Forum Replies Created

Page 239 of 253
  • harp

Member
    18. augusta 2003 at 5:22 in reply to: Kvalitne obnovy – referencie

Uvitali by ste adresar firiem, remeselnikov, restauratorov, konzervatorov, projektantov ? Uz dlhsie rozmyslam nad takymto systemom ktory by fungoval pod Obnova.sk, dokonca som uz so spolupracovnikom z Belgicka zacal z Programovanim takehoto systemu. Rad by som pre tento ucel oslovil aj komoru restauratorov, ak bude este po pripravovanych zmenach existovat… (viac v inej teme)

Ocenim vase navrhy co by mal takyto sysstem obsahovat. Ja sam som rozmyslal nad udajmi o fa., zoznam pracovnikov a spolupracovnikov (ktory by boli zaroven zaradeny aj ako remeselnici, projekt., restauratori.. v osobitnej kategorii), referencie, fotografie realizacii, a diskusiu ku kazdej fa. kazda fa. ktora by sa zaregistorvala by si mohla svoje data doplnat kedykolvek a v akomkolvek rozsahu.

Nieco podobne existuje na http://www.restaurator.cz, cakam vase navrhy a odpovede ci podnety.

• harp

Member
    18. augusta 2003 at 5:20 in reply to: Pamiatkova starostlivost inde

Nemyslite ze za cistocne zle vztahy medzi pamiatkarmi a investormi ci majitelmi pamiatok moze nodostatocna osveta? Viete o nejakych pravidelnich stretnutiach pamiatkarov s verejnostou?

Teda okrem Slovenskej Nostalgia Expo 200X.

• harp

Member
    18. augusta 2003 at 5:18 in reply to: podlahové kúrenie

vite mi povedat ceny podlahoveho a k nemu adekvatneho klasicjkeho vykurovania. Pripadne nejake ine data co sa tyka navratnosti a tak. Tiez ak si dobre pamatam teplota by nemala prekrocit urcitu hodnotu, po tejto hodnote no negativne ovplyvnuje okolie vykurovacieho pasu ci kabla a aj zdravie ludi. Tiez by ma zaujimalo ako sa delia podlahove vykurovacie telesa z pohladu sposobu vykurovania.

Mozno by bola zaujimava skusenost niekoho kto taketo vykurovanie ma v celom byte ci niekoho kto nim vykuruje meter siroke steny pamiatky.

• harp

Member
    14. augusta 2003 at 7:00 in reply to: Pieskovcová dlažba
  • harp

Administrator
    14. augusta 2003 at 6:31 in reply to: Chat na Obnova.sk

No to je tak na Obnove sa stale profiluje chat konecna verzia bude na Obnove uz coskoro. Terjsie dostupne testovacie chat-s mozno najst na http://chat.obnova.sk a na http://www.obnova.sk/chatindex.php3

prvy ma aj registraciu

• harp

Member
    7. augusta 2003 at 3:59 in reply to: katalog pre remeselnikov

ja som zatial nic nekupoval ale da sa to cez kazdu banku je tam ale dost znacny priplatok, inak je lepsie mat niekoho v Nemecku.

• harp

Member
    4. augusta 2003 at 17:20 in reply to: katalog pre remeselnikov

Jiří Karpf:

Kliknite na tento web-odkaz:
    http://www.obnova.sk/links.php?op=viewslink&sid=18

Tam najdete presmerovanie na autora katalogu Fa. DICK.

• harp

Member
    2. augusta 2003 at 21:02 in reply to: Platkove zlato?

cca:

Oranzove: 22 karat: 12 a viac kniziek 577,50
    Tmave, Anticke, 23 karat: 12 kniziek: 612,75
    rydze: 24 karat, 12 kniziek: 719,90

• harp

Member
    2. augusta 2003 at 20:56 in reply to: katalog pre remeselnikov

Mne prisiel katalog do 3 dni ma 144 stran a su v nom ponukane nastroje najma pre spracovanie dreva. Ceny su dost vysoke, ale nastroje vyzeraju byt extra-kvalitne, zvacsa su vyrabane plne rucne.

V zadnej casti je ponuka knih o nabytku a dokonca aj restaurovani a architekture v cene od 500 – 3000 Sk

• harp

Member
    1. augusta 2003 at 19:03 in reply to: Slúžia múzeá ešte ludom?

Mam rad uzko specializovane vystavy, ja bz som tiez ocenil ero-vystavu :) ale poviem vam ci by nas nebolo iba par. Ved jeden moj znamy fotograf realizoval v jednom mensom mestecku vystavu aktov a do rana po vernisazi si nasiel rozbite auto. Proste urcite to bude treba realizovat citlivo a uz dopredu si urcit cielovu skupinu.

Bolo by zaujimave nieco take zrealizovat pre deti. No len tak by to bolo treba zaobalit a uhladit.

Tiez by sa to malo urcite lisit od erotic veltrhov ktore maju uz dlhu tradiciu.

• harp

Member
    26. júla 2003 at 3:42 in reply to: Pamiatkova starostlivost inde

Mohli by ste nam niektore zaujimavosti napisat tu do diskusii?

• harp

Member
    23. júla 2003 at 18:37 in reply to: podlahové kúrenie

No neviem ale mam znameho ktoremu sa po par rokoch podlahove kurenie pod dlazbov pokazilo. Nie je to utesenz stav. Vsak on dufam o tom nieco napise.

Inak som zastanca tohoto sposobu vzkurovania. A z laickeho pohladu mojho bz to problem nemal byt.

• harp

Administrator
    23. júla 2003 at 18:35 in reply to: Projekt Millenium v Martine, Co to je ?

Nejake fotografie je mozne najst aj tu:

http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index&do=showgall&gid=7

O tejto teme je vtejto rubrike tema Objekt 2000 Martin nizsie.

Moj dodatok je: ze je

• harp

Administrator
    20. júla 2003 at 23:52 in reply to: kupim knihy Togner, Cimburek

to neviem ja som nasiel tiez iba tretiu, ale skus google.com

cimburek+nabytok+kniha

• harp

Member
    18. júla 2003 at 19:22 in reply to: Existuje profesia múzejník?

Ucil to Stransky teraz to uci Lalkovic uz nie je riaditelom v Mikulasi. Okrem ekomuzeologie tam bola aj Muzejna konzervacia (3 roky)

Page 239 of 253