harp
Forum Replies Created
-
V roku 2006 vstupuje aj Slovenské banské múzeum do projektu Noc múzeí. Samotné podujatie bude naväzovať na oslavy Dňa múzeí a Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa v Banskej Štiavnici uskutoční 19. – 20. mája 2006.
Počas Noci múzeí budú otvorené tri expozície Slovenského banského múzea (Starý zámok, Galéria Jozefa Kollára a Mineralogická expozícia) za symbolické vstupné 10 Sk (deti zdarma). Okrem toho, že návštevníci si budú môcť voľne prezrieť uvedené expozície, pripravuje múzeum aj otvorenie novej atrakcie – vyhliadky z veže Starého zámku. Tú sa podarilo obnoviť len prednedávnom a počas Noci múzeí bude po prvýkrát sprístupnená pre verejnosť. Výhľad z veže zámku je výnimočný z toho dôvodu, že ponúka historické jadro mesta priamo na dlani a poskytuje tak návštevníkovi nevšedný zážitok.
Pre deti, ktoré o to prejavia záujem je počas Noci múzeí pripravená vedomostno – zručnostná hra s názvom Hľadanie prsteňa Barbary Rosslovej. Deti sa stretnú s úlohami v priestoroch všetkých otvorených expozícií a po ich vyriešení ich okrem dobrého pocitu a nových vedomostí čaká malé prekvapenie.
Podujatie Noc múzeí sa uskutoční v Banskej Štiavnici 20. mája 2006 v čase od 19.00 hod. do 24.00 hod. -
Pozvánka na
BURZU STAROŽITNOSTÍa umelecko –remeselných výrobkov
na hrade ČERVENÝ KAMEŇ
v sobotu 27. mája 2006
(7,00 – 12,00 hod.)
Burza starožitností a umelecko-remeselných výrobkov je spojená s prezentáciou a predajom starožitného nábytku, rôznych predmetov, zbraní, obrazov a remeselných výrobkov. Prebieha vo vonkajších priestoroch areálu i v budove predhradia.
Tešíme sa na Vašu návštevu.
SNM-Múzeum Červený Kameň
-
-
„Muzejní noc“v Západočeském muzeu v Plzni
Přijďte s námi oslavit den muzeí „Muzejní nocí“, která se v Západočeském muzeu v Plzni, Kopeckého sady 2 a v Národopisném muzeu Plzeňska, nám. Republiky 13 uskuteční v pátek 26. května 2006 od 20.00 hodin do 00.00 hodin.
Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program, prohlídky muzea, divadelní představení… Více naleznete v programové příloze.
Těšíme se na Vás v pátek 26.5.2006 od 20.00 hodin.
-
Prislo eMailom.
Na známosť sa všetkým dáva, že na svet nová knižka prichádza… Pozývam všetkých priaznivcov slovenskej histórie a hradov na krst mojej knižky
“ PAMäTNÝ SPIS K DEJINÁM ŠURIANSKEHO HRADU „.Miesto konania:: Šurany, židovská synagóga, 14. jún 2006, 17.00 hod.
Kontak: 0904 469 154
S pozdravom Miro Eliáš. -
AHAAA… uz chapem. Hmmmm… a kto je ten tajny administrator?
TO je administrator serveru na ktorych uz 6ty rom sponzorsky Obnova.sk bezi. link: .
Nic sa im neda vycitat su vyborny a ochotny. A poskytli Obnova.sk nefinancny dar vo vyske cca 60 000. Ked pocitam cca 1000 sk na mesiac hostingu. Obnova.sk je totiz velka a pazrava na SQL server a web priestor. Tiez vydatne zatazuje operacnu pamat serveru.
Vdaka, vdaka, vdaka.
V blizkej buducnosti planujeme zriadit vlastny server na ich linkach.
-
Kym som napisal posledny prispevok dohodili ste do temy dalsie tri.
-
Tak teda povie niekto uz konecne co za vyznam ma to logo obnovacke.
… harp to zle napisal … logo obnovy ma dvojity vyznam ako hakovy kriz… = to teda ako ho nepovazuje sused za hakovy kriz.
… ludia co nepoznaju symboliku … by si mohli zobrat logo obnovy za daco uplne ine. … = logo ma niekolko vyznamov.
TAK TEDA SEM S TYMI VYZNAMAMI ja ho mam na tricku, ked ma zabasnu zalujem obnovu!!!To by ma zaujimalo to tricko: skus o tom napisat tu: http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=975
K vyznamu loga Obnova.sk:
Je to stylizacia kruzby gotickeho okna. Nic radikalne. Teda dufam. -
Uz som aj prestal dufat, ze to niekedy posle.. Inak Harp, nehral si sa nahodou s tym casom? :-k Lebo odoslalo to presne po 5 hodinach… Uz je tam len hodinovy sklz.. lepsie ako 5 hodinovy….
Hlavne ze to uz funguje.Tak sa mi to javi ze administrator serveru asi prestavoval cas. A system si myslel ze ste uz poslali prispevok pred sekundov a nedovolil vam postlat dalsi. Je to ochrana proti spamu.
Priklad:
– poslali ste prispevok s casom 16:00
– admin serveru asi: morlor zmenil serverovy cas
– pri vasom dalsom odosielani prispevku (novy sys. cas) sa system spytal: „kedy odoslal posledny“ pred „-4 hodinami“ potom zadal odosielaciemu kolegovi: „ak je aktualny cas minus cas posledneho prispevku mensi ako 5sec (cca) nedovol poslat. A kedze aktulany cas bol cca -3:58 je to stale mensie ako 5 nedovolil nic odoslat par hodin. A to prave vtedy ked vas bolo v diskusiach cez 40 ks.Prepacte za komplikacie pisem hned adminovi aby to napravil . :oops:
-
Tu je vysvetlenie z coho som pri tvorbe loga vychadzal: http://images.google.com/images?svnum=30&hl=en&lr=&rls=GGGL%2CGGGL%3A2006-15%2CGGGL%3Aen&q=gothic+window&btnG=Search
Tu je proces zmeny loga na krivky z bitmapy.

-
Dnes idem do Nitry smerom z Banskej Stiavnice. Mozno sa tam zastavim. A mozno sa stretnem aj so Shammanom / Horvathom.
-
Hrad Uhrovec pri Banovciach. Prekrytie/strecha palaca.
N: 48° 45.2559
E: 018° 23.4934
ALT: 652,10 -
Dostal som eMail od znameho. Zevraj ukazoval Obnova.sk susedovi a ten povedal ze mu logo Obnova.sk symbolizuje hakovy kriz. To ma inspirovalo k tomu aby som sa vas opytal na pravu symboliku tohoto ornamentu/symbolu…
Teda: Hakovy kriz
Svastika, neboli hákový kříž, je prastarý indoevropský symbol, který pravděpodobně symbolizoval oheň, popř. slunce. Vyskytoval se ve starověké Indii (a tam i dodnes), na území Iránu, atd. a používali ho i Řekové a Římané.
Na našem území se troj- i čtyřramenná svastika objevuje např. na tzv. moravské malované keramice, později i na předmětech slovanských, vč. doby velkomoravské.S upevněním křesťanství svastika v Evropě vymizela (používali ji však např. alchymisté), v Asii se používala (a používá) stále.
Do širšího povědomí západní civilizace ji vrátili teprve na počátku 19.stol. vědci v oblasti etnografie a historie a od nich převzali romantičtí umělci (malby, kresby a sochy dávných Germánů, Slovanů atd., u nás např. J.Mánes a M.Aleš)Němečtí nacionalisté ztotožnili tento symbol s ohnivostí, dravostí a silou "germánské ducha" a později tzv. arijské rasy. Kolem r. 1920 ji jako svůj symbol přijala NSDAP v kontrastním (a tedy snadno zapamatovatelném) provedení: černý kříž v bílém kruhu na červeném poli. Podle některých zdrojů tuto podobu navrhl sám A.Hitler: "V rudé barvě vidíme sociální myšlenku našeho hnutí, v bílé myšlenku nacionalistickou, v hákovém kříži úkol boje za vítězství árijského člověka a současně s tím také myšlenku vítězství tvůrčí práce, jež byla vždy antisemitská a antisemitskou stále bude."
-
Ti by mali toto mat… v niektorych tych clankoch od ECCO guidelines som citala, ze je to povinnostou konzervatora vzdelavat verejnost:
Article 23: The Conservator-Restorer must contribute to the development of the profession by sharing experience and information.
Article 24 : The Conservator-Restorer shall strive to promote a deeper understanding of the profession and a greater awareness of conservation-restoration among other professions and the public.
Bohuzial ale Komora restauratorov je uzavretou skupinkou ludi. Ktori na svoje seminare pozyvaju iba ludi, kt. by im eventualne mohli dohodit zakazky. Taktiez viem ze je interne vydane (samozrejme neoficioalne) prisne embargo na akekolvek informacie. Tento stav im vyhovuje. Bez zdraveho konkurencneho prostredia sa predsa podnika lahsie. Nie?
-
Aha alica sa tu dostala. Vitam ta. Ako to tam u vas na vychode pokracuje?