Forum Replies Created

Page 145 of 253
  • harp

Member
    9. marca 2007 at 19:40 in reply to: Hlinený dom – Pozdišovce

Pavla skus poslat nejake fotografie. V mojom podpise najdes informacie ako pridat fotografiu.

.|
    .|
    .|
    ˇ

• harp

Member
    8. marca 2007 at 19:50 in reply to: Kamenne obydlia v obci Lišov

Lubos doporucujem nechat tuto zistovacku v polohe diskusie inak sa moc nedozvies. A nie je to fer voci foru ktore ti teraz napomohli. Fotografie predsa zaradit idu poskusaj este.

• harp

Member
    8. marca 2007 at 19:44 in reply to: Seminare (restaurovanie a konzervovanie)

Ide niekto na tuto prednasku do Brna?

No… Ak mi to vyjde rad by som tam isiel. Niekto tusim organizoval aj auto. Prezistim a dam vediet.

• harp

Member
    7. marca 2007 at 10:29 in reply to: Kurzy a seminare / ine formy byvania

http://www.obnova.sk/modules.php?name=kalendar&op=view&eid=179
    Prírodné materiály v regionálnej stavebnej kultúre 2007

• harp

Member
    7. marca 2007 at 9:27 in reply to: kradeze obrazov

Len pre upnost:

Krádeže obrazov – prierez
    http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=1366

• harp

Member
    6. marca 2007 at 12:41 in reply to: namiesanie spravneho tonu farby

Ja to trochu otocim. Predmety skor pohlcuju urcitu cast spektra lepsie a dalsiu horsie a tu odrazaju. Tie predmety ktore pohltia vsetko svetlo su cierne. Poznam iba jeden taky utvar – astronomicky, je to Cierna diera. Okrem nej vsetko odraza svetlo :) Takze cierna farba neexistuje. Dobre takze to by sme mali zaklady fyziky.

Par odkazov:
    http://www.coolquiz.com/trivia/explain/docs/dogs.asp

• harp

Member
    5. marca 2007 at 20:56 in reply to: namiesanie spravneho tonu farby

Eo Ipso: uz som dlho podobneho nazoru ale bal som sa to povedat. Podla mna je farba iba vysledok dohody v spolocnosti.

Ja mam taku teoriu ze tu cast spektra co jeden vidi ako zltu druhy moze vidiet ako modru. Ale nazvali sme ju takym istym nazvom.

Aj oranzovu ktora je hore vidim ja ako mozno vy vidite modru. Ja viem ze proti mojmu tvrdeniu je fyzika, ale… Farba je iba pocitom suhrou elektoimpulzov ktore vyvolal impulz pochadzajuci z oka. Zhodou okolnosti tiez elektro :)

• harp

Administrator
    4. marca 2007 at 20:25 in reply to: Vedeli ste, ze…

hodnotenie zápachu

1 olf
    – je dávka emisie biologikých prímesí do vzduchu od štandardnej osoby.
    Iné zdroje znečistenia je možné vyjadriť počtom olfov, tj. osôb, ktoré spôsobia rovankú nespokojnosť ako skutočný zdroj zápachu.

Štandardná osoba
    – je priemerný dospelý človek pracujúci veľmi ľahko pri tepelnej pohode, ktorý sa priemerne 0,7 krát za deň kúpe.

stredne ťažko pracujúca osoba – 5 olf
    ťažko pracujúca osoba – 11 olf
    ľahko pracujúci fajčiar – 600 olf
    počas fajčenia – 25 olf
    materiál v kancelárii – 0,5 olf / m2 podlahy

koncentrácia pachov

1 decipol
    – je koncentrácia biologických pachov v miestnosti so zdrojom znečistenia 1 olf vetranej čistým vzduchom 10 litrov / s

mestský vzduch – 0,1 decipol
    dobre vetrané budovy – 1 decipol

wiki: It was introduced by Danish professor Ole Fanger; the name „olf“ is derived from the Latin word olfactus, meaning „sense of scent“.

• harp

Member
    4. marca 2007 at 20:21 in reply to: Caravan – Mobile Bungalows

Nieco na byvanie?…:

• harp

Member
    4. marca 2007 at 19:47 in reply to: Úvod do mechanického a chemického čistenia starých krámov

Vitaj naspat docent. Prosim navrhni konkretnu formu fora pre konzervatorov v muzeu.

