Forum Replies Created

Page 172 of 253
  • harp

Member
    29. júna 2006 at 20:36 in reply to: Zaujimave formy byvania
  • harp

Member
    29. júna 2006 at 20:34 in reply to: Zaujimave formy byvania

• harp

Member
    29. júna 2006 at 20:14 in reply to: Vlhnutie drevenice

Bolo by dobre keby ste zaslali fotografie do diskusii. Ale ak sa to deje iba prvy rok. Treba najskor hladat pricinu a az potom dvihat chalupu.

Deje sa to teda prvy rok?

1/ Ak ano opiste zmeny ktore ste za posledne roky na chalupe urobili.
    2/ kazdopadne vzdy na jar odcerpajte vodu zo studne do blizkeho potoka, studne sa hlbili aj preto aby regulovali hladinu spodnej vody.
    3/ prezrite si strechu

• harp

Member
    29. júna 2006 at 13:02 in reply to: Pouzitelne materialy
  • harp

Member
    22. júna 2006 at 14:25 in reply to: Brigáda na Čabradi

Leto na KATARÍNKE v 17. storočí:

Záchranárske dvojtýždňové tábory počas celého leta pri konzervácii ruín kostola a kláštora sv. Kataríny – akorem ponuky zaujímavej práce ponúkame aj nevšedný program keď sa záchrancovia ocitnú na dva týždne počas turnusu v 17. storočí ako mnísi obývajúci tento kláštor.

Uz som si myslel ze sa ani neozves. Bolo by mozno dobre keby si zalozil temu: …Katarinka.

• harp

Member
    20. júna 2006 at 19:41 in reply to: Spolupráca je jediné východisko
  • harp

Member
    20. júna 2006 at 19:35 in reply to: Mame radi RETRO

Mozno uz coskoro pribudne aj tema venovana nedavnej minulosti architektury.

• harp

Member
    20. júna 2006 at 19:28 in reply to: Mame radi RETRO
  • harp

Administrator
    20. júna 2006 at 19:20 in reply to: Vtip dna
  • harp

Member
    20. júna 2006 at 17:17 in reply to: Obdobie Halstat – hilfe

Jedna sa o chybu, ktora vznika v poslednej faze tuhnutia, cize formovania tulajky.Musis davat hovadsky pozor aby si mal vycentrovane hrotisko v opackom pripade budes mat presne taku peknu dieru v tej strelke.Co ju vsak z hladiska funkcnosti ako si spravne podotkol nediskvalifikuje.

Tiez mi to dlho vrtalo v hlave a tak som si vyrobil rekonstrukciu formy z bridlice a zopar som si ich pokusne odlial.

Spirala zivota. Ty si priklad autentickej archeologie ci ako sa to vola? Kulturna antropologia ci kulturna a rcheologia. Zisiel by sa tu fundovany archeolog, ktory by to vyvazil na druhu stranu.

• harp

Member
    20. júna 2006 at 17:14 in reply to: Spolupráca je jediné východisko

Človek, pokiaľ má chuť, môže legálne vykonávať aj činnosti legislatívne obmedzované. Musí však mať tej chuti nevážene, pretože celkom určite bude musieť prekonať nejednu nechutnú prekážku. Musí byť seriózny, čestný, musí dodržiavať zákon a čo je najhlavnejšie pri činnosti kopkopa, musí ctiť kultúrne dedičstvo svojho národa. Musí mať aj určitú dávku odvahy, pretože bude musieť vystúpiť s anonymity a ukázať sa svojim „úhlavným nepriateľom“, a svoju chuť nielen manifestovať ale aj dokázať. Pokiaľ sa v určitom odbore nájdu aspoň traja takýto odvážlivci nevidím dôvod prečo by sa im to nemalo podariť. Dnešná doba je dobou združení, neziskových organizácií a iných spolkov, tak prečo by aj kopkopi nemohli mať niečo podobné. Iste, určité pokusy tu už boli a pokiaľ viem nedopadli dobre. To však neznamená, že tým všetko končí.
    Určite to však znamená dobrovoľné prijatie určitých obmedzení, absolvovanie teoretickej a praktickej prípravy (určite platenej) a kopec papierovačky.
    Keby bola Obnova nejakým spolkom, určite by som si vedel predstaviť SKU Banská štiavnica (Slovak Kopkop University), na ktorej by sa starí i mladí adepti naučili pravidlám kopkopovského remesla. Kde by mohli dostať licenciu, ktorá by im pomohla pootvoriť dvere do inštitúcií a potvrdzovala ich kvalifikovanosť.
    Som presvedčený (možno v tom je moja naivita), že iba takýto alebo podobný postup môže viesť k zmene postavenia kopkopa u nás a možno aj v zahraničí.

Prepac sasa, ale pripada mi to tak trochu ako Cimmermanologia. :)

• harp

Member
    18. júna 2006 at 19:39 in reply to: Mame radi RETRO

A kde sa konco retro a zacina historia? Aky je vobec rozdiel medzi tymito dvoma pojmami a co vlastne oznacuju. Pripadne co maju spolocne.

Zeby:
    RETRO=pocit, moda
    HISTORIA=fakt, sito dejin?

• harp

Member
    18. júna 2006 at 15:36 in reply to: Mame radi RETRO

Freya: napriklad vkladanim obrazkov, ja mam pre vas jednu lahodku:

Henry Dreyfuss
    „Model 300“ phone / 1937
    for : Bell Telephone Company USA

• harp

Administrator
    18. júna 2006 at 15:32 in reply to: Stretnutia obnova-kov

Uz som dufal ze sa nikto neodvazi vlozit sem svoju fotografiu. Bravo freya.

• harp

Administrator
    17. júna 2006 at 20:39 in reply to: Vtip dna

Page 172 of 253