harp
Forum Replies Created
-
Obnova.sk uz coskoro prinesie, dufamze coskoro, aj moznost registrovat sa ako normalny autorizovany restaurator, ale aj ako remeselnik ci stredoskolsky restaurator.
-
Ku klasickym grafity mozete najst clanok tu: http://www.obnova.sk/article.php?sid=1002
Grafity – Problém nás všetkých? napisala Katka Zorjan, bavala pracovnicka SNM.
-
Chybejici kvalitni akce nejsou problemem penez, ale rozkladu hodnotoveho systemu. Ministerske penize putuji do rukou jednotlivcu, kteri si s jejich pomoci realizuji lokalni, ale predevsim osobni cile. Zijeme v dobe umelecky mrtvych ego-maniackych grobianu, kteri se snazi vyrovnat siroce medializovanych uspesnym tunelarum. Je to doba bez kulturni vize, bez vedomi o funkcich kultury a bez budoucnosti.
– Vladimir Godar o soucasne kulturni situaci na Slovensku v casopise His Voice (2004).
-
Oprava:
Bojovnik za slusnost a kulturnost je tragicka postava: nikdy nevyhraje. Ale bez neho bychom byli ztraceni.
– Paul Lazarsfeld, americky sociolog -
oprava:
Ten, kdo vi a nevi, ze vi, spi. Probudte ho.
Ten, kdo nevi a vi, ze nevi, je prosty. Poucte ho.
Ten, kdo nevi a nevi, ze nevi, je hlupak. Vyhybejte se mu.
Ten, kdo vi a vi, ze vi, je moudry. Nasledujte ho. — Arabske prisloviMozna bychom meli hovorit o zabave bezmyslenkovite, ne masove. Problem neni v tom, ze se lide bavi. Problem je v tom, ze soucasna produkce zabavy, ktere je venovana vetsina marketingovych zdroju, nepozaduje zadne usili prijemce. A bez usili se ani zadna civilizace neda udrzet.
– Zdenek Svacha. MFD 16. 8. 2004 -
Oprava:
Tupost spotu v tuzemske televizni kampani pred volbami do evropskeho parlamentu byla nekonecna. Prispevky postradaly elementarni pravidla vizualni reci. Neni divu: esteticke kycarstvi drtive vetsiny zdejsich politiku je evidentni a symptomaticke. Poukazuje na zdeformovany vztah zabavy, kyce a umeni v ceske spolecnosti. (…) Nase povedomi o kriteriich jeste brutalneji a dalekosahleji nici fakt, ze zabava se domniva, ze je sama umenim.
– Jiri David, Kult zabavy a nase pohodli, MFD 24. 7. 2004
-
Oprava:
Neni-li znam, nebo odbornikem zprostredkovan duch dila (nebo jakehokoli sbirkoveho predmetu), muze se cokoli stat vetesi. Nic neni absolutni. Vse je ve vztazich, ktere je treba popsat a vysvetlit.
– Odposlechnuto na sympoziu AMG „Muzeum a zmena“ v Praze 2002.
-
Možná bychom m?li hovo?it o zábav? bezmyšlenkovité, ne masové. Problém není v tom, že se lidé baví. Problém je v tom, že sou?asná produkce zábavy, které je v?nována v?tšina marketingových zdroj?, nepožaduje žádné úsilí p?íjemce. A bez úsilí se ani žádná civilizace nedá udržet.
– Zden?k Švácha. MFD 16. 8. 2004
-
Da sa to vyriesit relativne lacno. Vzacnejsie obrazy v obrazarnach maju pred sebou sklo s nalepenym transparentnym UV filtrom. Aj na oknach maju UV filtre. Je to najlacnejsie riesenie. Kedze UV zlozka svetla je prave ta ktora najviac skodi. Teda spolu s IR (infra red – infra cervene) zlozkov.
K osocovaniu: to je udelom vsetkych net-diskusii ludia ked dostanu aku-taku anonymitu lahko ubehnu do osocovania. Namiesto toho ab yvyuzili tento priestor k uceniu.
-
Simona keby si lepsie citala moj prispevok, zbadala by si ze ja som odsudzoval fotografovanie s bleskom. 1000 luxov je naozaj mnoho. Ale bud nepracujes v muzeu prilis dlho, alebo vobec. Inak by si vedela ze vatsiu skodu ako aj 10 000 luxov. sposobi predmetom: nevhodna vlhkost a teplota. Ukaz mi muzeum ktore ma take depozity aby tam mali dokonalu teplotu a vlhkost. Na Slovensku samozrejme. Je dobre mat nacitanu teoriu z Waidechera a inych, ale lepsie je poznat aj trochu prax ).
Mozem ta ubezpecit ze state o teorii exponovania predmetov mam nacitane, ale aj trochu zazite. Ako si na tom ty? Prezrad nam kde si robila, alebo robis?
-
Jeden chlapik z Kusic to robil ako diplomovu pracu. V roku 2002 tusim to prezentoval na Konnferencii o Omietkach v ramci Nostalgia expo v BA. Vyslo to aj v zborniku. Niekde ho mam. Ak to najdem skusim to prihodit do Obnova.sk
-
Prizval som do nasej diskusie pravnika, nech nas rozsudi. Hadam nas uz coskoro rozsudi. Ako vidno problem „detektor“ nie je tak uplne vporiadku, ako som si pred zacatim diskusii myslel. Bolo by to mozno aj na nejaku konferenciu ci workshop.