harp
Forum Replies Created
-
To sa mi nezda. Pozemok moze byt chraneny iba ako sucast arch. naleziska. Alebo ako chranene uzemie. Rozne pamiatkove rezervacie. Podla mna ide v tvojom pripade o ochranne pasmo toho spominaneho kastiela. Ale ak ti mame odpovedat presnejsie, musis byt konkretnejsi.
-
Poznam rodinu Hrdych, ktora zije v Banskej Stiavnici.
-
Ano ten kostol spolu s karnerom lezi na dnesnom hlavnom trojuholnikovom namesti. Karner ma krasnu krytinu. Posielam foto:

-
harp
Member10. decembra 2008 at 9:35 in reply to: Certifikacia firiem/remeselnikov pracujucich na pamiatkachP. Litay,
suhlasim s vami ze certifikacia nema zmysel. A co clenenie pamiatok na tzv „Ackove“ a „Bcekove“. Co sa tyka toho, ze remeselnik nemoze poskodit pamiatku, tiez si myslim ze moze. Aj ked ten sa dostane najma k jej menenj hodnotnym konstrukciam a tam byva casto skoda mensia. Ale tiez ide o historicke konstrukcie ktore, ked sa odstrana opravit sa da iba ich vonkajsi vzhlad. Ale to vy viete :)P. xyz,
trochu slusnosti a profesionality by vam nezaskodilo. -
harp
Member8. decembra 2008 at 20:15 in reply to: Certifikacia firiem/remeselnikov pracujucich na pamiatkachTomboy napisal:
treba apelovať na dozor, dozor a dozor… podľa Baťovho hesla: Navyššia forma dovery je kontrola!!
-
harp
Member8. decembra 2008 at 20:13 in reply to: Drevokazny hmyz v tatranskom profile? (nocna mora)Je to cervotoc. Vsetky podrobnosti o jeho zivote a odstranovani boli na Obnova.sk uz napisane treba hladat. Existuje minimalne 10 takychto tem.
Temu zamykam
LOCK
-

Nie som si uplne isty, ale tento objekt je asi tzv. Pacherstvolna v Banskej Stiavnici zozadu. Dnes tam uz nestoji ta vstupna brana.
Ak vsetko pojde dobre urcovat nespoznatelne fotografie budeme spolu s PUSR v tejto teme.
-
Ospravedlnujem sa za tuto fekalnu temu. hadam sa nikomu nebude dvihat zaludok. Bol by som rad keby Rado z MT napisal svoj pribeh o ceskych turitoch pod touto latrinou. Idem mu poslat email.
-
Rad by som na dalsom mieste nastartoval diskusiu k certifikacii firiem a remeselnikov pracujucich na pamiatkach.
Pokracujte prosim tu:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=44549 -
harp
Member7. decembra 2008 at 14:28 in reply to: Autobus alebo dom? Lacno a bez stavebného povoleniaV roku 1999 som si kúpil prvý obytný automobil, Adriu na podvozku Fiat Ducato.

-
harp
Member7. decembra 2008 at 14:26 in reply to: Drevokazny hmyz v tatranskom profile? (nocna mora)Poslta foto! Stale dokola sa opakujeme. Bez fotografie sa z meista nepohneme. Ako poslat foto najdete v tiez v pomocnikovi k diskusiam.
-
Perfekt! Tak ked uz toto nezaberie na rozsirene pouzivanie slamy, tak neviem. Akurat by ma zaujimal cenovy rozdiel.
Co hovori o slame wikipedia:
Odlišným termínem je seno. Seno se vyrábí z pícnin (především z trávy, ale také např. z jetele), které jsou posekány a vysušeny na vzduchu. Seno je využíváno zejména jako píce. Sláma je sice rovněž v omezené míře využívána jako krmivo, ale vedle toho je využívána k podestýlání, jako biopalivo, stavební materiál, surovina pro výrobu aglomerovaných materiálů, materiál pro výrobu domácích ozdobných předmětů, může sloužit i pro výrobu papíru, briket, slámek apod. V minulosti sloužila i jako výplň do matrací, které se pak nazývaly slamníky.
Ječná sláma má oproti ostatním slámám výrazně světlejší barvu a hůře nabírá vlhkost.
Sláma se dnes stává významnou energetickou komoditou jako biopalivo zpracovaná jako brikety nebo pelety.
-
Inými slovami, ak niekomu nevadilo spolufinancovanie aj 25 perc., znamená to, že práce nie sú náročné, a tobôž nie odborné – granty sú podľa mňa kradnuté a mnohí si z nich postavili záchody v ľudových chalúpkach, teda nezachraňovali sa hodnoty. Apropo, v podobných „grantových“ diskusiách sa často až vždy píše o nákladoch, termínoch, zmenách termínov a podmienok, včasnosti či oneskorovaní platieb – ale nikdy sa nepíše o ÚČELOCH a VÝSLEDKOCH financovyných prác, a o ich relevantnosti z hľadiska PAMIATKOVÝCH hodnôt a ich záchrany…
Teda, veselo do kradnutia aj v nový rok!Zaujimavy namet na diskusiu…
Nicenie pamiatok financovane z grantu
http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=44508 -
Pacho, hybský zbojník
Dalsi zbojnik :)
„Stoj tristo hrmených! Stoj tisíc hrmených! Stoj tisíctristo hrmených!“Slovenská komédia, ktorá rozpráva príbeh o
legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi, sa radí k divácky najúspešnejším filmom. Pacho nie je
historická postava. Je len modelom možného
a vysnívaného zbojníka, ktorý okrem toho, že bohatým
berie a chudobným dáva, neznáša krivdy a
feudálny útlak. Častejšie ako svaly používa rozum. Vie si poradiť v každej situácii za pomoci sebe tak vlastnej šikovnosti a prešibanosti. So svojou družinou, pritom zažíva nevšedné dobrodružstvá. Rešpekt a obdiv nevzbudzuje len u mužov. Napriek tomu, že nepatrí záletníkom, ženy, nevynímajúc cisárovnú Máriu Teréziu, sa bijú o jeho priazeň…Československo, 1975, 91 min
Režie: Martin Ťapák
Hrají: Jozef Kroner, Dušan Blaškovič, Karol Čálik, Slavo Záhradník, Július Vašek, Peter Debnár, František Velecký, Milan Fiabane, Ivan Palúch, Juraj Kováč, Michal Hraška, František Desset, Marián Labuda st., Ida Rapaičová, Magda Paveleková, Slávka Budínová, Ivan Rajniak, Viliam Polónyi, Ján Kroner, Juraj Herz, Ľudovít Kronera est ejeden odkaz
http://www.zbojnickachata.sk/