harp
Forum Replies Created
-
Prehlad temy:
– Kachlova secesia:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=25986– Fajansa na Slovensku ? Smolenice:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=2143– Od hliny ku keramike:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=2071– Kachlove pece:
http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=187– Kachlová Kamna – Kaclové pece
http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=51 -
Mesto dofinancuje aj súkromné umelecké školy
NITRA 26. novembra (SITA) – Mesto Nitra dofinancuje neštátne základné umelecké školy (ZUŠ) na úroveň verejných. Rozhodli o tom mestskí poslanci, ktorí už na predošlom mimoriadnom zastupiteľstve prispeli cirkevným základným školám sumou 2,15 milióna korún. Opozície vtedy konštatovala, že mesto by malo dofinancovať aj umelecké školy, ktoré majú rovnaké finančné problémy. „Neevidovali sme žiadnu požiadavku z ich strany, samozrejme, po zastupiteľstve prišli,“ informoval primátor Jozef Dvonč. O dotáciu v celkovej výške 5,7 milióna korún požiadali Súkromná ZUŠ Heleny Madariovej, Súkromná ZUŠ Ďurkova a Súkromná ZUŠ Piaristická. Poslanci im schválili 1,322 milióna korún.
-
zajtra sa chysta skolenie fizlov prave na temu tohto paragrafu a dalsich veci ohladne doje… ničenia, našho toho, oneho, neviem ako to nazvat, lebo predpokladam, ze pojmu kulturne dedicstvo by niekto rozumel. Ale uz asi aj polisi pochopili, ze je tu toho trochu privela. Takze sa tesim na prve exemplarne prikladiky, bude ze to veselo :)
Hmm… zaujimava sprava, je podlozena. Mas tuto informaciu z doveryhodneho zdroju? Ak ano a mozes ju zverejnit, napis.
-
Slováci si čoraz radšej vychutnajú kávu v kaviarni
BRATISLAVA 22. novembra (SITA) – Slováci čoraz viac uprednostňujú instantnú kávu, cappuccino a špeciálne kávové výrobky typu „2 v 1“. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia. I keď spotreba kávy v domácnostiach klesá, v kaviarňach stúpa počet zákazníkov. Niektorí milovníci kávy si totiž svoju šálku vychutnajú radšej v príjemnom prostredí mimo domova.
Ľudia kupujú instantnú kávu častejšie a vo väčších množstvách než v minulosti. V roku 2004 tvorila spolu s cappuccinom a inými kávovými špecialitami 35 percent z výdavkov domácností na nákup kávy, tento rok za ne Slováci minú už o 12 percent viac. Na Slovensku dokonca kupuje instantnú kávu viac domácností ako v Česku či Maďarsku. Vo veľkých obchodoch ju vyhľadávajú zväčša mladší ľudia z väčších sídiel. Naopak, tradičnú mletú kávu kupujú hlavne straší obyvatelia vidieka, a to v malých predajniach.
Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka spoločnosti GfK Slovakia Daniela Čekovská.
zdroj: agentúra SITA
-
Dnes vecer bol Julo u mna doma. Spomenul som mu, ze niekto reagoval na jeho prispevok. Odakazuje vam ze usadlost je stale volna a ze mate na seba nechat kontaktne informacie.
-
Včera som objavil toto východoslovenské internetové rádio A1, okrem iného majú na stránke reláciu „SlovakBold“
Všetky sú výborné doporučujem však: Hudbu z Marsu, Made2Made, Skaprašupina, Karpatské chrbáty, 100 múch.
-
Po dlhej odmlke, kóme Obnovy, dlhšom vajataní a mrvení som nazrel do kaviarne a videl som, že to nie je dobré. Zariadenie spustnuté, zaprášené, zarámovaný portrét admina (za…)…
Sasa, uz som myslel ze si isiel prazit kavu do brazilie a peso. Som rad ze si to tu chytil do ruk a ze Obnova bude zas lesknut. Dost bolo ale velebenia a vychvylovania, ako pises treba sa pustit do prace.
p.s. Bol by tu aj obrázok, keby to fungovalo :evil: !
Pripravujem novy bezpecny system na pridavanie fotografii, kt. ich bude zmensovat a pripravovat rovno pre diskusie. Bude sa dat pridat aj viac fotografii na jeden krat a sucastou systemu budu, co potesi najma tomboya a chobota, fotoalbumy. -
vozzo, zaujimave informacie. Zaujimala by ma ci je mozne doplnit kachlicu a nasledne ju zabudovat do funkcneho telesa a nadalej v nom kurit. Podla mna nie, mas vsak viac skusenosti tak skus napisat.
-
Proste krasne. A ktoryze si ty na tych fotografiach? Zaujimali by ma aj fotografie produktu z tejto peci.
-
MAte niekto uz hotovy podobny vystup? Mozete nam opisat co vsetko je v nom mozne vycitat?
-
Chlapci… Potom nam dajte vediet presny termin a prilepte sem aj svoje vysledky. Nech vidime co sa vam podarilo vytvorit.
-
Podla mna by kazda s tychto otazok by mohla byt dobrou osobitnou temou na diskusiu:
– omietky bez cementu na rabic ? aké je zloženie omietky ?
– aké sú vhodné konštrukcie podláh ?
– aké vykurovanie ?!?
– môže sa nadstavovať podkrovie ?
– aký strop ? (trámový / bet. doska)
– aká krytina
– z akého materiálu priečky ? -
harp
Member14. novembra 2007 at 18:23 in reply to: o rekonstrukcii a obnove historickych parkov a zelenea druhy eMail:
Pracujem na teme Teoreticke a metodicke vychodiska obnovy a rekonstrukcie historickych parkov a hladam odbornych konzultantov pripadne kontakty, materialy na vypracovanie tejto temy, nakolko by som chcela vypracovat metodicku prirucku na vseobecnu obnovu historickych parkov a zachovanie historickeho dedicstva, hodnotnej zelene a parkovych zon….
Ak mate nejake riesenie, prosim budem vdacna za kazdu informaciu, dakujem s pozdravom Ing. Adriana Francova