Forum Replies Created

Page 170 of 253
  • harp

Member
    27. júla 2006 at 17:56 in reply to: Vycistenie olejomalby

S Lazymanom súhlasím, že „…Cela obnova nie je o nicom inom ako o udrzani zelaneho smeru v oblasti sposobom o ktoreho spravnosti su admini a redaktori presvedceni, ze je spravny.“ Treba len zvážiť prostriedky, vymedzit hranice a priznať amatérom právo na informácie.

Hm Saša, vcelku s tebou suhlasim. Tiez si myslim ze dobry profesional, vie co to vysvetlit amaterovi bez toho aby mal pocit ze spravil nieco zle, alebo ze zhresil voci svojmu presvedseniu.

Co sa tyka temy… uz davno nie je o cisteni olejomalby.

Smerovanie Obnova.sk sa od roku 2000 niekolkokrat mierne menilo. Ovplyvnuje ho kazdy navstevnik. Kto by bol v roku 2002 povedal ze sa na Obnova.sk bude diskutovat o detektorovani? Alebo napriklad legendarna tema pokecame ci samrole. Tieto aj ine neustale menia smerovanie Obnova.sk.

• harp

Member
    27. júla 2006 at 8:21 in reply to: Ošetrenie šelakového povrchu

Neviem ci si bol vobes Robert isty ze ide o selakovu polituru. Dnes by som asi pouzil lanovy olej a vosk. Pripadne iba vosk.

• harp

Member
    25. júla 2006 at 19:42 in reply to: nalez_zvolen

A teba fascinuju sakralne stavby zo 14 storocia?

Mna ano. A aj starsie.

• harp

Member
    24. júla 2006 at 19:06 in reply to: Štúdium archeológie

Ja som sa uz pokusal nejakych zo SAV NR. Oni tu aj chodia, ale iba sleduju. Sak Mario?

• harp

Member
    24. júla 2006 at 18:05 in reply to: Zoričák_Drevorezby

kolorovaný reliéf, rok vzniku: 2003,
    autor: Peter Zoričák, Kremnica
    z dokumentačných zbierok ÚĽUV

• harp

Member
    24. júla 2006 at 17:56 in reply to: Štúdium archeológie

No mam pocit ze realny archeologovia tu nemaju zaujem diskutovat.

• harp

Administrator
    24. júla 2006 at 17:50 in reply to: cena roka: monumentorum liquida

K tomu názvu……
    Monumentorum je cinnost…….. skor by sa hodilo „Monumentum“
    Teda „Monumentum dehonestato“ al. „defraudato / degenerato“ …….?!

Eo Ipso

Ja by som navrhoval latinské opositum názvu zborníka, ktorý už roky vydáva PÚ SR „monumentorum tutela“ (ochrana pamiatok) – „monumentorum ruinosa“ resp. „monumentorum liquida“ (ničenie, likvidácia pamiatok). Keď ma napadnú iné názvy – ozvem sa ešte.

Medzi tohtoročné nominácie navrhujem bratislavské prípady a to v takomto poradí „významnosti“:
    1. prestavba, dostavba a nadstavba nár. kult. pamiatky na Hviezdoslavovom nám. 25 v Bratislave,
    2. úprava obnoveného Hlavného námestia v Bratislave,
    3. redukcia PZ CMO-Bratislava (teda ten spôsob redukcie, ktorý navrhol PÚ SR).

Zdôvodnenia pridám, keď to bude aktuálne na Vašej stránke.

S pozdravom
    _tajny_ / odtajni sa ked bude treba

• harp

Administrator
    19. júla 2006 at 18:50 in reply to: Som minister kultury, co urobim ako prve?

Mgr. Marek Maďarič, minister MK SR

Narodený:
    23. 3. 1966 v Bratislave

Rodinný stav:
    ženatý

Vzdelanie:
    1984 – 1989 Vysoká škola múzických umení v Bratislave, odbor – filmová a televízna dramaturgia a scenáristika

Jazykové znalosti:
    – anglický a francúzsky jazyk

Prax:
    od 4. 7. 2006 Minister kultúry SR

2004 – 2006 Vedúci mediálneho a tlačového oddelenia strany SMER – sociálna demokracia, šéf volebného tímu

2002 – 2006 Asistent poslanca Národnej rady SR a živnostník v oblasti mediálneho poradenstva

2002 – 2004 Podpredseda Rady Slovenskej televízie

2000 – 2002 Vedúci mediálneho a tlačového oddelenia strany SMER

1999 – 2000 Reklamný textár v reklamnej agentúre Istropolitana D´Arcy

1997 – 1999 Dramaturg v Slovenskej televízii

1996 – 1997 Zástupca šéfredaktora a šéfredaktor redakcie literárno-dramatického vysielania v Slovenskej televízii

1993 – 1996 Umelec na voľnej nohe – scenárista

1990 – 1993 Dramaturg v redakcii literárno-dramatického vysielania Slovenskej televízie

Tvorba:
    – autor vyše 20 realizovaných filmových a televíznych scenárov a rozhlasových hier

• harp

Member
    18. júla 2006 at 19:43 in reply to: Korlatský hrad

Nemate niekto nove informacie o hrade Korlatka a jeho zdruzeni?

• harp

Member
    18. júla 2006 at 19:16 in reply to: Vlhnutie drevenice

No vyzera to tak ze tie tramy neboli omietane. Mozno boli natierane vapnom. O tom by ale mohol asi viac povedat ID: palo. Ak by si ich chcel natriet treba najskor treba ocistit ten nater. Palo sa vsak zarucene odpovie fundovanejsie.

• harp

Member
    17. júla 2006 at 10:16 in reply to: Kto reštauruje nábytok?

Taktiez, treba prehladat starsie temy v restaurovani. Je tam par kontaktov. Treba vsak specifikovat co konkretne chcete restaurovat.

• harp

Administrator
    16. júla 2006 at 22:27 in reply to: Obnovena OBNOVA

ahoj Lujza,
    uz si nam tu zacala chybat. Tesi ma ze ta obnova tesi. Autorov zatial neplatime. Aj ked mozno… No nebudem predbiehat.

Ja som bol teraz tyzden mimo. Mam co dohanat.

• harp

Member
    16. júla 2006 at 22:19 in reply to: Spišský hrad

Velmi pekne. Aj foto aj stav hradu.

• harp

Member
    16. júla 2006 at 22:14 in reply to: Ocistenie kamenneho sokla na rodinnom dome

Hmm musite nam napisat viac. Poslite fotografie. A opiste situaciu. Aky vysledok chcete dosiahnut?

• harp

Member
    16. júla 2006 at 22:13 in reply to: Stabilizacia povrchu kamennej sochy

Ked tak poslite nam aj fotogafiu. Nech vam k tomu povieme viac.

Page 170 of 253