Forum Replies Created

Page 155 of 253
  • harp

Member
    4. januára 2007 at 17:53 in reply to: Do veže už ukryli odkaz generáciám / sme.sk

quido:
    Ćoze si tak negativne naladeny, noze mi napis co to mas s tym svojim kontom. Mozno ze to bude iba nejaka banalita. Nam vsetkym funguje.

• harp

Member
    4. januára 2007 at 17:16 in reply to: Nové Zámky – renesančná pevnosť

Nové Zámky – renesančná pevnosť – II.časť
    …Veľkovezír Ahmed Köprülü paša vyhlásil Nové Zámky za centrum novej provincie, predpokladal, že sa mu podarí obsadiť väčšie územie. Prvým miestodržiteľom Nových Zámkov (Eyalet-i Uyvar) sa stal Kurd Mehmed. Krátko po jeho smrti sa stal novým miestodržiteľom paša Sary Hüsejin. Turci sa snažili zabezpečiť si príjmy z platenia daní a naturálnych dávok od poddaného obyvateľstva. Mesto a jeho okolie pod tureckou nadvládou veľmi trpelo. Až 7. júla 1685 začal Karol Lotrinský s plukovníkom Jeisslerom vojenské akcie proti Novým Zámkom.

Chobot, tvoje clanky su velmi osviezujuce. Dobre sa citaju a vzdy sa tesim na novy. Prajem ti, aj ked uz neskoro, vsetko dobre do noveho roka a 1000 prispevkov k tomu :)

• harp

Administrator
    4. januára 2007 at 12:31 in reply to: Netiketa

Nasiel som par peknych zasad:

1. Všetci ste pozvaní zúčastniť sa.

2. Humor, nadhľad, vzájomné vľúdne uťahovanie si zo seba navzájom, to všetko je povolené, prečo nie?

3. Keď náhodou niekto prestrelí, nenahnevám sa, ale vyjasníme si to. Keď prestrelím sám, dokážem sa ospravedlniť.

4. Nezabúdam, že úcta k druhému zahrňuje aj úctu k jeho názoru a že počúvať znamená snažiť sa druhého úplne pochopiť.

5. Skôr než začnem odpovedať tak sa uistím, že viem ako znela otázka.

6. Odpovede ale aj otázky píšem jasne.

7. Skôr než položím novú otázku sa vždy pokúsim nájsť odpoveď v skôr rozdiskutovaných témach. Aj tvoj čas je vzácny tak prečo nútiť ostatných aby svojím časom plytvali?

8. Je v poriadku nesúhlasiť, avšak aj keď nesúhlasím, nie je treba byť agresívny.

9. Môžem napádať myšlienky, ale nie diskutujúcich. Pokiaľ kritizujem, musí ísť o kritiku názoru, nie osoby.

10. V skutočnej diskusii získavajú hlavne porazení, pretože se viac poučia.

zdroj: http://www.morcata.sk :)

• harp

Administrator
    4. januára 2007 at 12:01 in reply to: Ako to myslime s Obnovou

Prispevok mozes odoslat aj ked si registrovany aj ked nie. Ked si neregistrovany a nenapises hore do kolonky svoje meno upozorni ta na to vyskakovacie okno, ked ho tam dopises (akekolvek) prispevok odosle. Tato zmena nastala preto, ze sa nam mnozili prispevky od anonyma a neboli to ty isty ludia. Ked ich prinutime dat si akekolvek meno, ked uz nie registrovat sa, zprehladnia sa diskusie.

• harp

Member
    4. januára 2007 at 10:35 in reply to: Do veže už ukryli odkaz generáciám / sme.sk

Tiez ma to napadlo. Klasicke CD ak sa s nim nehybe ma zivotnost v takych podmienkach ake budu na vezi takmer v exterieri 3-5 rokov. Mne vydrzia CD pri pouzivani v izbovej teplote 3roky.

A co ten papier z novin. Nezkrehne :)

• harp

Member
    4. januára 2007 at 9:57 in reply to: Stare reklamy & dizajn

Uvazujem ze by som vytvoril temu Secesia a ARTdeco. A preco nie idem na to. TAkza cakajte novu temu… :)

• harp

Administrator
    3. januára 2007 at 17:54 in reply to: Ako to myslime s Obnovou

Je dobre ze pisete do tohoto fora. Aspon viem preco tak vobec pisete. Dnes som odstranil hojny pocet zdrojov ktore nam sposobovali problemy a dalsie odstranim. Verim ze casom sa z tohoto fora stane nieco, co bude pre vas zaujimave.

