harp
Forum Replies Created
-
Kedze som min. piatok do soboty zostal ne jednej nemenovanej benzinke koli mojmu imobilizeru, prehliadol som tuto diskusiu.
Lujza: som obsolventom Muzejnej konzervacie na katedre Ekomuzeologiie v BS, ANO. Ale nemozem povedat ze sa mi tam vsetko pacilo. Ja som si skor vyberal co ma tam zaujima a ostatne som nejak obchadzal.
Mozes sa tesit na novu Obnova.sk. Myslim vsak ze diskusie ktore tu vznikaju vytvaraju ludia. A mozem ti povedat ze vzorka co je na Obnova.sk je naozaj reprezentativna ovplyvnena jedine tym ze nie kazdy vie robit z i-netom. Nepodcenujem totiz propagaciu a oslovil som takmer vsetky muzea, galerie, statne institucie (MK SR, PU SR…), ale aj firmy a fyzicke osoby ktore by mohol zaujat. Ostatni si ho nasli cez vyhladavac.
Mozno sa ti nepaci, ze diskusna rubrika Muzea a galerie sa nerozvija tak ako by sa mala, je to vsak problemom toho, ze ludia s ostatnych rezortov su pocitacovo gramotnejsi a maju lepsi pristup k internetu.
…nikdy som nechcel mat z Obnovy cisto muzejny portal. Obnova.sk sa venuje pamiatkam, zbierkam a starozitnostiam a vsetkemu okolo.
Tesim sa na tebou vytvorene diskusne temy a clanky ktore zasles pre Obnova.sk. :)
-
Dnes som bol v Bibiane. Krasa, po vsetkych ohladoch. Mali tam vystavu skla, ilustarcii BIB a o rozpravkach H.CH.Andersena. Bolo to velmi interaktivne, pekne, vytvarne, poucne a nebolo to tam prepchate. Vsetko za 10 Sk.
Som zistil, ze toto mi ako navstevnikovi chyba.
-
pre municia: To nie je normalne poutivat takto x-ka a vykricniky. Alebo je? Neda sa to vyjadritt slovne?
Ale inak,
drzim vam palce. Aby som pravdu povedal. Nie som moc rad ked sa na obnova.sk rozpravte o tom ako municiu hladat. Moze to prerast az do toho ako ju zneskodnoat.Pokial by to zostalo pri zberatelstve som vam v novej obnova.sk schopny vytvorit rubriku. Vlastne by ste mohli pouzivat rubriku ktoru pripravujem pod nazvom: Starozitnosti.
Je to zaujimve a priznam sa, ze ked som bol dieta nesmierne ma to zaujimalo. Teraz som si vsak nie celkom isty tym ake to ma pravne pozadie. Mozem drzat municiu bez zbrojneho preukazu?
atd…
-
Uz som pocul dnes od mojho spoluziaka ze by vali za Mladou Gardou.
-
Poslite nam nejake svoje prace do fotoalbumu: http://www.foto.obnova.sk, max. sirka 650 p.x.
-
Da sa cranit rozne. Od kazeinoveho nateru, cez impregnaciu vodnym sklom az po lakovanie a napustanie lan. olejom. Zastavte sa u nas na skole urcite vam poradim.
Miso Hrčka
-
Etický kodex hledačů – detektorářů dla detektor.wz.cz
Je mou VŮLÍ dodržovat etický kodex nejen hledačů při všech hledáních a výkopech.
Je mou VŮLÍ respektovat soukromý majetek a bez povolení vlastníka nehledat a nekopat.>>>>> Je mou VŮLÍ cenit si a chránit naše kulturní dědictví, přírodní zdroje, divokou zvěř a soukromý majetek. <<<<< Je mou VŮLÍ být pozorný, uvažovat, a být vždy zdvořilý.
Je mou VŮLÍ rozdělávat ohně jen na určených nebo bezpečných místech.
Je mou VŮLÍ a mojím rizikem obcházet překážky při hledání.
Je mou VŮLÍ bezpečně odstranit a vhodně se zbavit jakéhokoliv šmejdu který naleznu.
Je mou VŮLÍ nevyhazovat odpadky do přírody.
Je mou VŮLÍ neničit majetek, stavby, neobydlené stavby a duchy starých míst.
Je mou VŮLÍ nemanipulovat se značkami a označením, stavebními zařízeními, nebo vybavením.
Je mou VŮLÍ zahrabat všechny mé výkopy zpět při hledání. -
Podla toho ci chces zmenit ich farebnost alebo nie. Ak ano (teda ak ti to nevadi). LAzurovaci lak na drevo. Ak chces odtien zachovat postacila by fermez. Ak by si ich v nej vymacal, dovolim si tvrdit ze by vydrzali aj 10 rokov. Pokial by sa fermez nevyluhovala a nenestal by bezny destrukcny postup.
-
Ano o knihe viem prave mam pred sebou prefoteny mytus o Martine ako centre narodnej kultury. Trochu som to aj cital, a aj sa na to chystam. Ale teraz si na to okrem ineho robim poznamky. Musim povedat ze je to zaujimave citanie aj ked to pokladam za nie prilis vyvazene. Je to presny extremny protipol mystifikacie dejin. Je na kazdom aby si vytvoril vlastny nazor.
-
V kazdej rubrike je su hore take cisielka, ked na ne klikas listujes dalej vo fotoalbume.