Forum Replies Created

Page 217 of 253
  • harp

Member
    30. augusta 2004 at 0:59 in reply to: Kalvaria s Kalvariou (v B. Stiavnici)

Este sa nestratili a dufam ze ani nestratia. Totiz este nedorazili z ministerstva aspon podla mojich informacii.

• harp

Member
    29. augusta 2004 at 20:53 in reply to: Restauratori v EU

Uz sa vam mozem priznat ze som sa na ten inzerat ozval najskor ma nevybrali a poslali tam nejakeho poliaka o tyzden mi vsak volali ze sa mam pobalit a ist do Leicestru. Nakolko som mal na SK nejake povinosti, z ktorych by aj tak cast pockala (o com som nevedel), odmietol som. Platili 5,5 pounds/hour bolo v tom ubytovanie. Mozno o rok. :)

• harp

Member
    29. augusta 2004 at 20:46 in reply to: Holíčske menhiry

zo zrusenej duplicitnej temy:

————————————————————————

Autor: jozef (schwarz@zmail.sk)
    Dátum: 29.08.04 08:38

pre objektivitu uverejnite aj článok – odpoveď holičského podprimátora, ktorá je na stránke izahorie.sk a to hne´d vedľa tohto článku

Re: holicske menhiry
    Autor: harp
    Dátum: 29.08.04 10:31

Rad uverejnim aj reakciu. Hladal som ju na izahorie.sk, nepodarilo sa mi ju vsak najst. Ak mozete poslite nam reakciu sam cez formular a podla instrukcii ktore najdete na titelnej stranke.

• harp

Member
    29. augusta 2004 at 20:27 in reply to: Ako pripraviť historické mesto o dušu

Je na povazenie ci je najlepsie pre pamiatky a „zaujimavosti“ to ze sa ich navstevovanie stava sucastou zivotneho stylu. A stava sa?

Rad by som spomenul jeden priklad uz dlhsiu dobu polo zijem v Banskej Stiavnici. Tunajsi mestsky pani sa stazuju ze centrum nezije tak ako napriklad v Banskej Bystrici ci inom o trochu vatsiom meste. Vadi im asi ze na hlavnom-trojicnom ci radnicnom namesti alebo netrcia z kazdej budovy blikajuce putace a vyvesne stity. Chcu aby mesto zilo v tom „pravom duchu“ ako videli napriklad na dovolenkach ci na sluzobnej ceste do do vatsieho mesta. Mne sa vsak zda ze prave pri tychto „vatsich mestach nemozno vobec udrzat spominanu atmosferu.

Predstavitel odd. kultury mesta spomenul v jednom svojom clanku v regionalnom tyzdeniku, nieco ako: „mesto dostalo krasny darcek, v podobe uplne novej pizzerie na hornom konci namestia“.

• harp

Member
    29. augusta 2004 at 17:46 in reply to: Kalvaria s Kalvariou (v B. Stiavnici)

V Stiavnickych novinach bol trochu nerozumne napisany clanok o pamiatkach v B.S. jeho autor p. Danas dava za vinu zly stav kalvarie pamiatkarom. Na kalvariu boli z ministerstva prisudene na tento rok 4 mil. SK. Vraj sa vyuziju na oplotenie a kamerovy system. Tak sa mi zda ze tu ma niekto pomylene prijority. Kaplnyky a kostoly su vylamane. Dvere a okna volne priechodne. Sochy ponicene. atd. teraz niekto pride a obozenie tuto hrozu plotom. Aby sa tam nahodou nedostali turisti.

• harp

Member
    29. augusta 2004 at 17:31 in reply to: holicske menhiry

Rad uverejnim aj reakciu. Hladal som ju na izahorie.sk, nepodarilo sa mi ju vsak najst. Ak mozete poslite nam reakciu sam cez formular a podla instrukcii ktore najdete na titelnej stranke.

• harp

Member
    21. augusta 2004 at 22:27 in reply to: truhlice

Na odstranenie a prevenciu proti cervotocovi pouziote jeden z nasledujucich pripravkov: Bochemit QB, Pregnolit UNI, Cervostop…

Ak nie je hmota pevna pouzite Solakryl rozpusteny v toulene. Toto je aj vhodny sposob eliminacie cervotoca a zaroven toulen ovela menej rozpusta temperove farby ktorimi je pravdepodobne truhlica zdobena.

