Forum Replies Created

Page 141 of 253
  • harp

Member
    27. novembra 2007 at 16:28 in reply to: keramické kachle
  • harp

Member
    26. novembra 2007 at 17:56 in reply to: študium (školy, fakulty, reštaurovanie, umenie)

Mesto dofinancuje aj súkromné umelecké školy

NITRA 26. novembra (SITA) – Mesto Nitra dofinancuje neštátne základné umelecké školy (ZUŠ) na úroveň verejných. Rozhodli o tom mestskí poslanci, ktorí už na predošlom mimoriadnom zastupiteľstve prispeli cirkevným základným školám sumou 2,15 milióna korún. Opozície vtedy konštatovala, že mesto by malo dofinancovať aj umelecké školy, ktoré majú rovnaké finančné problémy. „Neevidovali sme žiadnu požiadavku z ich strany, samozrejme, po zastupiteľstve prišli,“ informoval primátor Jozef Dvonč. O dotáciu v celkovej výške 5,7 milióna korún požiadali Súkromná ZUŠ Heleny Madariovej, Súkromná ZUŠ Ďurkova a Súkromná ZUŠ Piaristická. Poslanci im schválili 1,322 milióna korún.

• harp

Member
    26. novembra 2007 at 17:53 in reply to: Vydrancovane Malokarpatske naleziska

zajtra sa chysta skolenie fizlov prave na temu tohto paragrafu a dalsich veci ohladne doje… ničenia, našho toho, oneho, neviem ako to nazvat, lebo predpokladam, ze pojmu kulturne dedicstvo by niekto rozumel. Ale uz asi aj polisi pochopili, ze je tu toho trochu privela. Takze sa tesim na prve exemplarne prikladiky, bude ze to veselo :)

Hmm… zaujimava sprava, je podlozena. Mas tuto informaciu z doveryhodneho zdroju? Ak ano a mozes ju zverejnit, napis.

• harp

Administrator
    26. novembra 2007 at 10:23 in reply to: Barok

Tak ju dopln. Toto je zakladny vykladovy slovnik a je tam preto aby ho taky ako ty doplnali ak maju cim. Ak nie tak nech radsej nekritizuju.

• harp

Administrator
    24. novembra 2007 at 16:27 in reply to: K A V I A R E Ň

Slováci si čoraz radšej vychutnajú kávu v kaviarni

BRATISLAVA 22. novembra (SITA) – Slováci čoraz viac uprednostňujú instantnú kávu, cappuccino a špeciálne kávové výrobky typu „2 v 1“. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia. I keď spotreba kávy v domácnostiach klesá, v kaviarňach stúpa počet zákazníkov. Niektorí milovníci kávy si totiž svoju šálku vychutnajú radšej v príjemnom prostredí mimo domova.

Ľudia kupujú instantnú kávu častejšie a vo väčších množstvách než v minulosti. V roku 2004 tvorila spolu s cappuccinom a inými kávovými špecialitami 35 percent z výdavkov domácností na nákup kávy, tento rok za ne Slováci minú už o 12 percent viac. Na Slovensku dokonca kupuje instantnú kávu viac domácností ako v Česku či Maďarsku. Vo veľkých obchodoch ju vyhľadávajú zväčša mladší ľudia z väčších sídiel. Naopak, tradičnú mletú kávu kupujú hlavne straší obyvatelia vidieka, a to v malých predajniach.

Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka spoločnosti GfK Slovakia Daniela Čekovská.

zdroj: agentúra SITA

• harp

Member
    24. novembra 2007 at 1:35 in reply to: Usadlosť na Lazoch

Dnes vecer bol Julo u mna doma. Spomenul som mu, ze niekto reagoval na jeho prispevok. Odakazuje vam ze usadlost je stale volna a ze mate na seba nechat kontaktne informacie.

• harp

Administrator
    23. novembra 2007 at 20:18 in reply to: Co pocuvate pri prezerani Obnova.sk

Včera som objavil toto východoslovenské internetové rádio A1, okrem iného majú na stránke reláciu „SlovakBold“

Všetky sú výborné doporučujem však: Hudbu z Marsu, Made2Made, Skaprašupina, Karpatské chrbáty, 100 múch.

http://www.radioa1.sk/player.php?relacia=slovakbold

• harp

Administrator
    23. novembra 2007 at 20:04 in reply to: K A V I A R E Ň

Po dlhej odmlke, kóme Obnovy, dlhšom vajataní a mrvení som nazrel do kaviarne a videl som, že to nie je dobré. Zariadenie spustnuté, zaprášené, zarámovaný portrét admina (za…)…

Sasa, uz som myslel ze si isiel prazit kavu do brazilie a peso. Som rad ze si to tu chytil do ruk a ze Obnova bude zas lesknut. Dost bolo ale velebenia a vychvylovania, ako pises treba sa pustit do prace.

p.s. Bol by tu aj obrázok, keby to fungovalo :evil: !
    Pripravujem novy bezpecny system na pridavanie fotografii, kt. ich bude zmensovat a pripravovat rovno pre diskusie. Bude sa dat pridat aj viac fotografii na jeden krat a sucastou systemu budu, co potesi najma tomboya a chobota, fotoalbumy.

• harp

Member
    23. novembra 2007 at 9:20 in reply to: kachlová Secesia

vozzo, zaujimave informacie. Zaujimala by ma ci je mozne doplnit kachlicu a nasledne ju zabudovat do funkcneho telesa a nadalej v nom kurit. Podla mna nie, mas vsak viac skusenosti tak skus napisat.

• harp

Administrator
    21. novembra 2007 at 14:11 in reply to: Vtip dna

AKo by Picasso pracoval dnes:

• harp

Member
    21. novembra 2007 at 8:59 in reply to: Chlebová pec

Proste krasne. A ktoryze si ty na tych fotografiach? Zaujimali by ma aj fotografie produktu z tejto peci.

• harp

Member
    20. novembra 2007 at 12:19 in reply to: genealogia a genetika

MAte niekto uz hotovy podobny vystup? Mozete nam opisat co vsetko je v nom mozne vycitat?

• harp

Member
    19. novembra 2007 at 17:15 in reply to: výpal keramiky v polnej peci

Chlapci… Potom nam dajte vediet presny termin a prilepte sem aj svoje vysledky. Nech vidime co sa vam podarilo vytvorit.

• harp

Member
    19. novembra 2007 at 9:20 in reply to: Rekonštrukcia valkového domu

Podla mna by kazda s tychto otazok by mohla byt dobrou osobitnou temou na diskusiu:

– omietky bez cementu na rabic ? aké je zloženie omietky ?
    – aké sú vhodné konštrukcie podláh ?
    – aké vykurovanie ?!?
    – môže sa nadstavovať podkrovie ?
    – aký strop ? (trámový / bet. doska)
    – aká krytina
    – z akého materiálu priečky ?

• harp

Member
    14. novembra 2007 at 18:23 in reply to: o rekonstrukcii a obnove historickych parkov a zelene

a druhy eMail:

Pracujem na teme Teoreticke a metodicke vychodiska obnovy a rekonstrukcie historickych parkov a hladam odbornych konzultantov pripadne kontakty, materialy na vypracovanie tejto temy, nakolko by som chcela vypracovat metodicku prirucku na vseobecnu obnovu historickych parkov a zachovanie historickeho dedicstva, hodnotnej zelene a parkovych zon….
    Ak mate nejake riesenie, prosim budem vdacna za kazdu informaciu, dakujem s pozdravom Ing. Adriana Francova

Page 141 of 253