harp
Forum Replies Created
-
harp
Administrator31. marca 2007 at 15:17 in reply to: História Slovenska a slovenských historických regiónovA nechcel by si radserj pisat do Obnova.sk? Ak dovolis tvoj clanok zaradim do sekcie clanky.
-
Pre kratkost casu iba tolko. Urcite by som drevenicu neobkladal nejakou imitaciou. Jednak to nie je pekne (podla mna) a nemozes pruzne reagovat na pripadne napadnutie povodneho dreva. V strbine ti budu behat hlodavce. Skus si spravit niekde sondu v omietke ako drevenica pod nou vyzera a pripadne nam posli fotku.
Drevenice si ich majitelia omietali zvatsa z dovodu modernizacie. Ked susedia byvali v murovanom bolo im „trapne“ byvat v drevenici. Bolo to proste nemoderne.
-
Dajte nám to čo nebudete mať!
Dobry den,
obraciam sa na vas s moznostou venovat vase 2% denniku o kulturnom dedicstve. Podľa zákona č. 295/2003 o daniach z príjmov môžete poskytnúť 2 % z dane v prospech niektorej neziskovej organizácie. Nepredstavuje to pre vás žiadne výdaje navyše – rozhodnete iba o tom, či dve percentá z vašich daní pôjdu do štátneho rozpočtu alebo nimi podporíte činnosť v kultúre.Z vasich darov chceme financovat prenajom priestorov na „skalnu“ redakciu. Tu by malo uz v priebehu roku 2007 pracovat niekolko pracovnikov na doplnani a aktualizovani obsahu portalu http://www.obnova.sk. Taktiez pripravujeme nove sluzby a databazy.
Vsetky potrebne informacie najdete na:
http://www.obnova.sk/2percentaNaše údaje pre vpísanie do daňového priznania.
Názov: Spoločnosť pre pamiatky
Adresa: Ondreja Plachého 47, 03608 Martin
IČO: 37972421
Právna forma: Občianske združenie -
Zaujímavá ponuka. Tie pieskovcove kvadre budu skade? Dodaju kamenari, či sa budu kresať na mieste? Mam s tym skusenosti z Čabrade…ak by bolo treba. Zaleží skôr, či budem mať čas – ale ak neprejdú granty a dorobím dom, privyrobenie by nezaškodilo…aké sú platové podmienky? :-) :wink:
Kamenne bloky su z casti vyrobene, vyrabili ich a budu ich vyrabat na mieste kamenari. Podla poziadavky.
-
Prace na hrade Filakovo sa budu utesene rozrastat. Ak by mal niekto s vasho okolia zaujem zaujimavo si privyrobit pri murovani hist. muriva a jeho konzervacii bude vitany. Jedino podmienkou je skusenost s pracami na hradoch ci historickom murive.
Ubytovanie je zabezpecene a plati ho firma. Popri praci je mozne sa aj co to priucit. Ak vas ponuka zaujala nevahajte da sa prist aj na vikend ci par dni, alebo tyzdnov. Do buducnosti organizujem aj vikendovky. Budem sa ich snazit nacasovat tak aby sa nekryli s akciami inde.
Kontakt: Michal Hrčka / 0907-344-743
Lesenie na Perenyiho baste v rozpracovanosti. V tomto roku sa okrem ineho budu sanovat velke kaverny vo fasade basty. Doplnat sa budu okrem ineho aj blokmi pieskovca. -
Prace na hrade Filakovo sa budu utesene rozrastat. Ak by mal niekto s vasho okolia zaujem zaujimavo si privyrobit pri murovani hist. muriva a jeho konzervacii bude vitany. Jedino podmienkou je skusenost s pracami na hradoch ci historickom murive.
Ubytovanie je zabezpecene a plati ho firma. Popri praci je mozne sa aj co to priucit. Ak vas ponuka zaujala nevahajte da sa prist aj na vikend ci par dni, alebo tyzdnov. Do buducnosti organizujem aj vikendovky. Budem sa ich snazit nacasovat tak aby sa nekryli s akciami inde.
Kontakt: Michal Hrčka / 0907-344-743
Lesenie na Perenyiho baste v rozpracovanosti. V tomto roku sa okrem ineho budu sanovat velke kaverny vo fasade basty. Doplnat sa budu okrem ineho aj blokmi pieskovca. -
Trojac nic v zlom ale uz sa tu popisalo o nespolahlivosti servera na ktory si umiestnil fotografie vela. Ak by to bolo mozne chcel by som ta poprosit pouzi nas interny system. V tom je zaruka ze sa fotografie nestratia.
Ak neviete ako pridavat fotografie kliknite na Pomocnik v hornom menu diskusii.
Kazdopadne vsak vdaka za zaujimave fotografie.
-
Inak tvoja e-mailova adresa je asi zla. kazdy moj e-mail sa vrati :smt102
Ponaucenie: treba pisat priamo do diskusii tu sa to nestrati.
