harp
Forum Replies Created
-
pre: V. Kotruszova: poslite nam fotografie cez rozhranie na http://www.foto.obnova.sk, prosim sirku do 650 px.
pre: pe.ef: vsak napis uvahu aspon kratku :), tiez by ma zaujimalo ci vplyv maderaskej formy prezentacie pamiatkovych hodnot badat aj blizko hranic s HU. Viem ze tam tomu veli ina institucia – ale… !
-
templ: nemohli by ste nam poslat par fotografii z vasej prace. Pripadne aj snimok z termovizie od vasho znameho.
-
Pred dvoma tyzdnami sme sa boli pozriet v madarsku je zaujimave ako moze byt v dvoch susediacich krajinach rozdielne pristupy k pamiatkovej obnove. Akonahle sa mi podari dat dokopy popisy k fotografiam z HU zverejnim ich na Obnova.sk
-
Zaujimalo by ma ci a ako pokracuju prace na hrade v Trencine. Rozpravali sme sa o tomto probleme len tak nezavezne s jednym statikom a ten povedal nieco take, ze pri prvej rekonstrukcii sa odstranil/znefunkcnil z vnutra hradieb odvodnovaci system. Voda si vzdy cestu najde…
-
nejaky zufalec co sa boji podpisat, iba tak chcel zarypnut do vecnej temy: kto si na Slovensku moze dat na vizitku pod meno slovo: „Restaurator“.
-
harp
Member8. júna 2004 at 0:58 in reply to: ako vytipovat miesto,kde by sa mohla nachadzat hradna studnaNa Sklabinskom hrade (Turiec), tiez riesili problem s vodou. Jedneho dna sa pustili kopat studnu :) Vybrali si miesto, ktore bolo uz dlhsie podozrive tym, ze na jeho miesto bola mierna priehlbina. Preco teda kopat o pol metra viac? Zacali tam a po metri sa im odvalil kus hliny a odkryl sa kamenny murik. nejak podozrivo sa zatacal a nakoniec s toho bola studna. … „a zili spolu az kym nepomreli“ :)
Vazne: problem by mohol nastat pri vyberani hliny zo studne od urcitej hlbky by mal byt pritomny archeolog.
-
harp
Administrator4. júna 2004 at 20:35 in reply to: Tak to je fajn (drevomorka v stene a jej nicenie):) treba im to napustit sirupovou vodou.
-
miro, poslite fotografiu cez formular na http://www.foto.obnova.sk fotografia by mala mat sirku do 650 pixelov.
-
Ja by som mal o informacie zaujem, kontakty a adresy najdete pod tlacitkom redakcia/statistiky.
vdaka
-
Na svetlu kozu: ked kozu napustite akymkolvek pripravkom vzdy sa zmeni jej farba, ci odtien. Keby niekto vynsiel nieco pri com by sa tak nedialo a zaroven by to aj konzervovalo a bolo cenovo pristupne, urcite by to pouzivali vsetky muzea na svete. :)
Vcely vosk + terpentyn: dobry recept, nie vsak vseliek. Pozor na polychromovane veci.
-
Zaujimalo by ma co ocakava SNM centrala od zluceni muzeii v Martine. Zniezenie nakladov na prevadzku, ci lepsiu organizovanost?
-
Nie ale existuju aj ine IS pre muzea Bach a Adlib Muzeum. Tie uz pracuju pod Win…
Jeden moj spoluziak riesi tento problem ako diplomku. Ked to bude mat hotove. Napisem vam o tom.
-
Granty MK SR – pre koho vlastne sú?
Odpoved: Pre ludi !? :)