Forum Replies Created

Page 142 of 253
  • harp

Member
    14. novembra 2007 at 18:21 in reply to: tonetka (thonetka, thonet)

prislo eMailom:

• harp

Member
    14. novembra 2007 at 11:04 in reply to: Detektory kovov a zlato

Zaujimava skusenost. Mohol by si napisat ci sa ti podarilo najst aj nieco ine a ako si s nalezmi nalozil.

• harp

Member
    12. novembra 2007 at 23:04 in reply to: TV – realizované stavby

Zaujimalo by ma co by na to povedal ortoped :) Kazdopadne moze to byt zaujimave pre stanovanie v oblasti kde je vela havede.

• harp

Member
    12. novembra 2007 at 8:39 in reply to: Ako umierajú na Slovensku pamiatky …

Tesim sa, ze vznikaju taketo popularizacne clanky aj pre beznu verejnost. Aj ked je v nich popisane vselico. Dofam ze budeme moct v buducnosti zaplatit redaktorov, kt. by mohli robit podobnu cinnost.

Pridavam este jednu:

Tatranské ruiny

• harp

Administrator
    9. novembra 2007 at 10:39 in reply to: Obnova.sk a jej polrocna dovolenka

Bude to mozne. Musim sa vsak pohrat najskor s funkcnostou vkladania obrazkov do diskusii a clankov.

• harp

Member
    9. novembra 2007 at 10:37 in reply to: mokre steny

Skus sa rozpisat o tom o aku penetraciu zakladov islo, ake si pouzil v interieri omietky a v akom casovom harmonograme si prace realizoval.

• harp

Member
    9. novembra 2007 at 10:34 in reply to: tmelenie liatiny

Hmm. Akykolvek tmel tam nebude dobre drzat k podkladu ked podklad nezakonzervujes kvalitne. Takze nejde podla man o to cim tmelit, ale ako zakonzervovat podklad. Ked vytmelis nerovnosti a v jamkach nabehne oxidacia. Moze sa stat ze ti odtrhne tmel. Dalsou otazkou je, ci nebude tmel na baze epoxy nejakym sposobom naleptavat konzervacnu vrstvu a ci nebudu chemkalie z epoxidu posobit na kov korozne.

Napis ako chces krizo konzervovat a dufam ze sa tu medzi casom ukaze sasa alebo docent, kt. by mohli napomoct este viac.

A dufam ze na zaver posles par fotografii. Ja sa dovtedy postaram o to aby vkladanie fotografii bolo bezproblemove.

• harp

Member
    9. novembra 2007 at 10:22 in reply to: Fotografovanie v muzeach

shamman
    Zaslal: St. 07. Nov 2007 09:24
    Povoliť fotografovanie alebo nie?
    Na poslednej návšteve múzeí vo Wien som našiel zaujímavú tabuľku bolo tam označene povolenie fotografovať ale bez blesku. Fotografovanie samo o sebe neubližuje našim pamiatkam je to skôr len blesk ktorí poškodzuje svetelným zábleskom. I pre sto väčšina našich múzeí zakazuje fotenie. Prečo je to tak?

Bacil
    Zaslal: St. 07. Nov 2007 11:58
    Ja som jednoznačne za povolenie fotografovania (bez blesku). Niet nad takéto zábery – ja osobne takú fotografiu uprednostňujem…
    Je vôbec niekde u nás dovolené takto fotiť?

• harp

Member
    8. novembra 2007 at 12:10 in reply to: Fotografovanie v muzeach

shamman
    Zaslal: St. 07. Nov 2007 09:24
    Povoliť fotografovanie alebo nie?
    Na poslednej návšteve múzeí vo Wien som našiel zaujímavú tabuľku bolo tam označene povolenie fotografovať ale bez blesku. Fotografovanie samo o sebe neubližuje našim pamiatkam je to skôr len blesk ktorí poškodzuje svetelným zábleskom. I pre sto väčšina našich múzeí zakazuje fotenie. Prečo je to tak?

Bacil
    Zaslal: St. 07. Nov 2007 11:58
    Ja som jednoznačne za povolenie fotografovania (bez blesku). Niet nad takéto zábery – ja osobne takú fotografiu uprednostňujem…
    Je vôbec niekde u nás dovolené takto fotiť?

• harp

Member
    8. novembra 2007 at 12:07 in reply to: prasknuty skleneny dzban

Ja osobne som konzervativny a nemam dostatocne skusenosti s restaurovanim skla. Preto by som dzban iba zlepil a chybajuce casti nedoplnal.

• harp

Member
    8. novembra 2007 at 12:05 in reply to: Reštaurovanie

Ak si si nevsimol. Toto je forum a forum je hlavne o rozpravani. resp. pisani a mierne vulgarne povedane o kecani.

Ak tak chces pomahat ludom mal by som pre teba par predmetov na restaurovanie. Spravis to zdarma? Nie?

My tu davame rady zdarma. A dokonca za to aby sme ich mohli davat, musime za prevadzku Obnova.sk platit. A potom prides ty a z fleku si chces nahanat zakazky na zaklade toho ze ludia sem chodia.

Chapes ten princip?

PS: budem vsak rad, ked sa do nasich diskusii zapojis, nenechaj sa odradit

• harp

Member
    8. novembra 2007 at 12:01 in reply to: tmelenie liatiny

V prvom rade by ma zaujimalo ci priehlbiny vznikli koroziou, alebo pieskovanim. Dalej by bolo treba zistit ci bol kriz povodne zlateny.

Potom si zodpovedat otazku ci sa oplati zlatit nieco co je original ale tmelenie by mohlo v buducnosti sposobit problemy.

Preco takto uvazujem? Ja by som podla toho, ake odpovede predpokladam.
    – jamky=korozia
    – zlateny nebol

Vyrobil radsej z krizu kopiu a tu vyzlatil. Original by som zakonzervoval. Cakam vsak na moje otazky. Potom by som doporucil postup akym by som to robil ja. Ak som ho uz nedoporucil :)

PS: pozdravujem vas z Bruselu

• harp

Administrator
    1. novembra 2007 at 20:26 in reply to: K A V I A R E Ň

Dufam ze sa tu coskoro objavi aj Kaviarnik a uvari cosi, pohovorime co sa udialo a znovu navodime tu pravu atmosferu v nasej kaviarni. Idem mu zatial pooprasovat stoly a vymenit obrusy. A kedze sa vonku trochu ohladilo nalozim polienka do kachlovej pece a skrtnem zapalkou.

• harp

Member
    1. novembra 2007 at 20:14 in reply to: Mestské múzeum Šurany

Ahoj Miro,

teda dufam ze si to ty. Kedze pises zo Surian. Zaregistruj pripadne muzeum do databazy arganizacii tu: http://www.obnova.sk/modules.php?name=organizacie

Podarilo sa vam vyborne dielo v dobe ked muzea skor zanikaju.

• harp

Administrator
    1. novembra 2007 at 18:53 in reply to: Obnova.sk a jej polrocna dovolenka

zepa, tomboy, jupiter

Vdaka za reakciu, poohliadnite s atu prosim a poodpovedajte na nejake temy ktore vam cvrngnu do nosa. Pomozete tym obnove.

Ja sa do toho pustim. Teraz vsak upravujeme nejake programatorske veci. Pozrite si napr.: Nove komentare clankov.

Page 142 of 253