harp
Forum Replies Created
-
Prislo e-mailom:
Ďakujem, pani Inga, mám záujem o radu, hoci som z BA. Do KE však cestujem viackrát do roka a nie na jeden deň, takže by som Vaše informácie vedela využiť. Prajem púekný deň. Z.G.
-
Nezda sa mi ze by ste v tomto pripade riesili pricinu. ZAmeriavate sa skor na dosledky. Nehovorim ze zateplenie zvnutra by nepomohlo. Prinajmensom by zmenilo poziciu rosneho bodu. Obavam sa vsak ze by roh plesnivel aj tak a to za vrstvou zateplenia.
Dalo by sa to zateplit aj inak. Ztlct omietku a nahodit novu s pridanim polystyrenu.
Pomoct by vam podla mojho nazoru mohlo, pravidelne vetranie vkombinacii s vhodne zvolenym digestorom.
-
Tak ma napadlo, ked deti zbierali cvocky, cvoky… ci ako, pokusali sa uchopit realitu. Alebo ziskat iny spolocensky status.
Trochu prehnane, viem. :)
-
Mam pripravene dalsie zaujimave tezy k diskusii. Len co si najdem trochu casu. Tym ze som zacitoval z F.W. som chcel poburit k diskusii na poli kde to nie celkom jasne, ako dokazuje diskusia: Existuje profesia muzejnik.
Teda. Je mozne ze Mezeologia je len prienikom inych vednych disciplin, alebo bola, ale za cas sa vykristalizovala do samostatnnej vedy. Alebo vzdy bola vedou…
-
Colly teraz som na pochybach ci si za alebo prti pamiatkam a kult. ded.
-
colly: bohuzial je to len zbozne prianie ludi s predsudkami a takych co rychlo zbohatli po materialnej stranke a po dusevnej su na urovni 10rocneho dietata.
-
Pre zaciatok linka na par fotografii:
http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index&do=showgall&gid=117Poproste majstra nech vam komin vymuruje z palenej tehly. Ked odpadne omietka vyzera to lepsie ako ytong. Taktiez ked opadne omietka tehla vydrzi dlhsie ako ytong.
Ked to spravite rychlo jedinou normou budu skusenosti domaceho majstra, a urcite sa vyrovna aj tym EU. :)
Pozdravujem, mam rad Tekovsku Breznicu, celkom.
-
No… najskor treba riesit pricinu nie dosledok. Pricinou pravdepodobne bude ze komin nema prestresenie. Treba si najst analogiu na inych dreveniciach (povodnych!!!), a navrhnut si svoju tzv. Ciapku.
Malta:
Piesok, do 4-6mm, ostry, | vapno pred tym aspon jeden den namocene vo vode, najlepsie vzdusne zahasene | cemen-klasicky portlandskypiesok – vapno – cement
3 – 0,5 – 1Ja by som zvolil takyto pomer.
-
Ale vies aky je podtitulok Obnova.sk: pamiatky, zbierky a starozitnosti. Ja totiz medzi starozitnostami a zbierkami rozdiel vidim. Ale je to fakt iba o pojmoch a dojmoch. Starozitnost je vsetko co sa mi moze pacit a ma urcitu pridanu hodnotu „staria“. Zbierka je len konkretny vhodne voleny zastupca sveta s pomedzi starozitnosti? Suhlasis?
Inak aj ja mam Obnova.sk na pozadi ako ty. :) Od rozsirenia rubrik si slubujem culejsi zivot na Obnova.sk.
-
Autor by potreboval aby ste odpovedali na vsetky otazky ak je to mozne.
-
doslo mailom:
Ahooj,
na tie fotky sa tesiim, no a ak sa mi aj nieco ujde, tak to by uz vobec nemalo chybu :o) Ale toho mladeho Parnicu si dost hnusne „zotrel“ mozno ze si je ozaj vedomy, ze riskuje a nosi domov iba crepiny, no ale ako tak si predstavujem, ked ja som bol v jeho veku, velmi neverim, ze nema aj nejake plnee bumbum veci…No, co sa tyka toho, ako si pisal o zbrojaku, ja ho ale nemam, ved mi ani velmi netreba, lenze ako som v spravach pocul, pripadne cital, nie je dolezite, ake mnozstvo je, ale to, ze vobec je… LENZE, vybavit si papiere, to je ina uloha. Ako som pocul byvalych kolegov, sportovych strelcov, ani velmi nemam sance, alebo by si mi vedel poradit, ako by to slo??
Ozaj, fotky ti dosli ? Lebo cez tento mail niekedy je problem, hlavne ked su trochu vacsie subory… Niekedy mi zase vobec neotvori script, alebo co to je, aby sa dal pridat subor :-(
Poslem Ti to radsej inak, len sa necuduj, ze z ineho mailu… Prajem Ti inak vela zdaru a aj zlepsene pocasie, lebo pri tychto teplotach ti asi ruky zamrznu… Tycho -
Mne osobne sa zda byt dotaznik prilis tazkopadne postaveny, hlavne pre deti, kedze vekova hranica je 12-25 rokov.
Ako dieta spozna rozdiel medzi:
„- interpretácia architektonického dedičstva:
– prezentácia architektonického dedičstva:
– popularizácia a propagácia architektonického dedičstva:“ -
profesia (resp. vedná disciplína) (napr. archeológia, etnológia, …):
počet rokov praxe v danom odbore:
zamestnávateľ – pracovná pozícia (inštitúcia):
1. Ako by ste charakterizovali resp. čo rozumiete pod nasledujúcimi pojmami v kontexte obnovy architektonického dedičstva (pri prebratí definície,prosím uveďte aj odkaz na zdroj)
– interpretácia architektonického dedičstva:
– prezentácia architektonického dedičstva:
– popularizácia a propagácia architektonického dedičstva:
2. Akými typmi informácii (výstupmi z výskumov) prispievate z hľadiska vášho odborného zameranie v procese obnovy architektonického dedičstva.
(napr. historické údaje, konštrukčno-materiálové riešenie, využívanie, dejepisné, …iné.)3. Aké informácie sú pre návštevníkov pamiatok (laickú verejnosť) podľa Vás zaujímavé, atraktívne?
4. Ktoré ďalšie odborné profesie pokladáte za nevyhnutné pri spolupráci v procese interpretácie a prezentácie architektonického dedičstva?
5. Aká je podľa Vás úloha architekta v procese interpretácie a prezentácie, prípadne popularizácie a propagácie architektonického dedičstva?
6. Aké sú podľa vás nové trendy prezentácie:
(ak poznáte výnimočné príklady realizovaných prezentácií u nás alebo v zahraničí môžete ich uviesť) archeologických pamiatok – lokalít– architektonických objektov a súborov:
7. Aká sú podľa vás prezentácie s vysokou edukačnou hodnotou
resp. didaktické prezentácie? (ak poznáte realizované alebo prezentácie v štádiu plánovania s vysokou edukačnou hodnotou podľa Vás, uveďte príklady)– Ďalšie postrehy a odporúčania k téme: