Forum Replies Created

Page 158 of 253
  • harp

Administrator
    19. decembra 2006 at 18:52 in reply to: K A V I A R E Ň

Pripravil som pre vas par vianocnych notoricky znamych melodii:

http://www.youtube.com/v/564_bU7iH4g

http://www.youtube.com/v/9zyltj7mZ-s

• harp

Member
    19. decembra 2006 at 18:10 in reply to: Nálezy

Tiez neviem ako moze niekto pochybovat o tom ze to je noha z trojnozky. Ked najdem v archive fotku takeho hrnca poslem ju.

• harp

Member
    19. decembra 2006 at 9:26 in reply to: Petrifikácia dreva

Poprosim o lepsie vysvetlenie pojmu kalafuna. pripadne iny nazov sj v cudzich jazykoch.. :)

Kolofónia
    Prvy krat som sa s nou stretol ako dieta u mojho uja ked ju pouzival pri letovani z mne neznameho dovodu asi na to aby mu lepsie chytil cin… Kolofonia je v podstate zlozka terpentinoveho oleja. Presnejsie vznika ako tuhy zvysok po odpareni urcitej zlozky terepntinu. Kedze je z terpentinu povodom je teda z stromov typu/druhu borovica. Z to ho ze je z terpentinu logicky vyplyva ze sa rozpusta dobre v terpentine, ale aj alkohole. Ako takmer kazda prirodna zivica.

Pouzival sa, okrem letovania/pajkovania :), rentoalaz pri platne, niekedy konzervacia dreva (pred csasom som prave toto riesil so znamym tvrdi ze ma lepsiu reverzibilitu ako „Solakryl“), tiez sa pouziva pri mezotinte ako mezotintove zrno.

• harp

Administrator
    19. decembra 2006 at 8:50 in reply to: Preco forum vzniklo a ako bude fungovat / off-topic

Zmazal som forum spam, zadalo s amibyt duplicitne s tymto forom.

Zaroven chceme do tohoto fora presuvat nepotrebne prispevky typu aha, a preco… Je mozne ze niektore hned zmazeme. Ak vsak nie autor si ich najde tu.

• harp

Member
    18. decembra 2006 at 17:34 in reply to: Pamiatky v Trnave a okoli

stratilo sa v inej teme:

autor anonym

spuchlik .. 1 000 000? Cool co by si spravil za 1 000 000? akurat tak pokosil travu ako to us v chtelnici chodi… 1 000 000 moze obec rocne vyhradit na kastiel.. a co sa tam meni? H_ V _ O . A ak si si nahodou nevsimol ze pri vchode od ulice cosi robili v el. rozvodnej skrini a asi bolo malo miesta tak sa aj buralo.. chcem papier kde je povolenie od pamiatkarov… ostatne pamiatky su v chcelnici aspon v relativne zakonzervovanom stave.. sice cenim snahu zrekonstruovat bastu ale jedna basta neni kastiel.. je to jeden velky problem ktory nema takmer ziadne kladne riesenie… alebo aspon zatial ne

• harp

Administrator
    18. decembra 2006 at 13:37 in reply to: Navrh na tricko Obnova.sk

Z ktorých krajín (kmeňov)čerpali rozmery výrobcovia tričiek ???

Panske tricka su samozrejme z dalekeho vychodu. Nie su to vsak tie najlacnenjsie. Farebne su stale. Damske su made in CZ zevraj. A tie su v jednej velkosti. Co sa tyka panskych do L-ka sa napcha ktokolvek, aj sasa, dufam. Ale ako som uz povedal pre neho je vyclenena velkost XL panska polokosela.

Tricka sa daju objednat vyhradne cez tento Obnova.sk Shop: http://www.obnova.sk/shop kde je mozne objednat aj nejaku tu knizku. Sortiment sa bude dalej rozsirovat. A samozrejme vytazok poputuje na rozvoj Obnova.sk

• harp

Administrator
    17. decembra 2006 at 10:19 in reply to: obrazky z dallasu

Ahoj dorotka,
    tesime sa na tvoje fotografie kovbojov natiahnutych do koze a tak… Napis nam kdeze sa to nachadzate.

• harp

Member
    17. decembra 2006 at 10:07 in reply to: zožltnuty papier

Nezmyselne pokracovanie tohoto fora som odstranil mozete ho najst v: http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=35 novo vytvorenom fore kde budem podobne zmeny smeru fora odklonovat.

• harp

Administrator
    16. decembra 2006 at 11:39 in reply to: laky / zozltnuty papier

Prosím ťa Laky, prestaň tu zbytočne zaplňať fórum takýmito bezpredmetnými a bezduchými poznámkami ako je táto predchádzajúca a vela ďalších. Zbytočne to tu zapĺňaš a o ničom to nehovorí….čudujem sa adminovi, že ti to ešte trpí

Uz som ho upozornoval, uz som ich par aj mazal, ale neda si povedat. Asi zavediem min. dlzku prispevku.

Ak tato tema bude pokracovat tymto smerom. Rozdelim ju do novej.

• harp

Administrator
    15. decembra 2006 at 10:50 in reply to: K A V I A R E Ň

Kam az siahaju viance? A co stromcek?

