harp
Forum Replies Created
-
…Takze odpoved je. Ano ta impregnacia skutocne pomaha, ale za cenu toho ze z dreva uz len tazko, ak vobec, dostanes vom potencionalny karciogen.
No to už je argument!Tak na penetrak zabudnem.Asi zostane len ten ocot s Jarou.Ďakujem
Posli fotografie a viac nam opis situaciu. Mozno ze je ten skodca uz davno neaktivny. Tiez nam pripadne mozes nastolit rozne dalsie problemy s kt. si sa stretol.
-
staršie články som samozrejme čítal a tuším,že s červotočom to bude na dlhé trate.Mňa by len zaujímalo čo to robí s drevom ak sa natrie tým penetrákom.Ten majiteľ drevenice je stým spokojný.Vraj aj drevenné stlpy na telefon sú penetrované a držia.Natrel penetrákom vonkajšiu časť drevenice a údajne tam už chrobáky nemá.Stratil síce pôvodný ľudový tvar drevenice pretože zvonka použil obklad drevom
No aby som to skratil. Ak to ma natrete impregnaciou na stare stlpy. Tak v tej chalupe by som nebyval ani keby mi platili. (aj ked vona tej impregnacie mi evokuje dialky, stlpy na odlahlych vidieckych cestach su este stale taketo)
Neviem presne z coho sa ta ipregnacia skladala, ale tusim ze jedna zo zloziek je prudko jedovata a rakovinotvorna. To by som sa musel opytat znameho drevara.
Zaroven impregnacia z dreva vplyvom tepla vyteka a vytvara na povrchu lepkavy film.
Takze odpoved je. Ano ta impregnacia skutocne pomaha, ale za cenu toho ze z dreva uz len tazko, ak vobec, dostanes vom potencionalny karciogen.
-
A co bezpecnost v ramci jurty? Da sa niecim zvysovat. Povedzme vplietanie nejakeho kovu. Alebo konstrukcia z kovu. Je bezpecnost plste porovnatelna so sklom na okne. Alebo s cim?
-
Zoznam zdrojov: (ak tam najdete bulvar dajte vediet :) )
About Antiques
About Architecture
About CandleSoap
About HauseKeeping
About HomeRenovations
About HomeRepair
About Woodworking
antiquitaeten news
antiquitaeten-news
archaeologie-news
Architecture.sk News
Archivalia
biom.cz clanky
BLESKOVKY Kultura
CANADA Architecture News
Carpentry Is A Bit Wooden
Ceramic Tiles Provide Fragile Designs
e-architekt.cz
estav.cz clanky
Generationen
Home Remodeling Ideas
Hrady.cz
IDEON.cz Arch
InfoLib
IRELAND Architecture News
Knihovnice.cz
Landscaping Ideas
MCK Krakow EN Aktuality
MCK Krakow EN Knihy
MCK Krakow PL Aktuality
MCK Krakow PL Knihy
narodne muzeum krakow
News4Sites – Archaeology
News4Sites – Artists
Obnova.sk Články
Oil paintings
PRAVDA Cestova
PRAVDA Veda
science museum UK
SME Cestova
SME Veda
The Family Handyman
Today In History
Traditional Gardening
TZB-info
UNESCO Events
UNESCO News
UNESCO WHC
Urban St. Louis
ZamkyPrivitame zdroje ktore by ste tam radi videli.
-
Zaujimave je spomenut aj forum rekonstrukcia podkrovia: http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1243
v tradicnom a nizkonakladovom stavitelstve. -
Chcem dat do pozornosti nove forum zaoberajuce sa metodikou zobytnovania podkrovi v pamiatkovych objektoch:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1535
/zalozil ho palo/
-
Zaujimala by ma est ejedna vec. Ako dlho vydrzi plst na jurte naipregnovana. A ako casto ju treba impregnovat. Existuje aj pernamentna impregnacia?
-
Tak co dorotka posles nam nieco?
Napriklad taketo mesto:

Alebo tvojich novych znamych :)

-
Zas jeden co nic nechape a chce si iba kopnut. Clanky sa najskor nharomadili. Casom vsak budu pribudat zhruba 5 za den. Keby si si trosku nastudoval system RSS mozno ze by si co to pochopil, namiesto nekonstruktivnej kritiky po prvej navsteve Obnova.sk.
Ak sa ti to nepaci proste to forum ignoruj, je nadstavene tak ze pokial don priamo nevojdes nikde inde sa prispevky z neho nezobrazia.
-
som čerstvý majiteľ starej drevenice s červotočom.Miestny mi radil ošetriť drevo zvonka chémiou,potom natrieť penetračným náterom/čosi ako smola/.On nato dal ešte nový drevený obklad.Vyzerá to novo,ale ako dlho?Máte s tým nejaké skúsenosti?
No niecim ako smola by som urcite drevo nenatiral. Tusim ze myslel stary dobry „penetrak“. To by bola uplna pohroma.
Skus si precitat starsie clanky v tomto fore, dokonca aj v tejto node a potom nam napis aky postup by si zvolil. Okomentujeme ti ho.
-
Predpokladam ze pojde o nejake mp3 s volnou licenciou a k teme Obnova.sk. Ak nie temu budem musiet zrusit.
-
Pridavam este dve fotografie a dva odkazy:

…a teraz tie odkazy jeden k teme a druhy iba tak…
http://www.schenectadyhistory.org/pictures/
a toto je hlavny problem zobytnovania: http://www.factsfacts.com/MyHomeRepair/ventilation.htm -
Ked sa to neda zastavit. A ponechat podkrovie historickej budovy svojmu povodnemu ucelu. Podla mna zalezi na technologii a systeme aky bude pouzity.
Na tvojich fotografiach (horna. prva) vidno aj podkrovia ktore boli zobytnene hned po postavani, alebo trochu neskor su tam uz vsak par rokov. Alebo nie?
To mestecko co je na tvojej fotografii nebude na slovensku. Pravdepodobne to bude v Nemecku, alebo vo Francuzku. Prezrad…
V niektorych krajinach bolo totiz bezne zobytnovat podkrovia. Boli to vsak prevazne krajiny kde neboli naklady na vykurovanie take vysoke. A podkrovia neboli narocne na izolacie. Kedzie tie v minulosti takmer nefungovali (izolacie pre podkrovia) Bezne sa pouzivali normalne stavebne materialy a izlocana schopnost bola az druhotna.
Keby som mal odpovedat ci a ako zobytnovat podkrovia. Musel by som vediet o aky pripad ide. Neda sa to generalizovat.
Zaroven vsak rad vidim dobre urobene podkrovie.
Par ilustracii:

-
pre tnt:
nooo… to je zaujimave mohol by si popisat svoj postup. Odmastoval si kov? Podkladal si niecim tvoje pokovovanie?