harp
Forum Replies Created
-
Informacie som cerpal zo stranok Pamiatkoveho uradu. V tej dobe tam boli take informacie. Dakujem za pripomienku urcite ich zmenim.
-
Ja osobne vidim ako hlavny dovod zakazu fotografovania v muzeu toto:
1-muzea chcu zarobit na katalogoch a predaji materialov a tak zakazuju fotit
2-trochu bizardne: chcu si zachovat unikatny pohlad na zbierky v muzeu, niekomu staci fotografia nemusi chodit do muzea = cim menej fotografii t.j. … tym viac navstevnikov (trochu usmevne viem)
3-svetlocitlive predmety (blesk): ako vsetci vieme posobenie svetla na predmety ma kumulativny charakter. To znamena ze 60x osvieteny predmet na minutu je to iste ako keby nan svietilo svetlo na hodinu. Tiez ak raz zablysnem fotoaparatom na zlomok sekundy a svetlo blesku ma priklad: 1000 luxov je to to iste ako keby na predmet svietila ziarovka minutu. Zakaz fotografovania z bleskom… plne suhlasim. V stative nevidim problem jedine ze by mohol byt nebezpecny pre volne stojace zbierky. Ak napr.: hyperaktivny navstevnik zavadi o stojan s predmetom stativom.
4-bezpecnost (odfotografovane=ukradnute?) urcite to bude v niecom inom nie v tom ze ked si niekto predmet a zariadenie odfotgrafuje ma to jednoduchsie pri kradezi.
5-Este je tu jeden aspekt. Ked fotografujem z bleskom mozem rusit ostatnych navstevnikov pre prehliadani.
palo: evidencia navstevnikov… Ja osobne ked som isiel fotit na vystave Gotika v SNG musel som vypisat podrobny formular. Tusim ze takmer kazdy by odovzdal par zakladnych informacii o sebe muzeu keby mohol za to bezplatne fotit. Muzea by si tak mohli vytvorit zaujimave statistiky navstevnosti.
-
Skoda ze sa o peniaze neda ziadat v Banskej Stiavnici. Ako som sa dozvedel od Jana Rohaca dovodom je ze v BS nema pobocku CSOB. Ktora je partnerom projektu. Pokial viem je v BS iba VUB, SLSP a DEXIA.
-
prislo e-mailom:
—————————————————————————–Ahoj Michal,
meno vidim v adrese, vdaka za poznamku, nuz na niekolkych miestach, kde som
urobil testy na malych plochach je drevo vo vybornom stave, az prekvapujuco
zdrave, farebne vrstvy su naproti tomu roznorode, olejove, terpentin, bezne
na omietky, malovka, atd. takze toto mi – na prvy pohlad nerobi starosti,
no ved uvidim, mozno najdem nejaku firmu, ktora to robi, ma s tym
skusenosti a nakoniec: na nejakej tej doske, ktoru som odstranil sa to da
vyskusat….. ta plocha je totiz obrovska, priserna praca…..to je dovod
preco hladam ine riesenie.cau mikulas
-
O tom ako si ludia pod pamiatkou predstavuju rozne veci by sa dalo pohovorit vela. Mozete si napr. prezriet nektory z prispevkov v rubrike muzea a galerie. Je to pravdepodobne aj, ako pisal p. Liptaj v niektorom z inych prispevkov, chyba nedostatocneho narodneho povedomia, povedomia v oblasti kulturneho dedicstva a aj nedostatocna osveta na vsetkych stupnoch.
Je tazko v dnesnej globalizovanej dobe komercie niekoho presviecat aby si vyzil bezne odkazy a pozostatky minulosti nie-beznym sposobom. Je malo takych ludi ktori k nim nemaju vztah len preto ze sa daju spenazit, alebo ze sa chcu pomocou nich vysvihnut v spolocnosti.
Pokial nebude v kazdom z ludi aspon zlomok cistej lasky k kulturnemu dedicstvu. Lepsie azda nebude.
-
p. Liptaj: Dakujem, skutocne pekny prispevok :)
-
To by ma tiez zaujimalo. Viete nam vy o tom napisat viac. V com je podla vas tajomstvo a v com je tento typ ramovania specialny?
-
Robert: uz sme tu mali viacero ludi ktory svoju reklamu umiestnovali do vsetkych tem. Uistujem vas ze ludia prezerajuci si diskusie vasu novovytvorenu temu nepriehladnu.
Ak sa chcete zviditelnit zavolajte mi na 0907-344-743. Mozem vam ponuknut vhodne typy reklamy na Obnova.sk
-
Nezavidim mu situaciu v akej sa nachadza. Je to asi tak ze by sam rad odisiel, tlaci ho vsak jeho stranicky sef z Lipt. Hradku.
S priatelkou sme sa zhodli ze ho redaktorka pocas celej relacia mala v hrsti. Bola proste vyborne pripravena, ale pritom nebola neprijemna.
Dobra relacia.
-
K rozdelovaniu 250mil. Islo skor o to ze je problematickejsie rozdelit 12mil a 250mil. Ako to vsak je ked komisie o peniazoch rozhodli nacas, peniaze vsak prichadzali na ucet skoro 3/4roka.
-
Liptaj: Suhlasim je to tak siroka tema ze ju nemozno obsiahnut tu. Je tu vsak jedna otazka kazdy pod pamiatkou vidi nieco ine tu vznikaju zakladne rozpor. Takze co je pamiatka pre vas. Iba pojem alebo nieco co nemozno opisat ale vieme ze to je. Co teda?