Forum Replies Created

Page 164 of 253
  • harp

Member
    6. októbra 2006 at 20:34 in reply to: Dominikansky klastor v B. Stiavnici *****Hotel

Aj ja pridam par zaberov:

Zaciatky vyskumu v tomto roku 15. 5. 2006

Rok 2004 celkovy pohlad na lokalitu

Interier pivnic klastora, rok 2004

Tusim v roku 1999 sa cast klastora konzervovala. Foto: predpokladam: palo

Taktiez fotografia z roku 2004 v piávniciach sa nachadza mnozstvo kamennych clankov.

Na zaver pikoska. Neviem odkial mam tuto reprodukciu. Niekde som ju pravdepodobne scanoval. Ak mate niekto informaciu o zdroji tejto reprodukcie. Prosim dopuste ju tu.

• harp

Member
    6. októbra 2006 at 10:08 in reply to: Re: Uvod do mechanickeho a chemickeho cistenia starych kramo

Pani skesme jej poradit inak. Pise ze nechce do skrine robit markantne zasahy. Vedeli by sme jej poradit postup ako stav aspon zakonzervovat?

Ja by som navrhoval aby lucia poslala viac fotografii. Hlavne detailov.

• harp

Administrator
    6. októbra 2006 at 8:23 in reply to: Kde je kto na mape Obnova.sk

Skoda, ze sa pri spendlikoch nezjavuje meno…aspon by mal clovek predstavu…:-)

Klikni na spendlik a lala… :)

• harp

Administrator
    5. októbra 2006 at 9:33 in reply to: Kde je kto na mape Obnova.sk

Kto je kde na mape…

Eo ipso… splnte si sen a pripichnite sa kde sa vam paci. Vsak uz mame jedneho uzivatela zo severu (uplneho severu !)

• harp

Member
    28. septembra 2006 at 12:17 in reply to: Pasivny dom a pamiatkove prostredie

Ja som uz prisiel na to ako. Ale pasivny nebude :) Mozno by to islo verandou. Presklenou.

• harp

Administrator
    24. septembra 2006 at 21:13 in reply to: Rumunsko

No a aby ste si nemysleli ze som bol len zaveseny za fotoaparatom pred pamiatkami:

• harp

Administrator
    24. septembra 2006 at 21:09 in reply to: Rumunsko

Moje fotografie nie su ani zdaleka take dobre ako tie co som zvesil pred tym.

Tu sme byvali na pobrezi v Constance.

Zastavili sme sa v Mako v Madarsku. Mali tam take zaujimave domy oblozene obkladackami. :)

Po ceste mi padol do oka tento prekrasny kostolik Sv. Michala pod starou Lipou. Ako som sa docital v rumuskom texte :) jeho cast je z 12storocia.

Urbanizmus niektorych dediniek nenapadnutych ludmi z peniazmi je prekrasny.

Domy mali casto zachovane vsetky povodne detaily. Budu mat pokial sa nezlepsi ziv. uroven v krajine.

V Constanci sme navstivili centrum ktore dostalo viacero ran za doby Cauceska.

V Narodnom muzeu mali taketo skvosty zastrcene v spodnej vytrine.

Konstanca je velke mesto. Ma 300 000 obyvatelov. Tym je 2. najvatsie mesto Rumunska. Prve je samozrejme Bukurest. Ak ste ocakavali fotografie ako je tato, bohuzial v Konstanci nie su tieto obrazy bezne. Je sice pravda ze sem aj na dialnici stretli konsky povoz, ale Konstanca je stale Rumunske mesto tvariace sa ako EU mesto.

V meste boli prekrasne parky a ludia chodily a hovorili akosi pomalsie.

Pes je v rumunsku dvorne zviera. Najkrajsi orech zo SLovenska moze len zavidiet tomu rumunskemu. Psi sa tu krizia lubovolne a hufne. Maju aj svojich lekarov.

Kazdy dom dokonca aj vchod v panelaku ma svojho psa. Bezne sa tu pohybuju po uliciach a nik ich nechyta – nik sa ich neboji. Nie su agresivne,a spon taky dojem som z toho mal.

:wink:

Sa mi tu pacili farby tak som vam ju prihodil.

Uplne centrum Constance doteraz nechapem preco ta vlcica.

Pohlad z velkej mesity. Navstivili sme aj malu. Kupola.

Z mesity na more.

Pohlad na namestie pred muzeom.

