod poharom, nikdy sa na neho nemozete spolahnut. Z hladiska vierohodnosti – jedna pani povedala. To samozrejme neplati o obnove :D .
    Ale aby som nebol plany, co si harp predstavuje pod oznacenim „americka truhlica“? Nema na mysli lodny kufor?

Medzi casom som uz informacie zohnal. Ano mal som namysli lodne kufre.
    Napriklad taketo:

Cinsky kufor

A takyto som mal presne na mysli. Tento konkretne stoji 350US$

A na zaver to najkrajsie!

• harp

Administrator
    22. novembra 2006 at 10:35 in reply to: kúpim knihy Codex diplomaticus, Ricard Marsina…

Len pre spestrenie:

• harp

Member
    22. novembra 2006 at 9:51 in reply to: Hrad – Zámok Vígľaš

Ked pojdem porpi viglasi spravim fotografiu omietnutej veze.

• harp

Member
    22. novembra 2006 at 9:44 in reply to: Expedícia Sicília 2006

Som rad ze takto uzasne reprezentujete slovensku hradarsku verejnost vo svete. Budem rad ak zverejnist spominane fotografie. Pripadne pripis, alebo vytvor novu temu, ako ludia z inych koncin sveta vnimaju starostlivost o hrady na Slovensku.

• harp

Administrator
    22. novembra 2006 at 9:25 in reply to: Zhanam akekolvek info o renesancnom nabytku na Slovensku

Diplomové práce sa nepíšu hľadaním po internete.

Ale ano. Preco sa trapit ked tu internet je a poskytuje vyborny prehlad o problematike. Clovek sa moze zorientovat a skontaktovat s ludmi ktori mu maju k veci co povedat.

• harp

Member
    22. novembra 2006 at 9:23 in reply to: cistenie papiera

Presunul som prispevok o modlitebnej knizke do osobitnej temy:

http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=10009

Autorom je Bacil.

Page 160 of 253