harp
Forum Replies Created
-
Pridavam par dalsich zo sukromnej spravy.
http://www.puncher.co.uk/gen_herald.php
PS: sakra, s tymi obrazkami budem musiet nieco robit! a urychlene
-
Mna by zaujimalo vysvetlenie jednej skutocnosti pri pozinkovanom plechu. Vsimol som si ze starsi pozinkovany plech mal vatsie mapy / zinkove flaky ako dnesny plech. Je toto pravidlo? Ak ano preco v minulosti pozinkovany plech vyzeral takto a dnes inak. Malo to vplyv na kvalitu pokovovania?
Vdaka za odpovede.
-
harp
Administrator13. decembra 2007 at 8:08 in reply to: Kupim busty: Lenin, Stalin, Husak, GotwaldTrochu som upravil nazov tvojho inzeratu. Mohol by si vsak napisat naco tieto busty hladas. Zbieras ich, predavas ci dalej vyrabas?
-
Kúpim vyznamenania z obdobia Slovenského štátu 1939-45 ako Vojenný víťazný kríž, Rad kniežaťa Pribinu, Rad Slovenského kríža, Za hrdinstvo, Záslužný kríž obrany štátu, Za vlasť, Kríž svetovej vojny, Kríž odboja a i
K tomuto si vytvorte vlastnu temu v diskusii.
-
chce by som Vas poziadat o informaciu. Hladam nejaku publikaciu resp.
komplexne informacie ohladom jednotlivych typov drevenic na Slovensku (cim sa vyznacuju resp. odlisuju, historia…). Mozete mi poradit?Doporucujem co mam poruke:
Kol., 1998: Ludova architektura a urbanizmus vidieckych sidel na Slovensku, vyd.: MKSR, Narodne pamiatkove a krajinne centrum, Bratislava. 360 str.
-
Myslim ze peniaze vzdy v tejto republike boli len vzdy sa preperu uplne inde kde by sa mali. mozme im pomoct nejak aj my alebo sa len tisko pozerat? je niejake vhodne riesenie?
Je ale k tomu sa uz nemozno vratit. Neodkryvat resp. konzervacia na mieste. Neviem ci je toto riesenie najvhodnejsie, ale je mozne ze by sa nim vela usetrilo.
-
harp
Administrator4. decembra 2007 at 8:28 in reply to: Dve nove diskusne rubriky (historia a skola):arrow: možno rubrika „Škola a vzdelávanie“ by podchytila aj mimoškolské aktivity, kurzy, stáže (aj zahraničné), no do škôlkárskych foriem by som nešiel. Ergo: čo sa myslí pod pojmom „škôlka“ :?:
Podla mna sa skolske aktivity kludne schovaju pod ostatne temy. Akosa to deje aj teraz. Napr.: Mezeum pre nevidiacich, studium a ine. Ta tema skola a skolka by sa mozno mohla volat Cvicne forum.
-
harp
Administrator3. decembra 2007 at 19:28 in reply to: Dve nove diskusne rubriky (historia a skola)Mozno som sa zle vyjadril. Mam na mysli temu kde by sa mohol ktokolvek kto vyjadrit bez obavy ci jeho nazor bude odborny alebo nie. Pretzo som pisal, aby ste korigovali aj nazvy.
-
Dufam, ze novy spravca bude mat moznost aspon nejakeho pripojenia k internetu, aby mohol prispievat do Obnova.sk svojimi skusenostami.
Miro napis potom ci ste niekoho nasli.
-
:) Co dodat. Vystihol si to. Ja som to sem daval ako prehladovy clanok.
Pridavam este jeden:
Do konca desaťročia majú investície do riadiacich systémov narásť desaťnásobne
Intelekt sa nemeria len u ľudí. Svoje o tom vedia aj developeri či projektanti budov. Najmä komerčných, hoci už aj v bytových projektoch vysokého štandardu sú umiestnené veľmi inteligentné riadiace systémy.
Niekedy je však prehnane sofistikované zariadenie v budove nevyužité. Umením je preto trafiť presný stupeň „intelektu“ riadiaceho systému, aby zbytočne projekt nepredražil, ale aby svoju úlohu zvládol plniť. Rozhoduje o tom jednak projektant, ale aj developer či investor, prípadne aj budúci facility manažér.
Šetrenie peňazí
Náklady na technické zariadenia budov sú čoraz vyššie. Kým pred tridsiatimi rokmi tvorili najviac pätinu z celkového rozpočtu, dnes to môže byť aj polovica a viac.
Zdroj: ,
-
Zaujimavostou je ze na Slovensku mame este minimalne dva :) puste hrady a zaroven Puste hrady.
Jeden je nedaleko Banskej Stiavnice nad Sklenymi teplicami a druhy na Krupinskej vrchovine/planine, kde sme boli spolu s ID:palo min. vikend. Palo a dalsi kolega Jakub Valach absolvent http://www.skola.obnova.sk tam stavali clebovu pec. Ja som tam bol na dovolenke :) Obcas som im pomohol nieco zadlabat do dreva ci odviest, moja hlavna napln bola vsak fotografovanie. Zaverecne fotky prida urcite palo po ukonceni pece do temy „Chlebova pec“ tu na Obnova.sk.
Trochu som ale odbocil od temy. Doporucujem navstevu Krupinskej vrchoviny. Na jar sa chystam prave na onen zaniknuty hrad.
-
Co na to správca?? Taka kniha moze byt celkom poucna.
Moze, ale urcite k nej nebudu vysporiadane autorske prava. Pokial na nu niekto umiestni odkaz je to jeho vec. Bude to len odkaz. Ale inak… dufam ze chapes.
Ak budu vysporiadane prava…
-
:smt041 :smt026 :hello1: :blob4:
Sasa ani pri najmensom ti nebudem nic vycitat. Sprava sa vyborne citala. Ocakavam aj ine dalsie rovnako dobre spravy :)
Aj ja rad vidim Anet. Anet, kde je vsak tvoj spoluziak M. Mikulas?
-
Nastal čas obeda, idem si postaviť na šľahanú s medom, smotankou, a škoricou a idem tu radostnú novinu rozrozprávať ďalej…….
Aj ja by som si dal a nie len virtualnu :) A paci sa mi tvoj pristup k predavaniu dobrej zvesti o zmrtvnivstani Obnova.sk. Polozme si otazku! Kolko z nas preposlalo spravu o oziveni nasej Obnova.sk dalej?! Kolko z nas zatelefonovalo kamaratom a kolegom a poslalo ICQ spravu?! HA?!
:lol: :lol: :lol: :twisted: :roll:
-
Mam jedneho kolegu, kt postavil a navrhol desiatky peci. Ale bohuzial nestiha ani len zit. Aj tak mu skusim poslat odkaz na tuto diskusiu. Napis vsak co by si konkretne potreboval. A nesetri virtualnym papierom. Aby mal na co odpovedat.
Ja osobne som asistoval pri stavbe dvoch kachloviek pred par rokmi. Takze mam nakukany iba postup.
Zaroven podavam inzerat na kupu kachlovej pece: Kupim kachlovu pec! :) Aj dve!