harp
Forum Replies Created
-
Ty nas maju v drevenej nohe Johna Flinta .
Vas :sign2:Pekne pises pictor, uvidime ked zostane viac casu mozno ze to forum bude aj pre nie slovanov. Mam jednu malu predbeznu dohodu z Krakowa a ak nieco vyjde. Mozno ze sa nam podari aj internacionalne zdielane forum. -uvidime-
-
Ta hlasovacia masinka nejako nefunguje alebo sa na slovensku pocitaju inac dni? Ti dvaja chudaci to nebude repre preskum. S kym sa treba vyspat aby to tu zacalo fungovat :sleepy2: ?!
No neviem mne to funguje celkom dobre. Kazdy moze hlasovat iba raz. Ci uz prihlaseny, alebo z jednej IP adresy.
-
Avatary chystám do obrázkov na budúci týždeň
Sasa ak ich budes mat pokope posli mi ich prosim do e-mailu a ja ich pridam do databazy avatarov v Obnova.sk.
-
Po dlhsej dobe som pridal chybajuce fotografie ku vsetkym 1973 clankom.
-
Dalsi zakaz bol od lektorky v pokladnici na SNM: BA, Hrad. Nemci si totiz pri vchode popiskovali. Mali proste dobru naladu. Jedine co sa vsak rozliehalo po priestore namiesto vykladu bolo jej: NEPISKAT!. Na druhu stranu fotografovat sme mohli. :lol:
-
Šovánka, Karol :študoval sochárstvo na umeleckopriemysel. škole v Budapešti u prof. Máttrayho a na výtvarnej škole v Bruseli. Pôsobil v Budapešti, na umleckopriemysel. škole v Paríži, opäť v Budapešti. Neskôr bol návrhárom vo výšivkárskej dileni Wein (na ľanové výrobky) v Kežmarku.
V samostatnej maliarskej, kresliar. a sochárskej tvorbe sa stal známym kompozíciami s poľovníckymi motívmi (viď tvoje srnce a srnky). V sochárskej tvorbe uprednostňoval kovy, najmä bronz ! Jeho diela (mal. a soch.) v SNG a v SNM (HGistorické múzeum, Prírodovedné múzeum).
Mám katalóg z jeho výstavy. Občas sa niečo z jeho tvorby uvedie na aukciách (Soga)P.S.-P.S. Veľmi sa teším na kaviarničku, konečne trošku bohémstva do týchto teórií.
Chcem byť štamgastom !!!
Včera mi v noci http://www.obnova.sk hlásila error. Prečo ?Ahoj, dorotka…
Chyba bola sposobena. Mojou hlupostou. Trochu som pracoval na Obnova.sk a medzi tym vypadol internet. Uz by sa to nemalo stavat.
Navrhol som SASA-ovi ze by som vytvoril celu osobitnu kategoriu pre neformalne diskusie. Co ty na to?
-
Vážení priatelia,
dovoľujeme si Vás pozvať na
2. stretnutie expertov z oblasti plánovania
a výstavby nízkoenergetických a nízkonákladových domovStretnutie sa uskutoční v dňoch 6 a 7.apríla 2006
v
Kancelárii Člověk v tísni – Slovensko,
Palešovo námestie 34, Spišské Podhradie
(alebo ak bude opäť väčšia účasť na Mestskom úrade)Začiatok stretnutia je 6. apríla 2006 o 10.00
Stretnutie je organizované v spolupráci
PDCS, o.z., Partners for Democratic Change Slovakia
Nadácia Milana Šimečku a
OZ Člověk v tísni – společnost při ČT, o.p.s.a uskutočňuje sa v rámci Programu Equal
Program: 6.apríla 2006 – 10.00 – 16.00 – príprava projektov výstavby, tvorba pracovných tímov, rozdelenie úloh, dohodnutie časového plánu, dohoda na finančnej a logistickej podpore a pod.
7.apríla 2006 – 9.00 – 12.00 – návšteva možných dodávateľov materiálov
Stretnutie má priamu náväznosť na predchádzajúce stretnutie a je prípravou na konkrétny projekt výstavby. Cieľom stretnutia bude najmä skoordinovanie výstavby medzi aktérmi, ktorí budú zodpovední za prípravu a realizovanie výstavby.
Účasť a prípadnú požiadavku na ubytovanie nahláste do 3.4.2006 na adresu: Člověk v tísni – společnost při ČT, o.p.s., Palešovo námestie 34, 053 04 Spišské Podhradie, ondrej@nadaciams.sk, alebo marketa.hajska@clovekvtisni.cz , tel. 0910 791 712
Náklady na seminár – strava, ubytovanie a cestovné náklady do výšky cestovného verejnou hromadnou dopravou sú hradené z prostriedkov programu Equal.
