harp
Forum Replies Created
-
harp
Member20. januára 2008 at 12:30 in reply to: prestavba RD -s vystavbou podkrovia – problem so stukatoromPodla mna nejde v prvom rade o stukatorovy strop. Tutoi dezinformaciu siria medzi ludmi ti co zatepluju stropy s dutinou trhanou mineralnou vlnou.
Nie kazdy strop ktory ma dutinu musi byt pozor! STUKOVY a mozno aj Stukaterovy. Od slova Stukater.
Pokial konstrukcie funguju nie je na starych domoch nutne odstranovat nic. Zbavit sa starych veci, to je len v nasich hlavach!
Popiste presnejsie ako strop vyzera a z coho sa sklada?
-
:arrow: uuuuuf, „I am story“, to som pekne pohnojil..až teraz som si všimol, že harp propaguje Megastacju už v úvode……. no kto by šmátral po začiatkoch témy, ak mu na kliknutie naskočí až ostatná reakcia. Alebo je opakovanie matkou múdrosti ? V tomto prípade skôr kúzlo nechceného. Dopočutia na Megastaciji….. :)
Dvojite doporucenie…
…a ja som si myslel ze sa niekomu pacil moj typ. A aby tento prispevok nebol iba taky mlkvy pridam jednu moju oblubenu kapelku:
http://www.youtube.com/v/3zD9W9SZj9w&rel=1
In November 2005, just minutes before the Gotan Project were due onstage at the Gran Rex theatre in central Buenos Aires, Argentina, band guitarist and native Argentine, Eduardo Makaroff, summed it all up in one key quote: „The lyrics of many of the famous tango songwriters would always talk about going back to this city, and so we’re returning to the South and to the place that’s in our hearts.“
Seven months previous, Eduardo and fellow Gotan producers; Parisian Philippe Cohen Solal and Swiss-born Christoph H. Müller, had flown from their homes in Paris to record the new album, ‚Lunatico‘, in Buenos Aires‘ prestigious Studio ION – the famed venue where tango greats like Astor Piazzolla had once laid down their aural magic to vast reel-to-reel tape machines.
Sat in on the sessions with them were a host of local session musicians; a complete string section, two emcees, one trombonist and Argentine piano legend and long-time Gotan collaborator, Gustavo Beytelmann, conducting much of the musical goings on.
Five years on from breaking new ground in tango and electronica with their debut, ‚La Revancha Del Tango‘ – now having sold in excess of a million copies worldwide, and shows anywhere from Tel Aviv to Tokyo in between, the band now had the small matter of developing the longstanding love affair that the public had now embarked upon with tango to concentrate on.
-
Takato elektraren je v Kremnici. Tam bola dokonca cela sustava. Kamarat mi hovoril, ze ten chlapik, kt. ju vlastni do kolies naleje raz za rok liter oleja a inak slape bezchybne. Pokial viem tak ta elektraren je nejakych 50rokov stara.
Trochu som to pred casom studoval aj tu:
Na Slovensku su len tri veterne elektrarne
http://hnonline.sk/index.php?p=k0E000_detail&article%5Bid%5D=22583305Využívanie veternej energie vo vybraných európskych krajinách (údaje sú za rok 2004)
Krajina
Inštalovaný výkon (MW)Nemecko
16 629Španielsko
8 263Taliansko
1 125Holandasko
1 087Anglicklo
888Rakúsko
606Poľsko
63Česko
17Maďarsko
6Slovensko
5Rumunsko
1Zdoj: Európska asociácia pre veternú energiu
-
Popri sobotnajsom utierani prachu pocuvam 100much!
Najradsej mam:
dalsie songy z albumu: „Z hrusky dole“