Zvysky rozliatych farieb to je vzdy problem. Trebe vediet o ake farby ide a ako dlho su natruhlici. Ak su starsie su krehke a nedaju sa moc dobre rozpustat. Ak je to mladsie poskodenie skuste ich lokalne naboptnat toulenom alebo acetonom a potom ich skalpelom-nozom jemne odstranit az na drevo. Zvysky docistite vatovym tamponom napustenym v rozpustadle. Pri tomto type zasaho vsak pridete o cast vyzdoby pod kvapancami.

Ak nie je zaliatej farby vela a nie je prilis kontrstna k farbm truhlice doporucujem ju tam ponechat. Zalezi na vkuse…

Ryhy po predmetoch. Predpokladam ze ide o make drevo. Okraje su nadvihnute a zavazky dreva vystupuju nad povodnu plochu. Odstrante tieto vystupujuce casti jemne skalpelom a doretusujte-zatonujte povrch akvarelom. Na zaver obnovy pretrite truhlicu vcelym voskom rozpustnym v benzine alebo toulene. Pozor vsak na farby.

Kovove casti na truhlici treba tiez osetrit podrobne popisi k osetreniu jednotlivych materialov vyhladajte v clankoch a diskusiach na Obnova.sk

Pripadne ze vam nieco nebude jasne rad odpoviem na 0907-344-743 /Michal Hrcka – harp/

• harp

Administrator
    18. augusta 2004 at 20:10 in reply to: Mal som peniaze v BMG

Pozrite si datum zalozenia diskusie: 27.02.02 00:20, v tej dobe boli v diskusiach tri prispevky testovali sme funkcnost diskusii. Znamy ma oslovil ci by som mu nemohol takuto diskusiu otvorit aby si ju mohol natiahnut do svojich stranok. Prispevky z diskusii nemazem. Cudujem sa ze este niekto tuto temu nasiel.

Vlasta: krasne sa vam kritizuje. Skuste vy ustriehnut taky projekt akop je Obnova.sk, vase slova sa mi zdaju byt prilis tvrde. Prehliadate prispevky ktore sa tematike venuju? Na 100 pripsevkov je jeden z cesty.

PS: Mna tiez kauza BMG nezaujima, Cubirková , Babinský a spol: netusim o com hovorite.

Dufam, ze zabudnete na toto forum a vratite sa k povodnej tematike.

• harp

Administrator
    11. augusta 2004 at 23:23 in reply to: Otázka

konkretne coho? aky predmet je to isto ocel? ci zelezo?

• harp

Administrator
    19. júla 2004 at 19:06 in reply to: Web-kamery
  • harp

Member
    13. júla 2004 at 19:14 in reply to: Kalvaria s Kalvariou (v B. Stiavnici)

Po dohode z Rastom, budeme moct clanok uverejnit aj na http://www.obnova.sk. Mozete ho tu hladat uz v tychto dnoch.

• harp

Member
    13. júla 2004 at 19:12 in reply to: Bíňa – a iné románske kostolíky

Ptripadne mozete pridat aj pozvanku tu do diskusii.

• harp

Member
    8. júla 2004 at 22:34 in reply to: SNM pripravuje CEMUZ

KJD: prosim piste aj dalej, ked nie do tejto temy tak do inych.

• harp

Member
    7. júla 2004 at 18:47 in reply to: Kalvaria s Kalvariou (v B. Stiavnici)

Nedavno bol v BS Minister Kultury – Chmel. Prislubil kalvarii postupne niekolko 10-tok milionov. Pre tento rok 4. miliony. Tie vraj budu pouzite na oplotenie, zabezpecenie a kamerovy system.

• harp

Member
    6. júla 2004 at 17:26 in reply to: Muzeum v ociach ludi

Uf asi budem musiet pod diskusie napisat formulku, ze: Obnova.sk nezodpoveda za nazory uzivatelov stranok. Silne slova.

Page 217 of 253