harp
Forum Replies Created
-
Kluden salus podaj oznamenie na konkretnu osobu. Nie vsak tu, ale na „VB“. Potom nam napis ako to prebehlo.
ad2: V novej Obnova.sk (ak vsetko pojde ako ma 1. 1. 2006) bude par novych diskusnych rubrik: okrem Starozitnosti a Genenealogie-heraldiky aj Archeologia. Uvidime ako sa rozprudi diskusia tam.
-
Mozno silny jedinec sa na nic nepyta a kona. Vytvori muzeum plne protichodnych nazorov a ponuken ho verejnosti na ich vlastnu sebareflexiu. Ale len mozno :)
-
Strazcovia to maju naprogramovane, videli to tak v televizii tak hromadne zakazuju fotit a norzmyslaju nad tym preco by sa to malo alebo nie.
-
Podla toho aku staru? :) Ale Diava ci Pronto by nemali uskodit.
-
Ak to mas osadene v stene, predpokladam ze ich budes po vyplombovani natierat vapennym naterom. Potom by som to s kludnym svedomim plnil cistou vapennov maltou. Pozor vsak pri vypennej malte je dolezitejsia ako pomer a fyzikalne vlastnosti, kvalita spracovania. Tato technologia vsak kamenu najmenej ublizi.
Ak by ste to chceli zadat extrene, rad vam s tym pomozem 0907-344-743.
-
Preco su tie fotografie take do zelena?
-
Pekne! Napisete nam nieco viac o historii?
-
Ano je to tak. Mam jeden trik ako ziskat pomerne velku kopiu listu kt. zobrazuje udaje o vasom predkovi ako o imigrantovi. Ke by mal niekto zaujem popisem to tu. Ja som z neho napr. zistil ze moj prastary otec mal modre oci a plave vlasy. :)
Ak by ste mali niekto volne hesla na Ancastry.com, prosim o ich poskytnutie :)
Inak v novej verzii Obnova.sk bude mozno samostatne forum o genealogii a heraldike.
-
Ano je to tak. Mam jeden trik ako ziskat pomerne velku kopiu listu kt. zobrazuje udaje o vasom predkovi ako o imigrantovi. Ke by mal niekto zaujem popisem to tu. Ja som z neho napr. zistil ze moj prastary otec mal modre oci a plave vlasy. :)
Ak by ste mali niekto volne hesla na Ancastry.com, prosim o ich poskytnutie :)
Inak v novej verzii Obnova.sk bude mozno samostatne forum o genealogii a heraldike.
-
Teraz ma napadlo ze som chcel pre vas z Ciech – ciest doniest fotografiu krasnej smaltovanej tabulky: „Zakaz fotografovania“, ale ked som si ju chcel odfotografovat, zarazila ma lekorka. Fotografovali sme aj inde to je pravda, ale iba bez blesku. V niekt. miestnostiach v, kt. nas lektorka zhaltovala, mali zbierky priamo naslnene cez okno.
-
ad.: miera: kazdy ma tu mieru inde. Od toho je tam lektor aby tvoril akusi treciu plochu medzi muzeom a verjnostou. Musi spoznat ked sa prekracuje miera u navstevnika, alebo v pripade mueza a nastolit kompromis.
-
Pamiatkovy urad asi nema zaujem informovat. Obnova.sk uz 5 rokov supluje cinost jeho oficialnej stranky. Ked sme ziadali od Ministerstva Kultu. grant v ramci Obnovme si svoj dom 2. Nedali nam ani korunu. Pritom by obnova len ziskala a s nou aj odb. a laicka verejnost. Bohuzial obnova.sk obcas niekomu nie je celkom po vhod.
Ak by sa nasiel nejaky sponzor (aj dvaja :) ) kt. by mal zaujem Obnova.sk v jej cinosti podporovat. Sem s nim. Pripravujeme toho vela noveho.
-
p. Pirek. Mohli by ste nam napisat nieco k tematike do diskusii?