Forum Replies Created

Page 207 of 253
  • harp

Member
    25. februára 2005 at 20:31 in reply to: Ohybanie dreva

Staci sa lepsie popozerat po tomto fore o asi 10 riadkov nizsie je tema z rovnakym nazvom. Mali by ste pred tym ako napisete ze v niecom potrebujete poradit vyuzit vyhladavania na Obnova.sk.

• harp

Member
    23. februára 2005 at 23:48 in reply to: odstránenie prachu z drevenej plastiky

Prislo mailom:
    Ono to nie je prach, ktorý by sa dal poutiera?. Je zlepený, zrejme za
    ve?mi dlhú dobu spolu s dymom, vodnou porou a neviem ?ím ešte, je
    prilepený k plastike, takže jemným, suchým štetcom asi dole nepôjde. Ak
    viete, pora?te.?akujem.M.K.

odpoved:
    To jetazsie, neviem ci vam mam v takejto situacii radit. Chce to znacnu davku skusenosti aby ste si pripadne neposkodili polychromiu. Skuste mi este plastiku popisat, pripadne poslite foto do http://www.foto.obnova.sk, do 650px sirka.

• harp

Administrator
    23. februára 2005 at 23:38 in reply to: Na margo

vdaka chlapci mate u man pivo :) :)

• harp

Member
    23. februára 2005 at 23:32 in reply to: Ako postavit drevenicu?

Tak napriklad tie vrezou prebehnute stlpiky na schodisti.

• harp

Member
    21. februára 2005 at 5:52 in reply to: odstránenie prachu z drevenej plastiky

Dobre ze pisete… Staci jemne makym stetcom. Napiste vsak viac ci je prach zlepeny a ako vyzera. Mozno ze vam poradim.

• harp

Administrator
    21. februára 2005 at 5:45 in reply to: Na margo

marcel:
    linky na knihkupectva mozno pribudnu v novej Obnova.sk, bude to vsak zalezat aj od prevadzkovatelov tychto stranok. K prezentovaniu nalezov… vo fotoalbume je kategoria archeologia, nezmestilo by sa to tam? Treba sa vsak spytat kto by tam svoj nalez prezentoval? Nemali by strach?

marian:
    …gratulujem k patentu na rozum, som tvorcom Obnova.sk pracujem na nej 5 rokov. Tri roky funguje na tejto adrese. Nie vsak sam, je tu par ludi ktory mi pomahaju, staci si prezriet redakciu. Ak si myslis ze na slovensku existuje nieco co je lepsie rad si taku stranku prehliadnem. Z reklamy som ja osobne nevidel ani korunu. Nejake peniaze tu boli ale za tie roky fo nebolo viac ako 5000 Sk a mozem ti povedat, ze to vsetko islo na rozvoj Obnova.sk (dennika Obnova.sk!). Ukaz mi aspon jeden bod kde by obnova v tejto alternative zarabala a ako. Ak si myslis ze si fundovany radca, preco som o tvojich kvalitnych radach este nepocul? Beriem to vsak z tej lepsej stranky a hovorim si ze je dobre ak sa tu nachadza jeden zcestny nazor. Aspon su nazory na Obnova.sk pestrejsie.

PS: odhal nam ako sa nase myslenie nezlucuje s tvojim stupnom na poli ochrany pamiatok na Slovensku. :) prajem ti vsetko dobre.

• harp

Administrator
    17. februára 2005 at 17:52 in reply to: Obnov si svoj dom 2005

Dnes zverejnili na strankach MK SR nove informacie o grant. programoch. V kolonke Obnov si svoj dom je zatial len toto:

Materiály sa pripravujú na zverejnenie

Zverejnene boli len:
    2. Ex Libris – literatúra, knižná kultúra a knižnice NOVÉ !
    4. Kultúrne aktivity v oblasti umenia NOVÉ !

• harp

Administrator
    16. februára 2005 at 17:42 in reply to: Na margo

Viem o tom, zistoval som to cez agenturu nedali mi vsak dostacujucu odpoved. Vydedukoval som ze pojde o tento kasitiel. Je mozne ze to nie je on. Ak mate fotografiu druheho poslite mi ho prosim, fotografiu vymenim.

• harp

Administrator
    15. februára 2005 at 22:49 in reply to: Na margo

laco: clanok o Necpaloch: http://www.obnova.sk/article.php?sid=1501

bacil: systm hlasovania k diskusiam? v diskusiach sa predsa neda hlasovat, myslis nieoco ine?

• harp

Member
    15. februára 2005 at 16:50 in reply to: reštaurovanie papiera

Zaujimava prirucka ako si svojpomocne opravit zakladne poskodenia na knihe:

• harp

Member
    15. februára 2005 at 16:49 in reply to: reštaurovanie filmov

Este k tomu digitalizovanie. Je to vecna tema preco nedigitalizovat zbierky. Plne s vami suhlasim. Ale mate bud tu moznost, alebo znacne investovat do restaurovania filmu.

Ku scanerom. Pochybujem ze scanery sa budu este radikalnejsie vyvyjat. Uz 600 dpi je plne postacujicich. A garantujem vam ze by ste rozdiel medzi zdigitalizovanym klasickym a klasickym filmom tazko hladali. Ak nehovorime o niecom esencionalnom. Je to predsa len 2D zaznam.

Ak by vam vsak chybalo to zakladanie filmu a manipulacia s nim… bohuzial, treba dat film restaurovat. Na VSVU otvorili nedavno odbor restaurovanie fotografii.

• harp

Member
    15. februára 2005 at 16:45 in reply to: reštaurovanie filmov

Zaujimave linky:

– datovanie fotografii: http://www.classyimage.com/dating.htm

– restaurovanie fotografii, aj filmov: http://www.geocities.com/Heartland/6662/photopre.htm#1

– ako chranit?: http://www.maine.com/photos/tip.htm

• harp

Member
    15. februára 2005 at 16:25 in reply to: Zulove kocky

Mozno ze som vas zle pochopil, vy chcete cadicove kocky na dlazdenie ulic a chodnikov? Ja som myslel ze chcete presne narezane presne pripadne lestene kocky zo zuly.

• harp

Member
    15. februára 2005 at 16:11 in reply to: Zulove kocky

Vedel by som vam ich dodat. Treba vsak napisat specifika. Pripadne mi zavolajte na 0907-344-743

• harp

Member
    14. februára 2005 at 20:03 in reply to: Detektory kovov a zlato

Vysledky ankety k dnesnemu dnu:

Je pod?a vás ?innos? h?ada?ov s detektormi kovov legálna?

– nie 50.00 % (5)
    – áno 10.00 % (1)
    – iba na vymedzených lokalitách 10.00 % (1)
    – iba s archeológom 20.00 % (2)
    – iba na vlastnom pozemku 0.00 % (0)
    – iba ke? nález ohlásia štátu 10.00 % (1)

Celkom hlasovalo: 10

Page 207 of 253