Forum Replies Created

Page 238 of 253
  • harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:41 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

Ak vam mozem poradit pouzite tmel vo farbe borovice, teda ak ide o atky druh dreva. Zaverecnu upravu by ste mohol vykonat bezfarebnym lakom. Zbytocne menit prekrasnu farbu borovice na orech. Vysledok nemusi vzdy dopadnut dobre.

Takze bezfarebny lak.
    PS: poslite nam nejaku fotografiu do fotoalbumu: http://foto.obnova.sk

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:36 in reply to: Práca reštaurátora

Namiesto Wackeru sa dapouzit Porosil od fa. Aqua Barta Praha, na slovensko distrubuuje Lithos – Levice /// Ing. Drapan.

Cena je niekedy az o polovicu nizia ako u Wackeru a mas pri nom viac moznosti rychlosti tuhnutia, nabeh, hydrofobizacne aj nie. Proste je to fajn.

Ja by som zas poprosil o informacie o Lascoux o tom som uz pocul ale zatial som s nim nerobil.

Dik.

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:29 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

ladislav | Toranor pise:

Mate asi pravdu, najkrasie by to bolo len vybrusene a nalakovane. Drevo je svetle, myslim ze borovica. Kedze je miestami poskodene bude ho treba vytmelit. Ale neviem aky odtien a druh tmelu pouzit. Ak ma byt finalna uprava orech, mam pouzit tmel v odtieni svetlom (borovica) alebo v odtieni tmavom, (spominani orech)? A este co by ste mi odporucil lak alebo moridlo?

Dakujem za odpoved

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:08 in reply to: Aký by mal byť priemerný plat múzejníka?

No ono to je tazke, chapem ze clovek riadiaci take monstrum ako je muzeum je tlaceny z viacerich stran. V muzeu uz nepracujem. Medzi tym som uz v druhom zamestnani.

Skusil som aj sukromny sektor. Je to proste o niecom inom. V sukromnom sektore ked sa snazite a podavate navrhy, ste za to odmenovany a sef to nebere ako utok proti svojej osobe.

Dnes je to uz inak. Ale zaujimalo by ma za aky minimalny plat teraz kto pracuje v muzeu?

• harp

Member
    6. septembra 2003 at 19:07 in reply to: Rada co na fasady?

Suhlasim, ALE!!!

Niekto namieta, ze tento system sa nehodi na obnovu preto, ze nema prirodzeny vapenny vzhlad. Co vy na to?

J aosobne ked spocitam plus a mminus silikatu tak som za. Aj ked sam som skoro vzdy radsej pouzil vapenny nater.

• harp

Administrator
    6. septembra 2003 at 19:02 in reply to: predam singer

No… posli fotografiu do fotoalbumu a opis nam ho presnejsie mozno ze sa niekto chyti. Aj ked tychto strojov je este dost, pocet volnych rapidne klesa. Ja osobne som videl dva v bazare v MT, a o tyzden nic. :-)

• harp

Member
    6. septembra 2003 at 19:00 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

Dost by ma zaujimalo aka ye to suma bola za tie dvere.

V druhom rade: dolezite je ci inklinujete k historii alebo chcete mat vsetko nove a pekne… Ja osobne by som sa priklanal k tomu aby ste dvere opalit a vybrusit a natriet podla stavu dreva natriet bud lakom, moridlom, alebo olejevou farbou. No zalezi len na vas.

Pred naterom olejom by som doporucoval dreve vytmelit. Dvojzlozkovym epoxy tmelom, alebo akrylatovym tmelom. Potom nasledne vybrusit. Tiez sa da vsak tmelit tmelom na prirodnej baze. Ak mate zaujem aj o tento typ tmelu odpiste.

Ak je to len trochu mozne nalakujte ich aj s ich drobnymi chybami, vysledok byva zvatsa vynikajuci a ziaden plast ho nenahradi.

• harp

Member
    6. septembra 2003 at 6:16 in reply to: Práca reštaurátora

Publikujem za Rada Blaha, omylom mi tento prispevok poslal na e-mail.

Zdravim Roman.Je fakt vyborne ze sme sa takto skontaktovali.Zakladatel OBNOVY je moj dobry kamarat a ked ju zakladal bolo to je motto aby sa ludia s tejto branze spoznavali a vymienali si skusenosti.Ja pracujem ako asistent na strednej skole.Mame tu odbor konzervovanie a restaurovanie papiera.som spravca atelieru a este aj zopar hodin ucim.Som absolventom tejto skoly.Urcite by som bol rad keby sme zostali v kontakte.zatial sa maj

• harp

Member
    6. septembra 2003 at 5:33 in reply to: Práca reštaurátora

Viem pomylil som sa. Ide fakt o Martincek. Pocul som ze to tam dopadlo vcelku dobre. Ja sa specializujem na fasady a restaurovanie okolo domu. :) t.j. kamen, omietky a sablonkova malba. Najradsej mam pracu na fasadach.

Obcas sa mi vsak naskytne moznost vyhrat sa aj s drobnymi starozitnostami ako su: hodiny, mince, plakety, zrkadla…

Teraz som prave ukoncil konzervaciu Lodneho kufra z r. 1880, napomocny mi bol aj, uz zapojeny do diskusii, Rado Blaho – tanter

Som rad ze ste nezavahali a aj po dlhsom case sa ozavli.

Michal Hrcka | michal …zav_nac… obnOva b0tkA sk | 0907-344-743

• harp

Member
    6. septembra 2003 at 5:26 in reply to: Hodiny

Ja by som sa mohol pustit do hmoty dreva a kovu, teda nechcem kradnut robotu Tomasovi, ale zda sa mi ze on je profi cez strojce no a to ja neviem.
    Aj tak 0907-344-743 /Michal/

• No terba len hladat, takychto knh nie je dostatok. Precitajte si clanky v teme Literatura na Obnova.sk a hladajte podla nazvu u svojho predajcu. Tiez sa da hladat aj v diskusiach o par takychto knihach sme diskutovali.

• harp

Member
    2. septembra 2003 at 2:16 in reply to: Práca reštaurátora

Re: Likavka pri Ruzomberku

mate tam sidlo a co hovorite na restaurovanie kostola v Likavke. Alebo ste to sam robili? Mohli by ste nam opisat nejake referencie.

Dakujem

• harp

Member
    26. augusta 2003 at 3:42 in reply to: Pamiatkova starostlivost inde

V Pantellerii mozu stavat nove domy iba na miestach starych zburanych. A nove domy musia mat presne taky isty dizajn ako povodne. Su zaujimave oblukovitou strechou. Na ostrove je tychto domcekov staly pocet asi 3000 styl sa vyvijal od 10 storocia a skoncil sa v 17 storoci. Od tejto doby sa nemeni.

Domceky sa prenajimaju turistom.

• harp

Member
    21. augusta 2003 at 3:29 in reply to: katalog pre remeselnikov

V poslednom case mi chodi dost e-mailov ohladom toho aby som ludom zaslal katalog. Ja niesom majitelom ani distributorom naradia od fa. ani nedodavam katalogy. Obiednat si ich mozete na tejto adrese:

http://www.obnova.sk/links.php?op=viewslink&sid=18

• harp

Member
    18. augusta 2003 at 5:40 in reply to: Fyzicke a psychicke predpoklady komunikacie v muzeu

Preto ho treba nechat vydychnut a vytvorit v muzeach viac oddychovych zon, mne osobne sa najviac paci ta kaviaren na poschodi Kunsthistorische museum (dufam ze sa to pise tak).

Page 238 of 253