Forum Replies Created

Page 209 of 253
  • harp

Administrator
    30. januára 2005 at 1:35 in reply to: Na margo

:) Vdaka

• harp

Member
    30. januára 2005 at 1:32 in reply to: seriál o hradoch

Clanky su zatial len informacne v novej Obnove sa ti budeme vsetky tvoje zelania snazit splnit, aj ked inou formou ako clankov.

• harp

Administrator
    27. januára 2005 at 16:34 in reply to: O výročných cenách

Dakujem pe.ef nevedel som ho najst. :)

• harp

Member
    26. januára 2005 at 22:12 in reply to: Fotografovanie v muzeach

Doterajsie vysledky ankety na titulnej strane:

Malo by byt povolene fotografovanie v muzeu? (Celkom hlasovalo: 14)

– ano 28.57 % (4)
    – nie 7.14 % (1)
    – iba bez blesku 57.14 % (8)
    – iba bez stativu 0.00 % (0)
    – iba za poplatok 7.14 % (1)

• harp

Member
    26. januára 2005 at 22:09 in reply to: Ako postavit drevenicu?

Jaroslav: pokial viem tak SNM-UM v MT uz peknu radu rokov ziadnu drevenicu nepostavilo. Pred par rokmi akurat zastresili vozaren z Moskovca a to pre nich robila firma. Je pravda ze dokumentacie by mali mat habadej. Pokial to nepodlieha utajeniu mali by ju a urcite aj poskytnu k nahliadnutiu, pripadne kopii.

Muzeum slovenskej dediny v Jahodnickych hajoch (ako sa inak vola tato cast Etnografickeho muzea v Martine) mala byt expoziciou ludovej architektury celeho slovenska. Tusim ze sa podarilo dostavat len Oravu, Liptov a zacat Turiec. V depozitoch ale aj pod plechmi na lukach su naskladane dalsie drevenice ktore cakaju na postavenie, pripadne na iny udel.

Viem o dvoch firmach ktore profi stavaju drevenice. Jedn stavala v na Donovaloch a druhu som videl stavat v Cicmanoch. Tiez – CS casopis Interier (vydavatelstvo MISE) pisal o kanadskej drevenici na Morave.

• harp

Member
    26. januára 2005 at 22:01 in reply to: Vykradli muzeum v Trnave?

Dufajme ze nase diskusie necitaju nejaky superheros, inak ich mozeme cakat na navsteve v muzeu. :) Urcite vsak o tom treba verejne diskutovat.

• harp

Member
    26. januára 2005 at 15:38 in reply to: lepenie ramu

Duvilax je predsa reverzibilny aspon trochunie ako herkules ale je. Monzo na papieri nie ale na dreve ho v poho rozpustis.

• harp

Administrator
    26. januára 2005 at 1:17 in reply to: O výročných cenách

To bola teda zasluha. Prepacte ale diskusia o tomto tu uz bola.

– Vystali pri nej tusim dva problemy, alebo skutocnosti. Nebolo jasne a transparentne kde a ako pojdu peniaze utrzene na pamiatky zo vstupneho.

– Zisk zo vstupneho bol nizsi ako vyska nakladov na propagaciu.

• harp

Administrator
    23. januára 2005 at 1:25 in reply to: O výročných cenách

Este som zabudol na jednu drobnost. Nemaju porjadnu web-prezentaciu a uz chcu televiziu. Ano pocujete dobre Banska Stiavnica bude mat pravdepodobne vlastnu mestsku TV. Na akej urovni bude potom ta?

• harp

Administrator
    23. januára 2005 at 1:12 in reply to: O výročných cenách

Len pre upresnenie jedna sa o článok: http://www.obnova.sk/article.php?sid=1203 – O výročných cenách – čo sa zamietlo pod koberec.

Plne s vami suhlasim. Avsak kto su jeho volici? Kolko percent ludi z BS pride k volbam a kolko je z toho vsetkeho uz znechutenych. Aj to je problem ziskavania informacii. Nevieme ano o datach ktore som nacrtol.