Vlakova stanica v Karpatoch cestou naspat.

• harp

Member
    24. septembra 2006 at 20:38 in reply to: KAPLNKA sv.Jána Nepomuckého

Na tvojej fotografii je stav po ciastocnom restaurovani. Odvlhcuje ju system elektromagnetickeho odpudzovania vody tusim: Aquapol, kt. by mal byt umiestneny niekde vo vedlajsich domoch.

Problemom tejto kaplnky je ze cesta ktora popred nu isla sa zodvihla o cca 30 – 40 cm. Kaplnka trpi aj otrasmi nakolko z prasnej cesty sa stala hlavna z BS smerom na Levice a Sahy.

Stav je rovnaky ako na tvojich fotografiach.

• harp

Member
    24. septembra 2006 at 13:14 in reply to: Navrh – ukladanie rodokmenov do Obnova.sk

Nieco take uz na webe existuje.
    Je tam uz viac ako desatisic mien.Rad by som bol,keby nieco podobne bolo aj na Obnova.sk

Pokusim sa. Je to vsak beh na dlhe trate. A chce to neunavnych propagatorov. Dal by sa niekto na to? Ja by som zabezpecil systema grafiku, ciastocnu administraciu, potrebuval by som vsak niekoho na pomoc.

• harp

Member
    20. septembra 2006 at 21:24 in reply to: umělá měděnka

Poradí mi někdo postup jak kousek měděného plechu pokrýt zelenou měděnkou, aniž bych musel čekat 10 let?

Zalezi na tom ci to chcete aplikovat na zbierku, alebo novy plech.

Ani pri jednom by som to nerobil. Ale ked uz.

Pri novom plechu by som pouzil roztok kys. chlorovodikovej (solnej)

• harp

Member
    19. septembra 2006 at 19:40 in reply to: Omietka na dom z nepalenych tehiel

Hlinena omietka je idealna. Ani vapenna neuskodi. Hlinena je vsak prirodzenejsia.

V hline by mali byt zazmiesane plevy alebo nasekana slama ako plnivo.

…viac napise palo :)

• harp

Member
    14. septembra 2006 at 13:41 in reply to: Kniha: Ochrana zrúcanín v kultúrnej krajine

V periodiku Pamiatkoveho ustavu ČR vysla recenzia na tuto knihu. Prikladam ju ako fotografiu. Po kliknuti na fotografiu sa to da aj citat :)

Autorom je: Jiri Varhanik

• harp

Administrator
    14. septembra 2006 at 13:15 in reply to: Ocenenie pre Obnova.sk (2006)

Harp, a pochval sa, ako prebiehalo odovzdanie cien? Prehanaj, zvelicuj… :) a bol tam aj sam pan minister…?

Bolo to otvorenie Dni EKD, Ano Bol tam aj Marek Madaric (minister Kultury), p. Caplovic (podpreseda vlady,) Dr. Katarina Kosova (Pamiatkovy urad SR), Peter Maraky (Slovenske narodne muzeum). Okrem nich dalsi zastupcovia mesta a krajov… Ale aj dalsi ludia z dotknutych institucii a aj bezny ludia.

Coskoro uverejnim fotoreportaz.

• harp

Member
    14. septembra 2006 at 13:05 in reply to: pokovovanie

Na pokovenie a farebné úpravy povrchov kovov by som dal ešte do pozornosti knihu:Chemie pro všechny ,vyd. tuším ALFA kde je veľa pomerne polopatistických receptov a postupov. V poslednom vydaní je aj kapitola o postupe na výrobu foriem na odlievanie sôch a pod. z Lukoprenu. Ak sa nemylim , tak je tam aj kapitolka o vyrobe mydla… a t.ď. :laughing3:

Chemie pro všechny, 1990, SNTL Praha (Lektorovla Dr. Edard Kučera) 651 stran, tvrda vazba, zelena kniha s zltym stvorcom na chrbate (keby ste ju nahodou mali doma :) ) Pekna kniha. Povodna cena 59 Kčs, ja som ju kupil v laqcnych knihach BA za tusim 15-20 SKK pred dvoma rokmi.

• harp

Administrator
    13. septembra 2006 at 8:33 in reply to: Ocenenie pre Obnova.sk (2006)

Clanok o cenach Pamiatok a muzeii 2005.
    http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=2094

Filmove medailony ocenenych:

Page 164 of 253