Roman mosaics from what is today Tunisia, showing the mythic triumphant return from India of the Greek god of wine and male fertility, Dionysus (dubbed by some modern scholars as a life-death-rebirth deity), the god carries a tapering coniferous tree. This Christianization process is arguably seen in the Old English poem the Dream of the rood, in which the tree is the cross on which Jesus was crucified. The poem also refers to the Tree of knowledge of good and evil in Genesis.

z roku 1850

Nebudem vas unavovat textom a radsej prihodim par odkazov:
    Typologia stromcekov: http://www.urbanext.uiuc.edu/trees/treetypes.html
    Podrobne o vianocnom stromveku: http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_tree
    USA, Narodna organizacia pre vianocne stromceky:
    Sprievodca vianocnymi stromcekmi:
    Farma vianocnych stromcekov: http://www.christmas-tree.com/

S pozdravom -harp- zo Stanice Zarecie Zilina, ktory prisiel na seminar o programe Culture 2007 – 13 omylom o 4hod. skor :)

• harp

Administrator
    12. decembra 2006 at 20:10 in reply to: Stare fotky – poznate kde to je ?

Je to presne! Je to namesti pohlad na byvalu polnobanku s Benkovymi sgrafitami.

• harp

Member
    12. decembra 2006 at 16:38 in reply to: identifikacia pecate

Vlozte ju do http://www.obnova.sk fotografia by mala mat do 650px. Forumlar pre vlozenie vam vygeneruje 4 kody pouzite posledny.

• harp

Administrator
    12. decembra 2006 at 13:39 in reply to: Navstevnost na Obnova.sk

Otvaram tuto archaicku temu aby som vam oznamil ze Obnova.sk sa uz tradicne pohybuje v prvej 200vke medzi navstevnostou vsetkych stranok na Slovensku. Presnejsie okolo miesta 150. Co je zaujimavy uspech nakolko v tomto rebrisku sa nachadzaju Vsetky zname stranky ako:

Azet.sk
    ZOZNAM.sk
    SkyEurope Airlines
    T-Mobile Slovensko
    VUB.sk
    PROFESIA
    Slovenská televízia
    AVIZO.sk
    NBS.sk
    … atd

Je naivne verit ze sa portal niekedy dostane medzi prve priecky nakolko jeho zameranie to neprepoklada. Cielova skupina je obmedzena na kulturnych ludi.

Pre presnejsie vymedzenie: portal Obnova.sk ma svoje pevne miesto medzi odborovymi a specializovanymi portalmi. Okolo neho sa pohybuju:

HORY.sk
    40 ročné ženy
    PANORÁMA.sk
    Mesto Poprad
    Enviroportál
    Počítačový denník
    TUNING.sk
    http://www.byt.sk
    Slovenské horolezectvo
    MOJAHUDBA.com
    Mladez.sk

Rebricky za rok

Rebricek pre aktualny den:

V kategorii spravodajsvo a media sa pohybujeme okolo 25 – 30 miesta

V kategorii denna tlac, casipisy a eZine uz okolo 10 miesta

Upozornujem ze rebricek je tvoreny zo statistik naj.sk ktore nie su prilis presne. Google statistiky zvycajne uvadzaju navstevnost o cca 10 unikatnych navstevnikov denne vyssiu.

• harp

Member
    11. decembra 2006 at 14:51 in reply to: Definicia architektury

A som celkom rad. Ved sa len pozri na to vsetko umenie okolo nas a v nas, na to kupcenie so slovickami, ktore uz stratili minimalne u tretiny populacie Slovenska vyznam, ale ktore si kazdy nastrka do svojho prejavu lebo to budi zdanie kultivovanosti. Ktora ludska cinnost nesustreduje „hodnoty estetické, umelecké, úžitkové, prevádzkové, vedecké, technické“, ako pise Eo Ipso? S umenim je to ako s laskou a jej symbolmi. Ako sa volakedy hovorilo „Polibek je pouhy klam, spojeni dvou lidskych tlam.“

:wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:

Navrhujem popisat definuciu pre male dieta. Ako by ste dietatu vysvetlili co je a co nie je architektura. Moze to vobec dieta pochopyt. Kedy to dokaze clovek chapat. Chape to kazdy clovek. Ak nie… je dolezite vediet co je a co nie je architektura. A ak to vobec niekto vie ma to z toho ze to odpozoroval, alebo ho to naucili… Do akej miery ho to naucili a do akej to odpozoroval aby dokozal tento poznatok vztiahnut aj na uplne ine modely ako ho naucili :)

• harp

Member
    11. decembra 2006 at 12:24 in reply to: Mobilní bydlení – Evropská jurta

*

Jurta je prostorná.
    *

Postavíte ji během jedné hodiny.
    *

Snadno ji přepravíte autem nebo na Vašem velbloudovi.
    *

K postavení nepotřebujete kotvící provazy, tedy více místa než je půdorys jurty.
    *

Postavíte ji kdekoli, ať už na sněhu, skále, terase nebo na písku.
    *

Díky svému tvaru a konstrukci je velice stabilní.
    *

V jurtě si zatopíte a uvaříte na otevřeném ohni.
    *

Do jurty lze instalovat kamna.
    *

Na její postavení nepotřebujete stavební povolení.
    *

Lze ji vyrobit v rozměrech na přání.
    *

Při její výrobě jsou užity ekologicky šetrné postupy a přírodní materiál (dřevo, bavlna, konopí).

*

Jurta je však především krásná a pobývat v ní je povznášející.

Dovolil som si z tvojej stranky nakopirovat vyhody jurty. Skus nam vsak opisat nevyhody a ako sa daju riesit.

Page 158 of 253