harp
Forum Replies Created
-
Dakujeme za prinavratenie k spravnej ceste :) Ziadalo by si to urcite vlastnu temu. Skusim ju najst niekde vzadu v diskusiach uz sa o tomto diskutovalo.
-
Je to bezvyznamny zufalec, ktory si nema ako inak zyvsovat navstevnost svojich stranok. Tak systematicky spamuje tym istym textom. Vatsinu slusnych stranok na internete. Uz som sa ozval jeho spravcovi serverov a dal mi na neho e-mail.
Je to jeden z nasledejucich ludi:
icko|HA icko@hockeyarena.net
troll|HA troll@pobox.sk
tuttle|HA tuttle@hockeyarena.net
Gioel|HA gioel@gnet-sk.comCoskoro ked sa vratim z Martina mu napisem upozornujuci eMail.
Pre zaujimavost:
jeho ip adresa: 213.81.133.233
zakladne data o jeho pocitaci: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54u1tomboy: tuto ubohost som uz mazal minimalne tri krat, su to ludia ktory nemaju stipku netiky a ak sa neumudria da so proti nim bojovat iab ich zbranami.
-
Jano: dost ste ma nahnevali ze ste v diskusnej rubrike Restaurovanie a konzervovanie robili tak masivnu reklamu vasej cinnosti. Ak sa to zopakuje vymazem aj tento prispevok. Staci napsat o vasej praci jeden krat, vatsina ludi si hlada informacie cez vyhladavac u nas aj cez externy a netreba aby nasli vas prispevok 3x. VAse dva uplne identicke prispevky s tymto som vymazal. Neboli potrebne. Dufam ze to pochopite a ze sa nebudem musiet mazat ine.
Ak mate zaujem mozeme sa dohodnut na platenej reklame. Podporite tak aspon Obnova.sk
kontakt:
Michal Hrcka
0907-344-743
http://www.firma.obnova.sk -
Netreba sa vo vsetkom spoliehat na net. Su aj dobre knizky na tuto temu. Napr.: Technicky receptar, tusim vydavatelstvo paseka.
Ak napisete aky typ pokovovania potrebujete, napisem vam recept.
-
Staci si prelistovat diskusne prispevky par mes. dozadu. Vecny problem, trebe najskor pouzit vyhladavanie a az potom zakladat tu istu temu ktora uz bola zalozena min. 2x. Ale aj tak skuste si prezriet starsie prispevky. Urcite su tam aj kontakty.
-
Pekne ze si robite reklamu, preco nie? Ved Obnova.sk ponuka aj toto. Ale mala by aj pomahat ostatnym co keby ste nam za reklamu napisali odpovede na niektore prispevky. Este by ma k vasmu restaurovaniu zaujimalo toto: ste clenom komory restauratorov, na akej skole ste studovali, spomenute referencie su vase, alebo ste na nich spolupracovali.
Tesim sa na vase odpovede na nase diskusne prispevky.
-
Este ze poniektori zacali studovat za cias ZZStranskeho.
-
Na uvod: nabuduce poprosim kratky a vistizny nazov. Musel som ho zmenit.
btv: urcite nie som v tejto oblasti odbornikom, ale mam nazor, tu je: Ja osobne preferujem dva smery: Ak nemame finacie na prezentaciu, ziskat aspon peniaze na zakladne zabezpecenie a dokumentaciu a lokalitu zakonzervovat zasypanim. Ziadalo by sa vsak zbytky prezentovat na nejakom posteri a na mieste vytvorit stavebnu uzaveru.
Ak financie su vidim zmysel v prezentacii torzalnej archeologie, pripadne vsak doplnit niektore chybajuce casti. Aby aj lajcke oko videlo co a ako. Nehovorim vsak ze doplnit v povodnom materiali. Kludne vytvorit naznakovu rekonstrukciu. Je pre nas predsa dolezite aby co najsirsie masy vedeli na co sa pozeraju.
-
Rezes:
Najskor len tolko ze neslo o kuriu ale o mestiansky dom. Pokial viem tak tam nebolo najskor vydane pravoplatne stavebne povolenie. Potom sa zrazu niekde nejake objavilo. K tomu do statena. Tusim ze to bola jedina hmatatelna vec ktorej sa mohli proti rezesovi chytit. Je to smutne ze sa mu dalo dokazat iba znicenie pamiatky v BS. Al viac o tom neviem, mozno to fakt islo do stratena.Este jedna vec o ktorej malokto vie. rezes nemal v BS len jeden dom. Pokial viem bolo ich minimalne 5.
Nevie ci by sa vsak oplatilo otvarat proces voci nemu ked je po smrti. Alebo po takej dobe vyvlastnit jeho manzelke dom? To asi nepojde. A kto si na to trufne. A kto to povoli?
-
Roman:
apropo manzelka Stranska: situaciu na katedre velmi dobre poznam, vedenie stranskeho nevyhnalo, keby nemal taku manzelku aku mal bol by mozno este tam. Ty dvaja si za to mohli sami ze museli z katedry odist. Podporujem nazor ze Zbynek :) je kapacita. -
Kuzma:
Treba presne urcit a aky typ malby ide. Ak by to bol olej mohol by sa dat nater dobre odstranit aj mechanicky. Ak je to vsak, tempera, pigment vo vapne ci hlinka alebo ine secco ide to odstranit velmi tazko. Iba ak by bola malba dlhodobo vystavna sadzami, popolu, prachu amastnym necistotam a na to by niekto natrel vapno. Ak je to klasicka malovacka: kompozicia z linii a kruznic v roznych farbach pojde pravdepodobne o temperu. Je tu dobra sanca odstranit nater jemne mechanicky.Napiste viac.
-
Uzatvaram anketu:
Je pod?a vás ?innos? h?ada?ov s detektormi kovov legálna?
– nie 45.24 % (19)
– áno 11.90 % (5)
– iba na vymedzených lokalitách 30.95 % (13)
– iba s archeológom 7.14 % (3)
– iba na vlastnom pozemku 0.00 % (0)
– iba ke? nález ohlásia štátu 4.76 % (2)Celkom hlasovalo: 42
PS: ak mate typ na novu anketu na akukolvek temu mozete ju nadhodit do diskusii.
-
Uvidime mozno ze sa dostaneme aj dalej ako k diskusnej rubrike. Koncom tyzdna prehodnotim odpovede v tomto vlakne a po rozhovore z redaktormi Obnova.sk sa rozhodneme.
-
Juj siroky problem. Co konkretne. Napiste nieco o hrade pripadne napiste konkretne a ci ste zdruzenie alebo nejaka ina forma nadsencov. A v akej faze sa nachadzate. Temu zmenim na konzrevacia hradov
-
Marian nie si to nahodou ty, ktory pisal ze Obnova.sk je len na Job.
ale aj tak: http://www.jotul.sk