harp
Forum Replies Created
-
Bohuzial musim suhlasit s Dusom v tom ze niektore zbierky su umiestnovane v katastrofalnych podmienkach. Sam som pracoval v jednom takom muzeu kde dyhovane stoly plesniveli v pivnicnych priestoroch a na goticke tabule a plastiky kvapkala zo stropu voda. A potom vraj vrcholova kulturna institucia. Prisiel den vsetci sa zrazu dali do zachranovania zbierok. Zivelne sa oslovovali restauratori, nakupoval material, stahovalo sa. Pritom stacilo pred par rokmi opravit jeden stresny zvod. Investicia par 100 korun namiesto desiatok az stoviek tisicov.
-
Dobrý deň,
vernisáž výstavy Ivana Kohlera – Artalmanach, ku ktorej sme Vám zaslali tlačovú správu, sa uskutoční
dňa 11. 11. 2004 o 17,00 hod. vo výstavných priestoroch na 1. poschodí Považskej galérie umenia v Žiline.sekretariát PGU
-
TurkeyBuild Izmir 2004
popis:
9. ročník veletrhu stavebnictví, stavebních materiálů a technologií
datum konání:
18.11. – 21.11. 2004
místo
místo:
Izmir, Turecko
pořadatel:
Yapi-Endustri Merkezi, Turecko -
TECHFILM 2004, 42. medzinarodny festival filmov o vede, technike a umeni, 8.11. – 11.11. 2004, http://www.techfilm.cz
Kde: budova Univerzity Hradec Králové, Hradecká 1227
Usporiadatel: Krátký film Praha, Vydavatelství ČVUT
e-mail: mejsnarova@kratkyfilm.comKAMENÁR – kamenospracujuci priemysel, geologia, geodezia, kartografia, 16.11. – 18.11. 2004
Kde: Trenčín
Kto: Výstavisko TMM, a.s.
e-mail: tmm@tmm.sk -
-Předrománské období. Hroby v areálu Pražského hradu
– popis: odborná přednáška z cyklu ke stálé expozici Příběh Pražského hradu
– detaily: přednáší: Milena Bravermanová, Jan Frolík
– vstupné: 50Kč
– datum konání: 11.11. 2004 17:00 – 19:00 hod.
– další informace: http://www.pribeh-hradu.cz -
Herkules, Duvilax, alebo ine disperzne lepidlo.
-
Nasiel som dva clanky su na titulke Obnova.sk.
-
Aka je vzska a koncepcia statnej podporz v CR? Da sa ten clanok niekde najst?
-
Rad poskytneme priestor pre uverejnenie prace a pripadnych fotografii. Tiez mozeme vytvorit fotoalbum s fotografiami s jej zivota. Konatktujte ma prosim na: michal at-zavinac obnova.sk. Rad poskytnem priestor.
-
Vcera na STV v Spravach a komentaroch mali temu: Nefunkcnost grantov MK SR. Bola tam zastupkina za MK SR a Zastupca za MVO – veduci Zdruzenia pre nestatnu Operu. Zastupkina za MK SR hovorila velmi rozumne a bolo z jej hlasu citit ze nemoze povedat vsetko.
– Volna interpretacia:
Tvrdila ze za to moze nepruzny sposob vyplacania penazi z MF SR, a nedokonale smernice na vyplacanie. Tiez ze tento rok sa snazia grantu vychytat detske choroby aby buduci rok mohol fungovat naplno. Tiez ze tento rok bolo penazi zhruba 2x ako minuly a bol problem ich rozdelovat. Tiez uvazuju o vytvoreni mimovladok ktore by mohli peniaze rozdelovat pruznejsie.Na druhu stranu „Zastupca z opery“ a clen skupiny ktora podala navrh na odvolanie Ministra ziadal o Ospravedlnenie.
O grantoch v programe Obnov si svoj Dom 1.1 a 1.2 sa nehovorilo.
-
Tak sa mi zda ze sa to tu zvrhava na busines s planikmi na detektor. Podstatou diskusie by vsak malo byt nieco ine. Poznate niekoho koho chytili s detektorom. Bol za to nejakym sposobom potrestany.
Jediny sposob detektorovania ktoremu som fandil bol a je ked ten junak v Arabele hladal carovny prsten. Taky by som rad aj ja. :)
-
K filozofii grafity. V sucasnom cisle Okna – časopis o historickom prostredí, č. 22. je tema Grafity – problem nas vsetkych. Je tam nieco aj o historii atd. Podla mojho nazoru sa clovek ktory grafity robi s citom, nepusti do historickej budovy. Writerovi to bude asi jedno, ale writer zvatsa nevie dobre striekat – konstatovanie na zaklade letmeho pozorovania.
-
Jana je dolezite ci chces lepit nove alebo starsie ci starozitne ramy. Je tiez dolezite kde chces lepit a za akym ucelom. T. j.: Ci chceslepit rohy starozitneho ramu a potom doplnit hmotu a farebne retusovat (toto nedoporucujem – aj tak to nakoniec „odide“) alebo chces lepit nove ramy narezane pod uhlom. V takomto pripade by som ti radsej poradil ramy stlct dokopy klicekmi na rohoch.
Napisem viac ak opises co za akym ucelom chces robit. Podrobnejsie rozpis co mas a co chces dosiahnut.
-
harp
(2004-04-10) Clanok ku stavbe roka: http://www.obnova.sk/article.php?sid=717
– – – – – – – – – – – –
jaro z MT
(2004-08-27) NAJHORŠIA BUDOVA AKU SOM VIDEL VED TAM LUDOM VIDIA AŽ DO ŽALUDKA!!!!!– komentar harp: je sice pravda ze tam kazdemu vidno az do zaludka, ale aj oni vidia kazdemu do zaludka na hlqavy a aj inde, ale nie o tom. Tento rok tato stavba znovu vyhrala cenu za najlepsiu architekturu.
– – – – – – – – – – – –Inak, hlavne pozitivum preco som obhajoval tuto stavbu zmizlo. Prestali tam robit dobre mliecne koktejly. :)