harp
Forum Replies Created
-
Kasli na certifikaty, nikto ti nemoze predpisat co si das na steny. Keby si si si ich natrel hoc aj asfaltom. Je to na tebe. Kolaudacie sa to netyka.
Pokial bude omietka v suchu a sucha nezakvitne ti v nej nic. Samozrejme treba jej udrzbe venovat vatsiu pozornost… >
Hlinenu omietku mozes kludne natriet vapnom, to nezmeni jej koeficient priedusnosti a stteny budu biele alebo farebne. Je pravda, ze pokial ponechas hlinenu omietku v reznej farbe interier bude pocitovo tmavsi. Ale je tu riesenie s vapnom. Ak chces pracovat zlozitejsie (co ti nedoporucujem) kludne pridaj do vapna resp, pigmentu kazein, ten priedusnot znizi len ciastocne (zalezi od koncentracie), chcem vsak upozornit ze ak do kazeinu nepridas vapno stava sa kazein zivnou podou pre mikroorganizmy. Co pri sa da pridanim vapna takmer odburat pri vzniku nerozpustnej zluceniny.
-
Ciastocne duplicitna tema. Informacie hladaj v starej teme tu:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=185 -
Fotky z Halica ma tusim aj uzivatel palo. Poziadam ho nech ich sem prida. Ak sa mu bude chciet scanovat ich. Boli sme tam asi pred piatimi-siestimi rokmi. Vtedy sa tam nerobilo nic. Ukecali sme mileho straznika a ten na spreviedol. Tusim ze v tomto zamku bol aj nejaky cas (a naposledy) aj psychiatricka liecebna.
-
a keby som si chcel rozšíriť vedomosti, ohladom opravy – reštaurovania dreva? Kde hladať informácie, prípadne nejaké študium? poradte…
Viem ze takato Stredna odborna skola bola v Kezmarku. Ta vsak min. rok zanikla, resp., odbor. Tiez som pocul ze v BA na SUV tiez bol podobny odbor.
-
Hmm.. Velmi dobry tip, aj ked si myslim, ze slovaci maju este stale radsej nehnutelne nehnutelnosti. Kazdopadne vyborny tip pre niekoho kto vlastni luku a chcel by na nej chvilu byvat :)
-
Urcit ich povod nedokazem. Zaujimalo by ma vsak kto ti poradil takto ich vylestit? Alebo si ich tak kupil/dostal?
-
Co to je v tom tuneli. Posledna foto? Privesny vozik?
-
Velmi pekny domcek. Zaujimalo by ma ci mas aj fotografie z vnutra tohoto domu.
-
harp
Member30. decembra 2008 at 9:54 in reply to: Vapenna podlaha (dlazba kladena do vapennej malty)Zdravim vas diskusiu o: pod podlahu: makadam, alebo stara skridla
som presunul tuhttp://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=27019
Drzte sa prosim temy, alebo zalozte novu temu.
-
peselo, to mas pravdu nevlastnim ani jednu KP, ale zato vlastnim Objekt v pamiatkovej zone a este aj v lokalite Unesco a keby mal atributy vhodne na zapis do zoznamu KP urcite by som ju zapisal. Nakolko nemam problem s tym ako ju opravovat. Aj ked verim ze by sa v BS nasla jedna kancelarska krysa, kt. by mi chcela nieco diktovat uz iba z pomstychtivosti, aj tak si myslim ze pamiatky by mali vlastnit iba ludia, kt. suhlasia s tym ze ich treba chranit podla sucasnych trendov, ak nie mali by sa ich zbavit, alebo sa prisposobit.
-
Urcite da. Nebude vsak mat taku pevnost ako makadam. Tiez je jej nevyhodou, ze udrzuje vlhkost viac ako makadam.
Vyhodou je to ze odpada doprava a kupa makadamu a odvoz a uskladnenie skridle.
Ak by som ja chcel pouzit skridlu urcite by som prijoritne riesil dobre odvodnenie.
PS: Idem tuto vasu temu trochu rozsekat. Uz to nie je davno o Vapennej podlahe.
-
ahoj drevo asanovat dierky po červotoči popripade doplnit ak ich tam nechceš neni problem drevo prešmirglovat 80.90 navlchči to vodou nechaj vyschnut potom 120 do hladka to možeš spravit, nejedna sa o židny vzacny kus ak to nechceš v prirodnej farbe tak si to namor potom to možeš navoskovat pripadne politurovat čo sa tyka železnych obruči očistit kartačom a natriet chelade
Vladimir vysledok svojho postupu si vystihol v prvej vete. Predmet doslova asanujes. (Chcel si predpokladam napisat sanovat.)
Ak pouzijes brusny papier/smirgel z povodneho povrchu ti nezostane nic. Ale je to tiez pristup aj ked prudko nereverzibilny. Pre mna je orginal zakladom a vsetky postupy odvijam od toho ab ysom ho neposkodil, alezaroven zachranil.
Su rozne pristupy. Ja by som bsusny papier a lak nepouzil.
-
Združenie na záchranu
hradov horného Maďarska
3996 Füzér, Rákóczi u. 2. | Telefon: 06 47 340 345Predseda: Perényi János
Výkonný predseda: Horváth JenőZdruženie bolo založené dňa 21. júla 2003 z iniciatívy a spolupráce miestnych samospráv, oprávnených prevádzkou a obsluhou hradov, vyplývajúc z vlastníckeho práva, ďalej z iniciatívy odborných spoločností a súkromných osôb. Cieľom je zastúpenie a harmonizácia záujmov právnych a fyzických osôb prevádzkujúcich hrady Severného Maďarska. Podporovanie a rozvoj ochrany, odbornej rekonštrukcie, prevádzky a údržby hradov, turistická činnosť a spoločný marketing, odborná pomoc v zužitkovaní hradov (výstavy, organizácia programov atď.), a tiež účasť vo vedeckých výskumoch súvisiacich s hradmi. Okrem toho vytváranie databázy s charakteristickými údajmi severno-maďarských hradov a jej pravidelná údržba, neustále publikovanie informácii súvisiace s existenciou a činnosťou hradov.
-
Pamiatkari maju povinost zapisat kazdy objekt, kt. je toho hoden. To kto je jeho vlastnikom nie je pre potreby ochrany KD dolezite. Vlastnici sa menia, hodnoty by mali zostavat.
-
no len tak z rychlika…podla mna to treba rozobrat ak to ma mat zmysel…drevo jemne opracovat..doplnit..glej+piliny z rovnakeho dreva…opracovat a zlozit..a samozrejme este pred tym poriesit cervotoc…a kovanie…ocistit a navrhujem zaciernit napr. taninom
V prvom rade musim povedat ze z mojej strany pojde o konzervaciu tohoto predmetu. Rozobrat? ano! Ocistit drevo od nanosov necistot. Staci saponatom ateplo vodou. Urcite by som drevo nedoplnal. Pred cistenim by som zistil ci je cervotoc aktivny, ak nie, neodstranoval by som ho pokial ma byt predmet v obytnom inter. Obruce konzervovat? ano! sposob najdes v inych temach tu na obnova.sk