Životopis amatérskej skupiny STO MÚCH je naozaj stručný: skupina vznikla v januári 2005. Po vyradení nefunkčného harmónia z ĽŠU ju momentálne tvorí šesť členov, ktorí majú za sebou pestrú hudobnú minulosť /detský spevácky zbor Zvonček, obvodné kolo Melódií priateľstva, Cementón, Hasiaci prístroj, atď./ a niektorí aj spoločné skúsenosti z ďalších viac či menej hudobných telies.
19. marca 2005 odohrala kapela v tradičnej bansko-bystrickej pivárni svoj prvý koncert, ktorého repertoár pozostával z pôvodných piesní z dielne nášho náčelníka Juraja H. Vystúpenie prebiehalo za takmer neutíchajúceho potlesku, ktorým publikum oceňovalo nielen hudobnú stránku celej šou. Oku lahodiaci imidž /viď foto/, aeróbno-tanečné prvky a celkové pohybové vyjadrenie pohľadu na svet – to všetko prispieva k /zatiaľ regionálne/ stúpajúcej popularite skupiny.
V textoch dominujú témy ako sú verbung, svadba, páračky, láska k zvieratám ako aj hľadanie vlastného ja v dnešnej hektickej dobe. Celá naša hudba je v podstate založená na štvorakordí: d, G7, Bmaj7, A7+ a jeho prísnych harmonických zákonitostiach. Pre milovníkov tzv. „škatuliek“ by sme ju mohli označiť jednoducho – ekologický funky-underground, v ktorom dominujú horehronsko-podpolianske vplyvy, alebo ako hovorí náš náčelník – HIT-HOP.
Skupina STO MÚCH účinkuje v zložení:
Juraj Haško – náčelník, klávesové nástroje, spev
Lucia Šusteková – spev a tanec
Maca Vilhanová – alt sax, spev a tanec
Martin Novák – el. gitara
Miroslav Páv – bas. gitara
„Hollub“ – bicie nástroje
Naším tipom na hit je pieseň Oblečme sa s nevtieravo výchovne podfarbeným textom, ktorý upriamuje pozornosť na zmysluplné trávenie voľného času.
Príjemné chvíle pri počúvaní nahrávok želajú a v skoré osobné stretnutie dúfajú
členovia skupiny STO MÚCH.
-
Ak by ti aj teraz niekto neodpovedal, nezufaj. Tato diskusia funguje ako databaza a krizovatka. Urcite sa najde niekto kto bude v buducnosti hladat rovnake informacie.
-
Prave nam s cocovickou palo precital tvoje pribehy a zhodli sme sa, ze sa nam pozdavaju. Dobre sme sa pobavili, mozno to bolo aj tym ze pises o nas. Kazdopadne budeme radi citat aj dalej.
Cocovicka sa napr. pyta ze co bude s tou akciou ktoru ste urobili poza moj chrbat :)
-
Predám rozobratú, funkčnú, kuchynskú hnedú kachľovú pec. Pre záujem pošlem fotku. Cena dohodou. Kontaktujte ma prosím súkromnou správou
Fotku mozete vlozit aj sem. Pod okienkom odpovedat je odkaz. nezabudnite ze nemoze mat sirku viac ako 550 px. (pixelov)
-
chobot:
Lietava predsa nemoze byt v odklinani hradov, Lietavsky hrad je uz chvalabohu odkliaty. Ma predsa ZNZLH.
-
Nech nieje kazdy druhy prispevok odomna.
Toho sa nemusis bat, je to dokonca aj dobre. Ked si zalozil temu, musis v nej byt akymsi usmernovatelom a moderatorom.
-
Zvonarska dielna:

-
To by ma zaujimalo ako sa da identifikovat a zaradit takato pec. Mas na to poruke nejaku typologiu? Alebo mas take skusenosti. Napis aspon nejake znaky ktorych sa pridrzat, okrem zachovania materialu samozrejme :)
-
:) Zrejme na stretnutie „obnovákov“ (ak také bude :?: :!: ), by mal každý prinieť šamrólky, ktorých „esprit“ by vyhodnotila porota pod vedení Sarah. Blbosť, čo :?: , no vidieť pohromade toľko šamroliek… liek… :|
Na onom stretnuti, ktore spominate. Sme samrolky mali. Boli vyborne !!!! Mam pocit ze Samrolky budu aj prvou cenou za najkrajsi stanok na pripravovanej burze starozitnosti portalu Obnova.sk.
Mozno aj taketo:

ci taketo:

-
Posielam par fotografii zaniknutej chlebovej pece z Drienova (Kriupinska planina) Tam kde palo stavia novu pec. Fotky novej pece vam neposielam. Palo urcite urobi poriadnu fotoreportaz.
A na zaver jedna pekna studna kusok od pece:
-
Ked budem mat cas tak vam poslem moju verziu takejto tehly s otlackom. Otlacky ako vsetci tusite vznikli pri suseni tehly, ked po cerstvych tehlach pobehalo nejake domace zviera.
Moja tehlu som trepal az zo Slovinska.
-
Posielam jeden clanok kt. sa mi dlho valal na stole: