harp
Forum Replies Created
-
Palo tak ste sa zastavili aj na Bzoviku tak to lutujem ze som nesiel s vami do stiavnice, ale ze som isiel cez Lucenec.
K Divinu: V internetovom centre boli dve mlade sprievodkine. Popri tom ako sa nasa exkurzna skupinka priblizovala ku vstupu do kastiela, som jednu z nich trochu vyspovedal. Vraj maju zalozene zdruzenie na podporu cestovneho ruchu v obciach v okoli. Pytal som sa jej na to ci maju kastiel v prenajme. Odpovedala, ze predsedom zdruzenia je ich starosta (starosta Divina). Potom to vraj ide vsetko jednoduchsie. Presli sme si kastiel od dvora az po krov. Naozaj prekrasne. Ku kastielu maju natlacene aj plnofarebne informacne materialy.
Ku kostolom v Madarsku: samozrejme nechybali informacne tabule v troch jazykoch. (EN, HU, DE), aj ked anglictina bola podla nasich jazykovych expertov trochu cudna :). Podstatne informacie sme vsak zistili.
Fotografie z vyletu sa za par dni obiavia na Obnova.sk v kategorii: Pamiatky svet / Madarsko. Budu tam aj sokujuce zabery na pamiatkove obnovy.
Celkovy dojem z vikendoveho vyletu do Madarska na troch autach: Madari su velmi prijemny ludia. V Madarsku su hrozne cesty, ktomu maju vsak prisposobene dopravne znacenie. Vsade su tam 30-tky a 40-tky. :) V cukrajde (cukraszda – cukrarni) maju vyborne, velke kolace za 70 – 100 = Ft cca: 10 – 20 Sk. Predavacky zvatsa hovoria po anglicky. (skusenost s anglictinou u madarskych ludi od tomboy-a: „Na otazky v anglictine sa vraj chytaju aj ludia po 50-tke“)
-
Ale ved to nie je len otazka SNM. Alebo je? A preco nema snm na seba?! Spravuju cca 250 budov. A to predkladaju ako hlavny problem. Problem je vsak podla mna v niecom inom. Kolko „spravuje“ SNM nepotrebnych ludi?
-
Co by malo byt naplnou a vysledkom takehoto tabora? Mate uz aj vypracovanu nejaku etapizaciu prac? Co by ste chceli urobit tento rok?
Ak pojdem okolo co urcite pojdem, zastavim sa. Byvate tam casto ci iba cez akciu?
-
7. ro?ník p?ehlídky videofilm? muzeí ?R
MUSAIONFILM 2004p?edb?žný program zde: http://www.volny.cz/program_muzea/mfp.htm
2. – 4. ?ervna 2004
st?eda – pátek
Malý sál Domu kultury – Uherský Brod -
Ano, myslim ze ano. Len by detektoraci museli kazdy nalez konzultovat s archeologom. :) Je snaha?
-
Občianske združenie JUŽNÉ OPEVNENIE pozýva na:
RYTIERSKE TURNAJE NA KOŇOCH NA TRENČIANSKOM HRADEvystúpenia: od 22. mája do 20. júna
pondelok – voľný deň
utorok až piatok o 11,00 hod.
sobota a nedeľa o 14,00 hod.vstupné: deti do 3 rokov zdarma
deti do 15 rokov 40,- Sk
dospelí 60,- SkBližšie informácie : 0907 400 394
Odporúčame športovú obuv a príchod 30 min. pred vystúpením.
V prípade vytrvalého dažďa sa vystúpenie nekoná. -
Galéria mesta Bratislavy Vás pri príležitosti MEDZINÁRODNÉHO DŇA MÚZEÍ A GALÉRIÍ
pozýva na tradičný
DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ
v sobotu 22. mája 2004Odborní pracovníci, historici a teoretici výtvarného umenia, reštaurátori a pracovníci knižnice poskytnú od 9.00-13.00 h
bezplatnú poradenskú službu v Mirbachovom paláci GMB na Františkánskom nám. 11 v Bratislave
súkromným osobám, ktoré prinesú na posúdenie obrazy, sochy, kresby a grafické listy.
Vstup do expozícií Mirbachovho paláca, Františkánske nám.11 a Pálffyho paláca, Panská 19, bude dňa 22. mája od 11.00-18.00 h voľný.
V Mirbachovom paláci GMB sa k výstave Podhradie známe, neznáme II o 11.00 a 15.00 h bude konať lektorovaný sprievod kurátora, Mgr. Martina Čiča.
-
Restaurovanie papiera tusim v Srbsku:
-
Zverejnenie výsledkov výberového konania na miesto riaditeľa SNM-Múzeá v Martine
l. miesto PhDr. Mária Halmová
2. miesto Mgr. Viliam Komora
3. miesto Ing. Jaroslav Packazdroj: http://www.snm.sk
-
Tiez ma to napadlo. Mozno organizatorov barak. Bolo by zaujimave oslovit organizatora… Ak to nie je neziskovka, je to prakticky nemozne. Re-klam-a
:) -
Este taka drobnost, je otazne co s nich chcete dostat? Zvazte si ci ich vobec chcete omietat? Boli niekedy omietane? (Pravdepodobne ano, ale predsa)
-
Od dnes sa moze nastupit na workshop na Lietave. Ja osobne tam tiez idem uz dnes napomoct s pripravnymi pracami. Takze ak mate zaujem, mozete kontaktovat aj mna (0907-344-743 – Miso).
-
Nejde len o to ze budu prenikat cez novu omietku. Omietka by vam na tieto tehly nemusela chytit a ak by aj drzala. Mohla by sa casom oddelit. Najlepsie je pouzit standardne rozpustadla. Toulen, benzin… Pred tym vsak oskrabat co mozno najviac sadzi drotenou kefou a spachtlou.
Ak by tieto rozpustadla neboli ucinne, skuste Perchloretylen, alebo Trichloretylen. Bezne dostat v lepsich farby-laky.
Mozete to na zaciatok skusit aj horucou jarovou vodou. Ale pochybujem, ze s nou dosiahnete pozadovany efekt.
Ak mate dalsie otazky smelo do toho…
Potom sa nam pochvalte ako ste dopadli. Pripadne poslite fotografiu do fotoalbumu. To mozete nakoniec spravit aj teraz. (www.foto.obnova.sk)