Forum Replies Created

Page 220 of 253
  • harp

Member
    10. júna 2004 at 18:16 in reply to: Pamiatkova starostlivost inde

pre: V. Kotruszova: poslite nam fotografie cez rozhranie na http://www.foto.obnova.sk, prosim sirku do 650 px.

pre: pe.ef: vsak napis uvahu aspon kratku :), tiez by ma zaujimalo ci vplyv maderaskej formy prezentacie pamiatkovych hodnot badat aj blizko hranic s HU. Viem ze tam tomu veli ina institucia – ale… !

• harp

Member
    10. júna 2004 at 18:02 in reply to: Požár zničil oltář v Kladrubském klášteře

templ: nemohli by ste nam poslat par fotografii z vasej prace. Pripadne aj snimok z termovizie od vasho znameho.

• harp

Member
    8. júna 2004 at 21:37 in reply to: Pamiatkova starostlivost inde

Pred dvoma tyzdnami sme sa boli pozriet v madarsku je zaujimave ako moze byt v dvoch susediacich krajinach rozdielne pristupy k pamiatkovej obnove. Akonahle sa mi podari dat dokopy popisy k fotografiam z HU zverejnim ich na Obnova.sk

• harp

Member
    8. júna 2004 at 21:35 in reply to: Trencin – Hradby

Zaujimalo by ma ci a ako pokracuju prace na hrade v Trencine. Rozpravali sme sa o tomto probleme len tak nezavezne s jednym statikom a ten povedal nieco take, ze pri prvej rekonstrukcii sa odstranil/znefunkcnil z vnutra hradieb odvodnovaci system. Voda si vzdy cestu najde…

• harp

Member
    8. júna 2004 at 1:04 in reply to: restaurovanie

nejaky zufalec co sa boji podpisat, iba tak chcel zarypnut do vecnej temy: kto si na Slovensku moze dat na vizitku pod meno slovo: „Restaurator“.

• harp

Member
    8. júna 2004 at 0:58 in reply to: ako vytipovat miesto,kde by sa mohla nachadzat hradna studna

Na Sklabinskom hrade (Turiec), tiez riesili problem s vodou. Jedneho dna sa pustili kopat studnu :) Vybrali si miesto, ktore bolo uz dlhsie podozrive tym, ze na jeho miesto bola mierna priehlbina. Preco teda kopat o pol metra viac? Zacali tam a po metri sa im odvalil kus hliny a odkryl sa kamenny murik. nejak podozrivo sa zatacal a nakoniec s toho bola studna. … „a zili spolu az kym nepomreli“ :)

Vazne: problem by mohol nastat pri vyberani hliny zo studne od urcitej hlbky by mal byt pritomny archeolog.

• harp

Member
    8. júna 2004 at 0:52 in reply to: selak

Kolko potrebujete? Mam nejake stare zasoby co som si kupoval pred rokom. Mozem vam nieco predat.

• harp

Member
    7. júna 2004 at 17:45 in reply to: drevenica

Tiey bz som som som nenatieral drevenicu prepalenym olejom. jednak to nema zmysel, kedze Bochemit ma ucinost 5-8 rokov a teda plne nahradi efekt prepaleneho oleja. A ako spomenul Templ, nechces si predsa robit dalsie problemy.

• harp

Administrator
    4. júna 2004 at 20:35 in reply to: Tak to je fajn (drevomorka v stene a jej nicenie)

:) treba im to napustit sirupovou vodou.

• harp

Administrator
    1. júna 2004 at 21:18 in reply to: Predaj komody

miro, poslite fotografiu cez formular na http://www.foto.obnova.sk fotografia by mala mat sirku do 650 pixelov.

• harp

Member
    28. mája 2004 at 16:01 in reply to: SNM pripravuje CEMUZ

Ja by som mal o informacie zaujem, kontakty a adresy najdete pod tlacitkom redakcia/statistiky.

vdaka

• harp

Member
    26. mája 2004 at 17:21 in reply to: Vcely vosk

Na svetlu kozu: ked kozu napustite akymkolvek pripravkom vzdy sa zmeni jej farba, ci odtien. Keby niekto vynsiel nieco pri com by sa tak nedialo a zaroven by to aj konzervovalo a bolo cenovo pristupne, urcite by to pouzivali vsetky muzea na svete. :)

Vcely vosk + terpentyn: dobry recept, nie vsak vseliek. Pozor na polychromovane veci.

• harp

Member
    26. mája 2004 at 3:30 in reply to: Zlucovanie SNM v Martine

Zaujimalo by ma co ocakava SNM centrala od zluceni muzeii v Martine. Zniezenie nakladov na prevadzku, ci lepsiu organizovanost?

• harp

Member
    24. mája 2004 at 21:46 in reply to: SNM pripravuje CEMUZ

Nie ale existuju aj ine IS pre muzea Bach a Adlib Muzeum. Tie uz pracuju pod Win…

Jeden moj spoluziak riesi tento problem ako diplomku. Ked to bude mat hotove. Napisem vam o tom.

• harp

Member
    24. mája 2004 at 21:44 in reply to: Granty MK SR – pre koho vlastne sú?

Granty MK SR – pre koho vlastne sú?

Odpoved: Pre ludi !? :)

Page 220 of 253