TEŠÍME SA NA STRETNUTIE S VAMI
-
…co taky Cerveky Kamen, Klastorisko, Katarinka…asi tiez by som to zahrnul…
Takze suhlasis s novym forom?
-
Pan vrchny pekne to tu mate. Na pozadi kujeme dalsie plany. Mam pocit ze prekvapime navstevnika.
-
som drevomodelar, stolar s 30 rocnou praxou, mam rad preciznu a presnu robotu ktora vyzaduje cas Hladam pracu v oblasti restavrovania nabytku odpisujte na ….
A co takto sa predstavit?
-
harp
Administrator28. marca 2006 at 15:50 in reply to: answer to life, the universe, and everythingAsk google.sk „answer to life, the universe, and everything“
-
Zmazal som temu Detektor. tibkovy. Obnova.sk je zamerana na zachranu kulturneho dedicstva, trochu inym sposobom.
-
harp
Member21. marca 2006 at 22:39 in reply to: Klub Za starou Prahu o situácii v štátnej pamiatkovej starosPamiatkovy urad nema pravomoc rozhodnut, rozhoduje urad stavebny a stanovisko PU je pre neho doporucenim
Pokial viem tak, pamiatkovy urad ma pravomoc rozhodnut odkedy je uradom. Samozrejme ze sa nevyjadruje ku vsetkemu, ale to je uz o inom fore.
-
Vážení priatelia,
dovoľujeme si Vás pozvať na1. diskusný workshop expertov z oblasti plánovania a výstavby nízkoenergetických a nízkonákladových domov na tému
Ako a z čoho stavať domy pre chudobných
Workshop sa uskutoční 9. marca 2006 od 11:00 do 16:00
v priestoroch organizácie Člověk v tísni – Slovensko,
Palešovo námestie 34, Spišské Podhradie.Workshop je organizovaný v spolupráci:
OZ Člověk v tísni – společnost při ČT, o.p.s.,
Úrad splnomocnenkyne vlády pre rómske komunity SR,
Nadácia Milana Šimečku,
Partners for Democratic Change Slovakia – PDCS,Workshop sa a uskutočňuje v rámci Programu integrácie Rómov, ktorý je financovaný prostredníctvom americkej vládnej agentúry US AID z programu SEED určeného na podporu a rozvoj demokracie v strednej a východnej Európe. Cieľom stretnutia bude začať diskusiu na hľadanie nových, alternatívnych nízkoenergetických, prípadne nízkonákladových stavebných prístupov k riešeniu problematiky bývania pre chudobných.
Témy do diskusie:
· Ako a z čoho stavať?
· Ako stavať a aké materiály použiť na zníženie nákladov na energie?
· Ako navrhovať a z čoho stavať domy pre užívateľov z rómskych komunít?
· Ako znížiť náklady na výstavbu domov z netradičných materiálov a iné?Účasť a prípadnú požiadavku na ubytovanie nahláste do 6.3.2006 na adresu: Člověk v tísni – společnost při ČT, o.p.s., Palešovo námestie 34, 053 04 Spišské Podhradie, ondrej@nadaciams.sk tel. 0910 791 712.
Náklady na seminár – strava, ubytovanie a cestovné náklady do výšky cestovného verejnou hromadnou dopravou sú hradené z prostriedkov Programu integrácie Rómov, financovaného z podpory Regionálneho servisného centra, USAID.
V prípade, že poznáte aj iných odborníkov, ktorí nie sú v priloženom zozname, prosím posuňte im túto pozvánku. K dispozícii na Vašu prípadnú prezentáciu bude aj dataprojektor.
TEŠÍME SA NA STRETNUTIE S VAMI
Zatial mi potvrdili ucast:
Mgr.art.Bjorn Kierulf, Createrra, ktory si pripravy aj prezentaciu,
Ing.arch.Alica Chovanova,
Ing.arch.Boris Hochel, Ing.arch.Jozef Frajka, Ing.arch.Jaroslav Hrivnak, Aero Atelier
Vlado Szanto, Zajezova
Michal Smetanka, Marketa Hajska, Clovek v Tisni
Karel Novak, Marek Hojsik, Urad splnomocnenkyne vlady pre romske komunity
Ministertsvo vystavby
Katarina Soltesova, Ondrej Poduska, Nadacia Milana Simecku
Pavol Makys, PDCS
Zaujem prejavili, ale ucast este nepotvrdili: Mirec Kasiak, Ing.arch.Marian HanzalikPavol Makys
PDCS
0907 11 52 78
http://www.pdcs.skMichal Šmetanka
0907931192P. Poduška
0911-791-710