Webovu stranku kde by maly byt vsetky tieto data zverejnene spravuje firma ktora ma v prvom rade vsade kopec reklamneho priestoru. Neda mi pripomenut ze ked som vcera nieco vybavoval u nas na urade v Martine a stalo sa ze tam doticny nebol. Odkazali ma na web. Tam som nasiel vsetky potrebne informacie. Ale to je velky rozdiel medzi strankov ktora je postavena na hotovom systeme spolocnosti weby.slovenska.sk. (Okrem Banskej Stiavice ju maju aj ine mesta a obce napr: vyhne.sk) a na zakazku a na mesto usitou stranku http://www.martin.sk. Mimochodom vitazom sutaze web-stranka samospravy.

Alo to som sa rozhovoril o inom probleme.

A len tak mimochodom kliknite si na graf ktory je umiestneny na konci kazdej stranky, taky maly modry stvorcek. Pristupy na stranku http://www.banskastiavnica.sk sa pripocitavaju do statistik. Banovciam nad Bebravov.

• harp

Member
    22. januára 2005 at 20:41 in reply to: sietotlac

Skor by som potreboval firmu ktora dodava material pre sietotlaciarov. Ale urcite mi pomoze aj kontakt na tu firmu o ktorej hovoris. Skusim im zavolat.

• harp

Member
    22. januára 2005 at 6:02 in reply to: Fotografovanie v muzeach

Skoda ze ked som ja fotil gotiku nemal som so sebou stativ. Fotografie by mohli byt ovela lepsie.

• harp

Member
    22. januára 2005 at 2:42 in reply to: Fotografovanie v muzeach

Spustil som anketu na titulnej strane. zahlasujte ci sa ma alebo nema povolit fotografovanie v muzeu.

Duso: K tomu frajerovi sdigitalnym fotoaparatom. Kazdy sa stavia ktej nasej historii z ineho konca. Extrem existuje aj na jednej aj na druhej strane. Treba si vzdy v takej situacii povedat: „Ked uz prisiel do muzea asi k tomu nejaky vztah mat bude.“

Ak to teda nerobi zo spolocenskej stranky.

K fotoaparatom: dnesna technologia stabilizacie otrasov otvara uplne nove moznost. Mozete odfotit takmer neroztrasenu snimku v uplnej tme. Da sa udrzat aj 1/10. Stativ takmer straca rolu.

• harp

Member
    21. januára 2005 at 23:56 in reply to: Muzeum Roku 2002 + kolos SNM

A ktore muzeom storocia a tisicrocia? :)

.V roku 2002 som za muzeum roka povazoval MMM v Kremnici, a Loflerove muzeum v kosiciach.
    .Pre rok 2004 Kastiel vo sv. Antone / Antole pri Banskej Stiavnici. Vyborna lektorka.

• harp

Member
    21. januára 2005 at 6:39 in reply to: Internet v muzeu

jani: ja som v takejto institucii zamestnany bol, poznam minimalne dalsich 5 dalsich ludi zamestnanych rovnako. Nik sa tam nedostal po znamosti. Mozno by to chcelo trochu menej zotrvacnosti. :)

Niekde som cital o programe vlady na podporu informatizacie Slovenska. Material pojednaval o tom ze vlada by mala dotovat ludi a male firmy ak si u akehokolvek providera zabesteluju internetove pripojenie na 2roky (viazanost). Vyska dotacia by mala cinit 8000sk. Pri cene mikrovlnneho internetu u nas v Martine: 400sk/mes (Banska Stiavnica uz od 300-500sk/mes) musim doplatit 1600 korun aby som mal dva roky vusokorychlostny nonstop internet. Autor spravy predpoklada ze by sa malo za urcite obdobie (tusim 3 roky) zvisit pocet pouzivatelov o internetu 50 000 jednotiek. Jedna jednotka sa moze rovnat 4ludia, mala firma od 1-10pracovnikov…

Toto by mohlo velmi pomoct skusenostiam ludi s i-netom. Len aby to preslo.

Page 209 of 253