• harp

Member
    3. januára 2007 at 11:15 in reply to: Kniežacia hrobka pod Tatrami

Ministerstvo kultúry pomáha zachrániť Kniežaciu hrobku v Poprade-Matejovciach

BRATISLAVA 20.11.2006 – Minister kultúry Slovenskej republiky Marek Maďarič rozhodol v týchto dňoch o poskytnutí mimoriadnej dotácie vo výške 580.000 Sk na konzerváciu a záchranu Kniežacej hrobky v Poprade-Matejovciach. Ide o výnimočný archeologický nález európskeho významu, ktorého pôvod siaha až do rímskej doby.

O dotáciu požiadalo Podtatranské múzeum v Poprade. Dotáciu ministerstvo kultúry poskytlo v rámci Grantového systému Ministerstva kultúry SR – program Kultúrne aktivity v oblasti pamäťových inštitúcií (múzeá, galérie a knižnice) 2006.

Tlačový referát Ministerstva kultúry SR

• harp

Member
    3. januára 2007 at 10:44 in reply to: Hlinený dom – Pozdišovce

Kúpili sme dom s nepálenej hliny, na severnej strane po celej dĺžke domu vlhne,alebo vlhlo murivo, neviem presne, ešte sme neodkryli omietku, ale sú vidieť vo vnútri mapy, ako vlhlo murivo. Nie je vidieť nijaké poškodenie, len tie mapy vo vnútri. Chceme spraviť do hĺbky 1.5 m drenážnu jamu so štrkom a na severnej strane chceme použiť obkladový profil Murvinil, inak žiadne radikálne zásahy. Ak by sme použili vo vnútri sanačné omietky a opatrenia pre aké sme sa rozhodli, je možné, že by prestalo murivo vlhnúť, alebo mamé urobiť ešte niečo iné?

Popiste nam polohu domu. Pripadne kde sa nachadza. Ake ma natery. Vsetko… A nezabudnite pripojit fotografie.

Kde je dom postaveny? (obec…)

• harp

Member
    3. januára 2007 at 10:34 in reply to: Hrad Čabraď

Aj ja vam prajem vsetko dobre do vasich aktivit a dufam, ze sa na Obnova.sk budeme aj nadalej a co mozno najcastejsie stretavat. Dufam ze si tento rok po dlhej dobe najdem cas navstivit, vas hore.

Obrázok zo stránky: http://www.varak.hu

• harp

Member
    2. januára 2007 at 12:05 in reply to: pre a proti zatepleniu

Musite nam napisat viac o tom aky typ vykurovania pouzivate. Ake mate okna a natery na stenach a aky typ omietky mate v interiery a exteriery. Pripadne ako boli opravovane tie miesta zavlhania. Mozete nam aj poslat fotografie (do 650px)

• harp

Member
    2. januára 2007 at 12:02 in reply to: pre a proti zatepleniu

Stastny novy rok 2007 vam zelam
    Asi mate dost uz otazok s tematikou hlinene domy atd, ale ja sa predsa opytam.Byvame v dome z nepalenych hlinych tehal, neviem kolko ma rokov, ale urcite dost.Xcel by som sa opytat ako by som urobil najlepsie odvlhcenie stien v nasom dome???nosna stena je hruba asi 80cm vonkajsie tak okolo 60cm. Mame dost vlhke steny uz viac rokov a uz sa nato nedokazem pozerat.V obyvacke je skoro vsade vlhka stena do vysky asi 50cm+/-.inde po menej,ale su.Potom mame k tomu pristavane casti z tehal, ktore plesniveju, ale to xcem riesit zateplnenim(„polyesterom“).cakam vasu odbornu radu/y.

• harp

Administrator
    2. januára 2007 at 9:29 in reply to: Antonín Horák-O slovanoch inak Slovania povodny obyv. Europy

Niekedy mam tiez pocit ze nasi vedatori sa prilis zaoberaju tym aby ich vyhlasenia boli „EU friendly“. Na ukor toho potom menia aj fakty, ale neviem ci to mozem posudit – touto tematikou sa nezaoberam a viem z nej len co to okrajovo.

• harp

Member
    1. januára 2007 at 16:45 in reply to: byt tehlovy alebo panelovy

Osobne by som sa tiez rozhodol pre bytovku. Ked uz nie dom tak aspon tu. Dolezite je vsak aj prostredie a zelen okolo. Pripadne susedia ci poloha.

Tip pre male byty:

• harp

Member
    1. januára 2007 at 16:31 in reply to: underwater cultural heritage – archeológia pod vodou

Davam do pozornosti tento zoznam chart a medzinaronych dokumentov.

http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=18647#18647

Page 155 of 253