Mala by to byt diskusna rubrika?
    Nepokryje tuto potrebu rubrika Restaurovanie a konzervacia?
    Nie je skor problem v tom ze treba temy lovit medzi ostatnymi v tejto rubrike?

• harp

Member
    3. marca 2007 at 18:02 in reply to: vidlickove umenie

Tej poslednej fotografii niekto pomohol v pocitaci, ale aj tak zaujimave. Vdaka.

• harp

Member
    2. marca 2007 at 15:37 in reply to: Kurzy a seminare / ine formy byvania

V ý s t a v i š t ě F l o r a O l o m o u c, a. s.

pořádá

ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, ÚOP v Olomouci

ODBORNÝ SEMINÁŘ
    na téma

HISTORICKÉ KROVY A JEJICH PAMÁTKOVÁ OCHRANA

jako nedílnou součást veletrhu RENOVA věnovaného problematice památkové péče. Seminář se koná dne 22. března 2007 od 10.00 hodin v salonku Orchidej hotelu Flora v Olomouci, Krapkova ul. 34

Program semináře:

10.00 – 10.15
    Zahájení
    10.15 – 10.35
    Krovy našich historických staveb – úvod do problému
    Ing. Jiří Bláha, Ph.D. (ÚTAM AV ČR,v.v.i.)
    10.35 – 11.15
    Vypovídací schopnost historických krovů a jejich památkové hodnoty
    Ing. Jiří Bláha, Ph.D. (ÚTAM AV ČR,v.v.i.)
    11.15 – 12.00
    Vývoj krovů na Jesenicku
    Ing. Eva Pulkrtová (NPÚ ÚOP Olomouc)
    12.00 – 12.45
    Přestávka
    12.45 – 13.30
    Dendrochronologické datování historických krovů
    Ing. Tomáš Kyncl (Brno)
    13.30 – 14.15
    Specifika stavebněhistorických průzkumů krovových konstrukcí
    MgA. František Radek Václavík (NPÚ ÚOP Pardubice)
    14.15 – 15.00
    Praktické rady pro přípravu, organizaci a realizaci opravy historického krovu
    Petr Růžička, tesařský mistr (Ars Tignaria, s.r.o.)

Vstupné na seminář činí 200,– Kč, jeho součástí je vstupenka na veletrhy RENOVA a STAVOTECH. Vstupenky bude možné zakoupit v místě konání semináře. Jste srdečně zváni.

• harp

Member
    2. marca 2007 at 14:45 in reply to: Kurzy a seminare / ine formy byvania

Historické a současné dřevěné konstrukce – Kostelec nad Černými lesy – 17. květen 2007

U příležitosti slavnostního otevření studijního okruhu krovem v zámku v Kostelci n. Č. l. pořádá pražská Česká zemědělská univerzita 17. května 2007 jednodenní konferenci na téma ,,Historické a současné dřevěné konstrukce“. Účastníci konference budou mít možnost prohlédnout si kromě opravených zámeckých krovů i unikátní dřevěnou konstrukci v mlatu černokosteleckého pivovaru. Obohacením programu bude návštěva nedalekého arboreta Lesnické fakulty ČZU v Praze založeného v roce 1954 a v loňském roce poprvé otevřeného veřejnosti

Viz též: http://www.roofs.cz

• harp

Member
    2. marca 2007 at 12:18 in reply to: lepenie textilu

Vystava tu aj otazka ake lepidlo je dobre pre textil. A ta by mala byt pred otazkami ake lepidlo je najstalejsie a pruzne.

V skratke: pokial ide o historicku textiliu – zbierku, malo by sa pouzit co mozno najreverzibilnejsie lepidlo.

• harp

Member
    1. marca 2007 at 15:18 in reply to: drevenica

Miro podla tvojich poznatkov predpokladam ze tato sprava bude urcena pre teba:

Tvoj clanok o hnuti taliban ktore vyhadzuje do povetria ozrutne domy by si zasluzil miesto na titulke SME.

:)

Page 145 of 253