Forum Replies Created

Page 147 of 253
  • harp

Member
    20. februára 2007 at 18:54 in reply to: Detektory kovov a zlato

Ked si precitas predosle diskusie zistis, ze ste porusili zakon. Neviem ci si schopny posudit ci ide o vinohradnicke noze stare 100rokov alebo 400rokov. Kazdopadne je to prehresok proti zakonu.

Prosim nezasypte ma vasimi nadavkami. Ja som odpovedal na otazku v sulade s legislativou.

• harp

Member
    20. februára 2007 at 18:52 in reply to: Kamenne obydlia v obci Lišov

Lubos,

tvoj problem s registraciou je specificky. Co sa tyka web stranky ak nemas skusenosti skus nam napisat co by tam mohlo byt a kludne to mozeme zavesit na Obnova.sk. Hoc aj do diskusii.

Ak budes mat nadalej problem s prihlasenim zavolaj mi na 0907344743 pomozem.

• harp

Member
    20. februára 2007 at 9:51 in reply to: Hrad – Zámok Vígľaš

Presne tak suhlasim s Eo Ipsom. Podla fotografie to moze byt nadprazie alebo rebrovanie obluku. Kde sa presne nachadza zbehnem si ho pozriet…

• harp

Administrator
    19. februára 2007 at 10:48 in reply to: Obnova.sk v cislach

Napriklad: 19. 2. 2003 Uverejnili sme clanok pod cislom 444.

• harp

Member
    14. februára 2007 at 20:11 in reply to: Ziaric na skodcov z domacej mikrovlnky (Červotoč)

Toulen nenici larvarne stadium. Iba ak ho tam das vela. A to zase odleptas vsetky povrchove upravy. No neviem podla mna to nie je moc stastny sposob.

• harp

Member
    14. februára 2007 at 13:07 in reply to: ako dalej pamiatky v B. Stiavnici

Tym chcel p. Sura asi povedat ze napriklad v takej Bratislave ci B. Bystrici sa robi pamiatkova starostlivost lepsie. Investor tam pride a zariadi si aby sa mu do pamiatky ci budovy v pam. starostlivosti nik nestaral. Alebo nie?

Je vsak pravda ze stiavnica potrebuje zivot do centra viac ako cokolvek ine. Samospravny kraj to vsak neriesi. Min rok odislo z centra niekolko mozno aj tisic VS studentov. Tomu hovorim strata.

• harp

Member
    14. februára 2007 at 12:52 in reply to: Na "Zosrobovanom" dome v Stiavnici padla rimsa

ROZHOVOR S PRIMÁTOROM BANSKEJ ŠTIAVNICE P. BALŽANKOM A RIADITEĽOM KRAJSKÉHO PAMIATKOVÉHO ÚRADU V B. BYSTRICI M. SUROM

ako dalej pamiatky v B. Stiavnici
    http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11429

• harp

Member
    14. februára 2007 at 9:14 in reply to: Rekonstrukcia podkrovia

Cital som nieco o slame…
    Vraj takmer ziadny zivocich sa nezivi slamov. Robia si tam len chodbicky a hniezda. Ak je vsak balik dobre zlisovany aj toto sa vo velkej miere riesi.

• harp

Member
    14. februára 2007 at 9:09 in reply to: Dom na koloch

Azda by som len upozornil ze nie kazda stavba tym ze nema zaklady moze byt osadena kdekolvek. Na niektore uzemia sa vztahuju rozne druhy ochrany. Okrem celeho uzemia SR kde sa vztahuje 1. stupen ochrany prirody a krajiny tu mame dalsie 4. stupne. Potom su tu pamiatkovo chranene uzemia a ich reliefy a pohlady.

Te len tak do diskusie. Tvrdim ze kazdy ma zodpovedost aj za to ci uprostred krasneho meandra rieky odparkuje staru unimobunku na pneumatikach ci koloch. Rieka sa mu urcite podakuje.

• harp

Administrator
    14. februára 2007 at 9:00 in reply to: K A V I A R E Ň

Ja si varievam takuto rannajsiu kavu bez kofeinu, bio a z FairTraide-u. Jedna salka je tu aj pre teba docente. :)

Odporucanie lekarnika: Tato kava sa dobre znasa s Lodozom :)

• harp

Member
    12. februára 2007 at 16:09 in reply to: Burzy starožitností 2007

Co takto spravit burzu starozitnosti portalu Obnova.sk. Uz o tom uvazujem dlho. Navrhoval by som Bansku Stiavnicu.

• harp

Member
    12. februára 2007 at 16:05 in reply to: stradivarky

matus,
    posli fotografiu bez toho ti nepomozeme. Pripadne k fotogafii odpis aj tie pismenka.

• harp

Administrator
    10. februára 2007 at 23:39 in reply to: Vase 2% pre Obnova.sk

Coskoro pride spravny cas, rozhodnut sa:

http://www.obnova.sk/2percenta

• harp

Member
    10. februára 2007 at 23:11 in reply to: Ako padaju domy v Spis. Kapitule

Upovedomil som najomcu aj majitela. Najomca: Katolicka charita a jej zastupca ma v eMaily upozornil ze ochrana pamiatok nie je tak dolezita ako ich hlavna cinnost. Dlho vaham ci nasu korespondenciu zverejnim stoji to zato. Neviem vsak ci si to mozem dovolit zverejnit.

• harp

Administrator
    10. februára 2007 at 11:56 in reply to: Stare fotky – poznate kde to je ?

Spravne. Mal som aj nutkanie napisat: „hadajte vsetci okrem HERETICA“ :)

Tu je riesenie z minuleho cisla.

Page 147 of 253