-
Mam taky mensi dotaz na technologiu zakonzervovania povrchu muriva hradov po jeho rekonstrukcii..
Je mozne opatrit plochu po rekonstrukcii (konzervacii) kavern silikatovym penetracnym zakladom pre lepsiu oddolnost muriva voci vode?? Zda sa mi to v celku prijatelny technologicky postup, nakolko silikatove zmesy je mozne vhodne pouzivat pri starsich typov budov (100 rokov a viac). Silikatovy povrch muriva umoznuje zadrziavanie isteho objemu vlhkosti v murive, co je pre pojivo na vapennej baze dozaista vhodne (vapenne pojivo nevysycha a podlieha tak mensej erozii).
Za odpoved Vam vopred dakujem.
:)Tvoj postup ma urcite rizika a vidim v nom len jedine pozitivum, aj ked aj o tom je pochybnost.
1/ Kvalitny silikatovy pripravok je drahy a pochybujem ze by to niekto na hrade zaplatil. Ak vsak pisete euro projekt :), kludne sa mi ozvyte a ja vam navrhnem konzervaciu nejakym vhodnym organokremicitanom s hydrofobnym efektom. Ak to chcete platit z dobrovolnych prispevkov clenov OZ skus si to najskor prekalkulovat.
2/ uzavretim povrchu kamena v zavlhanom prostredi zrychlis jeho degradaciu. Podrobny princip tejto degradacie som uz niekde v diskusiach pisal. V skratke: zabranis transportu par => nerevnomerna nasjakavost.
3/ silikat nie je podla mna overenym materialom, aj ked to firmy budu vzdy tvrdit. A naozaj kvalitne farby na baze silikatu vo farby-laky ani nenajdes. Takmer vzdy su niecim nadstavene.
4/ pre vapenne pojivo je urcitu dobu dobre byt vo vlhkom prostredi ale umelo zadrziavat vlhkost dlhodobo, to je blbost. Nehovoriac o tom ze voda si vzdy cestu von najde a hydrofobna uprava nie je v pripade muriva nikdy dostatocna.
Jedina vyhoda je v tom ze ak udrzis po zavadnuti maltu vo vlhkom prostredi zlepsia sa jej kvality. *To je vsak na dlhsiu rozpravu. Viac som popisal v knihe Ochrana zrucanin v kulturnej krajine
Ak planujete rekonstruovat nejaku zrucaninu, alebo tak robite kludne sa mi ozvyte. Ja s kontaktujem mojho partaka Pala Fabiana a zbehneme sa k vam pozriet. 0907-344-743 Michal Hrcka
-
To bude asi zart, nie? Uved aspon nieco viac o nej. Alebo dokedy ju treba rozobrat. Ja by som mal aj zaujem :)
-
Okrem toho ze pocuvam novonajdene radio_FM a obcas to co som uz popisal hore si naladim aj tuto stanicu:
Vyberete si jedneho interpreta a ostatnych vam vybera system v podomno zanri. Ked sa budete registrovat nepriznajte ze ste z EU, je to iba pre US uzivatelov.
-
Temu konzervovania a restaurovania radsej neotvarajme v tejto teme, lebo sa k jej podstate nedostaneme. Ak vzniknu v diskusiach zaujimave hesla, mozeme ich zaradit do vykladoveho slovnika tu na Obnova.sk
http://www.obnova.sk/modules.php?name=slovniky
Este azda dodavam ze dnes odchadzam do Filakova, Fileku a tak pokial sa mi nepodari zaobstarat internet budem tu zriedkavo. Z fileku idem cez vikend na konferenciu do Prahy, keby tam niekto z navstevnikov Obnova.sk bol rad prehodim par slov:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=kalendar&op=view&eid=180
-
Ahojte.Kto by mi vedel pomôcť?Prvy krat v živote nanašam kriedovy podklad.Použil som na to plavenú kriedu od Kittfortu v kombinacii s kostnym glejom ako je zname.Pomer glejovej vody je taky aky by mal byť aspoň podla toho čo som sa dočital v literatúre.Prve dve vrstvy sa mi nanašali normalne az na to že sa mi tvorili bublinky.Ktore po vytuhnuti spravili plno jamiek.Ale nojhorsie na tom je že tretiu vrstvu ked nanašam tak sa mi lepí stetec na podklad a ked trocha pritlačím tak už stieram dole tu predošlú vrstvu.S tou treťou vrstvou som došiel do polovice ramu a musel som prestať.A keď to uschlo tak mi ta vrstva este k tomu vsetkemu popraskala.Co mam robiť. poradte mi prosím
Nemam sice s tymto moc skusenosti, ale cosi som uz kriedoval. Neviem co myslis pod tym ze sa ti podklad stiera. To by si musl dovysvetlovat, alebo poslat foto.
Ked ti vsak vrstva vypraskala znamena to ze si pouzil riedku zmes.